Otroška kozmetika (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

imb.statproject -> Otroška kozmetika (24.1.2010 10:47:54)

Pozdravljeni!

Smo študenti EF in v okviru raziskave o otroški kozmetiki v trgovinah po Sloveniji izvajamo tudi anketo. Zanimajo nas namreč učinki različnih faktorjev, ki lahko vplivajo na frekventnost nakupov v določeni trgovini. Zato apeliramo na vse starše, da rešijo to kratko anketo, ki ne bi smela vzeti več, kot le nekaj minut. Le tako bo omogočena dobra primerjava percepcije kupcev otroške kozmetike na različne ponudnike. Link to ankete se nahaja tukaj .

Najlepša hvala že v naprej & lep pozdrav,

Študentje EF.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.1.2010 11:13:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

bumerang -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 11:42:30)

Odgovorila ampak ...

moji ljubi študenti, kakšna slovenščina!? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]
Pa podiplomci ste, sramota!

Percepcije na različne ponudnike?
In vejice v slovenščini niso zgolj za okras.

imb.statproject -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 11:58:46)

Najlepša hvala za Vaš trud!
Da, morda so vprašanja sestavljena nekoliko nerodno, vendar pa je celoten projekt voden v angleščini. Preklapljanje med jezikoma in direktno prevajanje pa je, prepričani smo, da se strinjate, predvsem za laike lahko težavno - še posebej, če v ozir vzamemo časovno omejenost. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pozdrav! 

bumerang -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 12:09:46)

Laike?
Ste Slovenci ali ne?

Pa še nekaj, manjka aspekt izbire kozmetike glede na to, katere sestavine vsebuje. Prav pri otroški kozmetiki bi na to morali biti najbolj pozorni.

bambi14 -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 12:19:51)

IZVIRNO SPOROČILO: imb.statproject

Pozdravljeni!

Smo študenti EF in v okviru raziskave o otroški kozmetiki v trgovinah po Sloveniji izvajamo tudi anketo. Zanimajo nas namreč učinki različnih faktorjev, ki lahko vplivajo na frekventnost nakupov v določeni trgovini. Zato apeliramo na vse starše, da rešijo to kratko anketo, ki ne bi smela vzeti več, kot le nekaj minut. Le tako bo omogočena dobra primerjava percepcije kupcev otroške kozmetike na različne ponudnike. Link to ankete se nahaja tukaj .

Najlepša hvala že v naprej & lep pozdrav,

Študentje EF.

.....mene pa zanima kakšni bodo rezultati raziskave! Prosimo torej na RR rezultate.

Ni mi namreč najbolj jasno kakšno hipotezo oz. hipoteze ste si izbrali?[sm=zmeden.gif]

urška -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 12:23:55)

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Laike?
Ste Slovenci ali ne?

Pa še nekaj, manjka aspekt izbire kozmetike glede na to, katere sestavine vsebuje. Prav pri otroški kozmetiki bi na to morali biti najbolj pozorni.

to je tudi mene zmotilo.

imb.statproject -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 12:24:43)

Lep pozdrav! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pravzaprav gre za mednarodni team. Z laiki smo seveda ciljali na tolmačenje. Kar zadeva aspekt izbire kozmetike glede na vsebovane sestavine pa Vas, če imate kakšne posebne pripombe, vljudno vabimo, da odgovorite kar tukaj.

Najlepša hvala za Vaš čas!

bumerang -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 12:32:00)

Če ste Slovenci, potem bi morali biti malo bolj sočutni do našega jezika. Ker je to res mrcvarjenje.
Kar se pa izbire tiče, sem že napisala. Kozmetiko izbiram glede na sestavine, ki jih vsebuje. Tega nimate v anketi nikjer omenjenega in tudi možnosti ne, da se to doda kot "drugo".

imb.statproject -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 12:45:57)

Spoštovana gospa!

Najlepša hvala za Vaš odgovor. Kar zadeva Vaše pripombe - med odgovori lahko izberete: Drugo. Dodatnih odgovorov nismo dodali zaradi nerelevantnosti v specifični raziskavi. 
Za nastale slovnične napake se opravičujemo in upamo, da Vam nismo pokvarili te idilične nedelje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Ps: Še enkrat - če imate komentar glede samih sestavin v proizvodih in različnih ponudbah po trgovinah, Vas vljudno vabimo, da se razpišete!

bumerang -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 14:00:51)

Ne, niste mi pokvarili idilične nedelje, brez skrbi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Gina -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 14:37:23)

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Laike?
Ste Slovenci ali ne?

Sem že prej hotela napisat, pa se mi ni dalo. V bistvu se mi niti zdaj ne da. Pa niste dali opcije: drugo - pri tej temi. Lahko samo pustiš prazno.

Zdi se mi nezaslišano, da kozmetika za otroke vsebuje raznorazne parabene, pa razne sulfate (sodium lauril sulfat, natrijev lauril sulfat, sodium dodecyl sulfat ali amonium lauril sulfat.....), pa še polno je tega,... ko recimo res težko težko dobiš kozmetiko ne da bi jih vsebovala. V hladilnem mazilu so, v skoraj vsaki zobni pasti so, v mnogih milih so, v šamponih pa itak (doktoriraš, preden najdeš kaj brez) - po drugi strani pa težko dobiš neko čisto zadevo - recimo lanolin (zadnjič me je v lekarni vprašala, kaj sploh to je - v ljubljani v pol ali celo tričetrt lekarnah tega ne držijo - v bistvu kjer sem iskala je bil odgovor nimamo, ker tržno ni zanimivo, na notranjskem hvala bogu imajo) ali mandljevo olje ali kaj podobnega - vse je s primesmi za daljšo uporabo ali proti plesnim ali kaj vem proti čemu vsemu.

Anonimen -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 19:31:21)

odgovorila.se pa strinjam z bumerang in gino,tam kjer nimam kaj odgovorit,sem pustila prazno,ker me res ne ganejo neki brezplačni vzorci,pa velike količine,pa take in drugačne trgovske finte pri otroški kozmetiki,temveč kako je sestavljena ta kozmetika oz.da je čim bolj naravnega izvora.pa lepo nedeljo!

jakaracman -> RE: Otroška kozmetika (25.1.2010 20:40:54)

Sem odgovorila in imate res slabo anketo.

Klemy82 -> RE: Otroška kozmetika (25.1.2010 20:57:30)

Ojoj... jaz res upam, da veste kaj delate. Veliko sreče, ker jo boste rabili.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Metuljček Cekinček -> RE: Otroška kozmetika (26.1.2010 14:59:07)

Posredujem pomemben dejavnik, ki pri nas odločilno vpliva na nakup šamponov, mil in podobnih zadevic (ne pa tudi negovalnih krem za obraz, telo, ritko, krem za sončenje) - slike priljubljenih risanih junakov na embalaži - Avtomobili, Spiderman ipd.

V primerjavi s tem so popusti, brezplačni vzorčki in dodatna količina popolnoma nepomembni.

2srcka -> RE: Otroška kozmetika (26.1.2010 22:22:08)

Odgovorila ker tudi sama študiram na EF...ampak o sestavinah ne duha ne sluha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.1.2010 23:04:47)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.1.2010 23:08:15)

štrumfek -> RE: Otroška kozmetika (28.1.2010 23:22:02)

Odgovorila, samo, kot so že predhodnice napisale je  to ZELO SLABA anketa....
Meni so pri kozmetiki za našo najmlajšo, pomembne SESTAVINE in ne cena, promoviranost,... to za mene nima NOBENEGA pomena.
Očitno je, da niste najbolj seznanjeni z pomembnimi faktorji pri nakupu otroške kozmetike.
Vseeno upam, da vam je moj odgovor kaj pomagal... 

Mojsoncka -> RE: Otroška kozmetika (9.9.2011 18:28:00)

Mogoče ni ravno na mestu, ampak je povezano z zgornjo debato. V LJ se je odprla ena trgovina, kjer lahko dobiš brezplačne vzorce in v zameno odgovoriš na anketo. Zanimiva zadeva za se izognit zgrešenim nakupom ... tole je njihov stran www.testiraj.eu

Stran: [1]