Gina -> RE: Otroška kozmetika (24.1.2010 14:37:23)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Laike? Ste Slovenci ali ne? Pa še nekaj, manjka aspekt izbire kozmetike glede na to, katere sestavine vsebuje. Prav pri otroški kozmetiki bi na to morali biti najbolj pozorni. Sem že prej hotela napisat, pa se mi ni dalo. V bistvu se mi niti zdaj ne da. Pa niste dali opcije: drugo - pri tej temi. Lahko samo pustiš prazno. Zdi se mi nezaslišano, da kozmetika za otroke vsebuje raznorazne parabene, pa razne sulfate (sodium lauril sulfat, natrijev lauril sulfat, sodium dodecyl sulfat ali amonium lauril sulfat.....), pa še polno je tega,... ko recimo res težko težko dobiš kozmetiko ne da bi jih vsebovala. V hladilnem mazilu so, v skoraj vsaki zobni pasti so, v mnogih milih so, v šamponih pa itak (doktoriraš, preden najdeš kaj brez) - po drugi strani pa težko dobiš neko čisto zadevo - recimo lanolin (zadnjič me je v lekarni vprašala, kaj sploh to je - v ljubljani v pol ali celo tričetrt lekarnah tega ne držijo - v bistvu kjer sem iskala je bil odgovor nimamo, ker tržno ni zanimivo, na notranjskem hvala bogu imajo) ali mandljevo olje ali kaj podobnega - vse je s primesmi za daljšo uporabo ali proti plesnim ali kaj vem proti čemu vsemu.
|
|
|
|