špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja Bi pa midva z krepko nasankala in sva hodila okli socialne službe zaradi otroške domišlije. Pri nas je bil od sina sošolec ob 10 zvečer (bilo je med tednom naslednji dan pa šola). Seveda mulc ni hotel domov, naš pa ne spat. In je, ko ni pomagalo niti če si telefoniral staršem, ati prvo mal pozdignil glas, ko še to ni zaleglo pa mulca vpričo sošolca po rit. Naslednji dan je mulc v šoli povedal kako ga pretepamo s pasom, da je ves plav, pa kako ga zapiramo v klet (nimamo kleti) in še en kup stvari. Sva bila klical v šolo, sina so slekli če je res v modircah...pa ni bil. Dobila ustni opomin, z grožnjo da naju prijavjio na CSD...... O tem da je bil pa sošolec od 1h popoldan pa do 10h zvečer pri nas, pa ni hotel noben nič slišat Tko da imate srečo, da se ne najde kakšna vzgojiteljica ki bi iz tega naredila cirkus O šit... Drugače si pa tudi naša 4,5-letnica izmišlja take reči, da glava peče... Je ravno ta vikend tako meni kot moji mami sapo vzelo. In sva se vprašali, kaj bi si kdo tretji mislil... Ta punca ima tako domišljijo, da ne moreš verjet. Tudi iz vrtca prinese take zgodbice, da bi kdo drug že tekel v vrtec in koga klical na zagovor... Na srečo se zavedam njene bujne domišljije. Pri starejši je bilo čisto drugače. Otroci - tudi iz istega gnezda, če smem tako reči - so med seboj tako različni. Da ne govorim o pretiravanju. Recimo: ji umivam glavo (kar sovraži iz dna srca) in ona tuli: "Mami, auvaaaaaaaaa, ne, ne mi tega delat, ne mi tega delat!!!" Le kaj si mislijo sosedje Itak da v takem primeru fejst glasno povem, da naj neha, ker ji samo glavo umivam in bova takoj gotovi, da sosedje slišijo tudi mojo plat, ker policije ali CSD na vratih pa res ne rabim In če jo kdaj pocuka, ko jo češem, zarjove: "Mamiiiiiiiii, glavo mi boš uničila, boliiiiiii!!!" Pa jo češem tako previdno, da ja ne bi česa začutila... Pol se pa pejt, ane?!
|