Dodatek železa (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Jessy -> Dodatek železa (23.1.2010 10:55:57)

Ne vem zakaj mi stalno hodi po glavi, da so nekoč govorili, da če ješ železo, da se ti zobje poslabšajo, tudi počrnijo. Koliko je resnice na tem? Sama pijem Legofer.

rija -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 10:59:06)

še nisem slišala. a ni legofer črne barve?

zrihtaj si tablete železa, potem si lahko mirna. jaz sem jih tudi jedla, pa se zobje niso obarvali.

Jessy -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 11:02:21)

Ja, je bolj temne barve, ampak prav črn ni. Saj ko ga spijem pazim, da gre mimo zob, potem pa še poplaknem s pijačo.
Tablet si ne bom rihtala, ker sem dobila 3 flaše sirupa, pa kmalu grem rodit, tak da se mi najbrž ne splača. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

noranate -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 11:28:45)

Jessy, sirup pij na slamko, ker baje železo ni dobro za zobno sklenino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Jaz sem šla vsakič ko sem ga uzela, takoj zobe umit.

ledenaa -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 12:39:42)

Nič ne bodo počrneli
Če si zobe pereš vsakodnevno ne rabiš skrbet

melanija -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 14:29:33)

Sestra je pila Legofer več kot pol leta in ji je zobozdravnik svetoval naj ga pije po slamci, da ga čimmanj pride do zob, ker jim to škoduje. In ja ji je tudi obarval zobe.

ledenaa -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 15:41:13)

Sirup lahko obarva zobe,ampak z rednim ščetkanjem gre obavanost dol
Drugače pa sirup zobem ne škoduje

Jessy -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 16:41:38)

Hvala vsem za nasvete in mnenja. Bom še naprej pazila, da ne bo stika z zobmi.

TomTaylor -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 20:01:09)

eh, ni frke no, jz sem legofer pila cele  3 mesece + nosim fiksni zobni aparat in se mi niso obarvali ne zobje in ne bracketi - seveda si pa zobe redno umivam zjutraj in zvečer.

Anonimen -> RE: Dodatek železa (23.1.2010 20:06:53)

Jst sm ga tudi pila in tablete(Retafer) sem imela. Pri obojem mi je zdravnica razložila, da ni variante, da mi obarva zobe, ker sta sirup in tableti narejeni tako, da se začnejo sestavine razgrajevat šele ob stiku z želodčnimi encimi in ne z encimi v ustih in da je prov zarad tega to totalno zgrešeno, ko ljudje mislijo, da obarva zobe.

Stran: [1]