Kerensa* -> RE: POZOR!!!!!!!(baby girl 29 in vita_tija_ožbej) (23.1.2010 9:48:55)
|
Da je kraja identitete (na katerikoli način) kaznivo dejanje, je jasno, ampak temu, da vam na forumu nekdo ukrade identiteto na tukaj omenjeni način, se pa lahko elegantno izognete s tem, da avoje albume zaklenete (z gumbkom "vidim samo jaz") in da med "prijatelje" poklikate samo osebe, ki jih dejansko poznate oz. za katere vsaj virtualno veste, da so resnične. Da ne bi pisale o sebi, je skoraj nemogoče (glede na to, na kakšnem forumu smo), ampak vsaj poskusite pa pisati izključno stvari, ki vam ne morejo škodovati oz. za katere ni nič hudega, če jih ve cel svet. Vse ostalo počnite preko ZS-jev, e-maila, MSN-ja ali na FB-ju (kjer tudi imejte samo ljudi, ki jih poznate). Tako si boste za 99% zmanjšale možnost, da vam nekdo virtualno ukrade identiteto. Ne glede na moj sveti bes na RR Team pa jih moram v tem primeru pohvaliti za storjeno. Očitno je bil "primer Repka" dovolj dobra šola. Po zakonu pa policija ni dolžna javno obveščati o poteku preiskave. Do detajlov so upravičeni samo vpleteni (oškodovani), kateri sicer o tem smejo javno pisati (ustava zapoveduje svobodo govora, sploh pa, če govoriš o samemu sebi), vendar vas lahko obtožijo oviranja preiskave (če pride preveč informacij v javnost, preden se najde storilca, lahko storilec ponikne oz. ga je potem bistveno težje najti). Zato je najpametneje, da počakate, medtem pa... po pameti. Aja, pa še za Rijo... V pravilih foruma, s katerimi si se strinjala ob včlanitvi, jasno piše (oz. je pisalo, ko sem nazadnje brala, dvomim pa, da se je kaj spremenilo):"RR Team ima možnost, ne pa tudi dolžnost, nadzorovati vso komunikacijo uporabnikov preko foruma." To pomeni, da imajo možnost brati tako ZS-je, ki jih pošiljaš in prejemaš, kakor tudi vse e-maile, ki jih pošiljaš ali prejemaš preko RR-vmesnika. Kot administratorjem pa so jim dostopni tudi vsi tvoji podatki, katere se jim (z včlanitvijo) prostovoljno dala. Zadeva je popolnoma zakonita in proti njej ne moreš nič. V kolikor ti to ne ustreza, se izpišeš oz. za komunikacijo uporabljaš druge poti (čeprav ima tudi MSN v svojem FAQ enak člen - pravzaprav še bolj detajlnega). Za konec pa... jaz bi bila prav vesela, če bi mi kdo ukradel identiteto. Dobil bi mojega moža, odvisnega od Traviana, dva hiperaktivna mulca, ki začneta vpiti že navsezgodaj zjutraj in ne nehata do poznega večera, dobil bi vse moje pufe, vključno s tekočimi stroški, ki segajo v višave, pa še bivšega moža zraven. Jaz bi lahko končno zaživela na novo. [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|