Strah grmenja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

zi&mm -> Strah grmenja (29.6.2005 23:49:23)

Mamice,
kako ve svoje :duda: potolažite ob grmenju? Se ga bojijo? Žiga je star šele mesec dni in do sedaj ni kaj dosti deževalo, danes zvečer pa se je kar usulo in vsakič ko zagrmi, se strese fajn od straha in v :((:((:((:((:(( in to tak da ga sploh ne morem pomirit...kaj ve storite v takem primeru? :zmeden2:
šele je zaspal in je zagrmelo, sedaj pa vik in krik :((:(( ga šibam tolažit spet, se mi zdi, da bo kr na veliki postli spal...
Hvala :rozica:
Lahko noč pa lepe sanje,
:metulj:Mili

Gina -> Strah grmenja (30.6.2005 0:03:52)

Meni sploh ni jasno, ali naš danes ne tuli ravno zato. Nikoli se ne zbuja, danes je pa paničen od strahu. Ga crkljava izmenično z mojim. No, zdaj se je moj zaprl z njim v spalnico, mogoče bo pa zaspal. Pa res grdo grmi.

Lunca1 -> Strah grmenja (30.6.2005 6:33:34)

Moja pa sploh ne ve da grmi.

Primoza -> Strah grmenja (30.6.2005 6:39:44)

Dobro se je zasmejati, ko zagrmi, narediti iz tega zabavo.

saratanja -> Strah grmenja (30.6.2005 7:13:30)

Pri nas se pa :duda: čudi in smeji ko grmi (ali pa sploh ne reagira). Gremo na balkon, pa gledamo strele, pa oblake, pa potem še dežek.... res pa jaz obožujem nevihte (če je na suhem seveda:) )
Mgoče je pa zato, ker se k nam sliši vlak in kar naprej piskajo...pa sem potem ob vsakem zvoku vedno ta zvok ponovila in delala smešene face. Se je mali navadil na hrup in se ob tem zabaval. Pa je mogoče zdaj to še na grmenje prenesel :bravo:

Primoza -> Strah grmenja (30.6.2005 7:56:41)

To drži, dojenčki "srkajo" naše razpoloženje. Če pokažemo skrb ali nelagodje, bodo še oni prestrašeni.

Anonimen -> Strah grmenja (30.6.2005 8:21:43)

Naš se ne boji,seveda so vaši še premajhni za razlago,zakaj grmi.
Jaz sem našemu Timiju razložila,da se oblaki na nebu lovijo in se vsake tolko časa spotaknejo ali zaletijo in zato potem ropotajo.
Včeraj zvečer je močno grmelo mali pa je užival:)-
Edine stvari ki se boji je čriček,ki zvečet na pergoli čvrči:zmeden2:ga mormo potem podit stran,da lahko Timi zaspi.
Niti ko je bil majhen kot vaši se ni odzival na grmenje.
Morda pa vaši dojenčki čutijo vaš strah?:zmeden2:

zi&mm -> Strah grmenja (30.6.2005 8:29:29)

Neva,
mogoče res čuti strah ampak spet me ni tolko strah, da ne bi mogla spat al karkoli, se stresem ko zagrmi ampak to je vse :ups: zakaj pa Žiga :(( ko zagrmi ne vem, ponoči je pač spal čisto ob meni in me celo noč držal za prst tako da smo dali noč skozi...

Anonimen -> Strah grmenja (30.6.2005 8:36:21)

Na si sama priznala da se streseš,ko zagrmi,to je otroček začutil,da čuti mamica nelagodje ob tem pojavu.Majhni otroci so kot najbolj prefinjene antene,vse prav vse občutijo in kasneje pokažejo tudi oni nelagodje. uffa sem zakomplicirala,v glavnem dete je začutilo vsak tvoj trzaj ob grmenju .
Meni je grmenje všeč,pa moji hčeri tudi zato smo zmeraj pozitivno reagirale.
Naslednjič se skušaj zadržati,ko bo pa večji pa mu tudi ti pravljico o oblakih ki se zaletavajo povej..nekaj se izmisli z nasmeškom.

zi&mm -> Strah grmenja (30.6.2005 9:12:18)

Ampak jaz sem se včeraj le ob ta najmočnejšem buuumuuu stresla kasneje pa nič več...kolko dolgo pa to vpliva na :duda:

Anonimen -> Strah grmenja (30.6.2005 9:16:35)

Ne vem:ups:ko bo večji bo morda boljše.Obrni vse skupaj na igro.
Malo me čudi,ker tako majčkeni sploh še ne reagirajo na zunanje pojave.
Boš videla kaj bo čas prinesel morda pa kasneje sploh ne bo registriral.

ZARA -> Strah grmenja (30.6.2005 10:24:07)

Zara ne kaže nobenih znakov,da bi se bala...no, pa sej njej je po večini vseeno...

Stran: [1]