fimoza in operacija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mojcaziga -> fimoza in operacija (29.6.2005 23:15:12)

Se opravičujem ženskice;), ker to temo, ki je že na zg. forumu objavljam še tu, pa saj vem, da ne boste hude:zmeden2::zmeden2::zmeden2::bravo::bravo:

SE pravi, kot kaže bo moj pobič moral na operacijo fimoze(priraščena kožica na spolovilu) :((:((. Star je 3 leta. Ker je to "ukazala" druga zdravnica, do njegovega osebnega pa še nisva šla, me zanima kar nekaj stvari, da vem kaj lahko pričakujem. In sicer:
- pri kateri starosti operirajo. Ali lahko pričakujem že kar hitro?
- koliko časa je v bolnici
- kakšne so čakalne dobe? Smo iz MB, vendar mi ni problema it v SG ali CE.
- koliko časa je pri vas minilo od napotnice pa do operacije
- kako dolgo se celi in mora ostati doma

In še kaj pripišite, če se vam zdi pomembno.

Hvala in lep pozdravček, Mojca

lubi -> fimoza in operacija (29.6.2005 23:51:57)

Če je kožica cela in ne gre dol, potem ne bo šla ne zdaj ne kasneje. Načeloma je odločitev in privolitev za operacijo v tvojih rokah. Verjetno je najbolje, da je otrok čimprej operiran, da je mir.

Kar ti lahko povem je, da je operacija v splošni anesteziji, je kratkotrajna, okoli 15 minut traja sam poseg, vse ostalo, priprava in tako pa malo dlje. Pred operacijo dobi sirup za pomiritev in potem ga za kratek čas uspavajo.

V bolnici je samo na dan operacije, gre isti dan domov, če ni kaj narobe. Vsaj v LJubljani je tako.
Zelo pomembno je, da je otrok popolnoma zdrav, nič ne teče iz nosu, ne jemlje ATB, ...

Za čakalne dobe ne vem.

Celi se teden dni, boli pa le kakšen dan,

:metulj:

ma-ja -> fimoza in operacija (30.6.2005 10:05:07)

Moj Nejc ima že datum za februar 2006 (čaka se okrog leto in pol). Star bo pa 6 let. Mislim, da prej niti ne operirajo. Doktor je rekel, da ni to nič takega, sicer je pa to že lubi napisala. Osebno nimam nič proti tej operaciji, ker jo je bolje opraviti prej kot pa pri dvajsetih. Vsaj tako so mi zagotovili. Bom pa poročala, ko bomo opravili zadevo!

Stran: [1]