Spanje brez dojenja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Nikica -> Spanje brez dojenja (29.6.2005 21:51:06)

Kako uspavate svoje otročke brez dojenja čez dan?

Marogica -> Spanje brez dojenja (29.6.2005 22:02:53)

Jaz sem svojega navadila na poseben ritual, oz, ko je bil buden je bil v ležalniku, spat pa sem ga dala vedno v sobico, košaro. Počasi je začel razločevati, kje se spi in kje se bedi. Obvezna je tudi duda in plenička, ki si jo sedaj (pri 6,5 mes) vleče na obraz in tako zaspi. Zanimivo je tudi to, da ko ga položim v posteljico, nikoli ne joče-kot da bi vedel. Je pa res, da ga tja položim samo, ko imam občutek, da je zaspan in če sem se zmotila, ga tudi dvignem iz postelje.
Vedno si predstavljaj, da enkrat ne boš več dojila in da ga boč morala nekako uspavati.

MINEJA -> Spanje brez dojenja (29.6.2005 22:07:58)

Preberi si knjigo Otroško spanje-brez joka v sanje. Ne bo ti žal, tam boš našla polno koristnih nasvetov!!!

LP

:sloncek::sloncek::sloncek:

eva1 -> Spanje brez dojenja (29.6.2005 22:38:47)

Ja to se tut jaz sprašujem-kako brez dojenja zaspat?:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Tasika -> Spanje brez dojenja (29.6.2005 22:51:47)

Uf, hvala bogu da nisem edina.:ups::ups::ups:

Divja vijolica -> Spanje brez dojenja (29.6.2005 22:55:22)

Moj ne more zaspati brez dojenja ne čez dan ne ponoči. Ne vem kaj naj, ne mara flaše, nič... če ga nebi dojila sploh ne bi nič spal. Sama sploh ne morem nikamor. :(

sarči -> Spanje brez dojenja (30.6.2005 7:29:34)

Pri nas je identično kot pri Marogici,le da je pri nas prstek in plenička:)-:)-:)-
Jaz jo še zvečer podojim kar v dnevni,pol se še malo crtamo vsi trije in ko vidim da je zaspana gremo u sobco in RES ni problemov!

Pinga -> Spanje brez dojenja (30.6.2005 7:30:29)

Naj se vam pridružim še jaz.

Tudi naša ne more zaspat brez dojenja, vendar problem je v tem, da je stara že 26 mesecev. Čez dan in ponoči je ne dojim, samo zvečer ko gre spat, da na zizi zaspi. Isto je čez vikend ko gre spat po kosilu.
Ampak v vrtcu, ko grejo spat po kosilu zaspi brez zizike brez problema.

beba76 -> Spanje brez dojenja (30.6.2005 9:35:26)

Ko vidim, da je :duda: zaspan, ga dam v posteljico, dudo v usta in grem. Aja, pa muziko mu po navadi naštimam.
Vse pa ni tako nedolžno, kot se sliši. Dude namreč ne zne vlečt in mu kar pada iz ust. Sicer mu jo podložim, a zdaj, ko glavico že ful obrača, se zgodi, da parkrat moram it nazaj dat dudo.
Pa še to je pri nas: dudo mu moram namazat s kapljicami, ki so ful sladke, da jo sploh začne žvečit, drugače ni šans, da bi jo spravila v usta.:ups:
Za to uporabljam vetrovne kapljice (ki so še kao proti krčem). Vem, da menda to ni dobro, a raje ga navadim na to, kot na roke ali spanje na joški.
Se pa nama tudi zgodi (zelo poredko), da zaspi med dojenjem.Pol pa narahlo v posteljico z njim in to je to.

Stran: [1]