anajmad -> RE: podaljšanje porodniškega dopusta (26.1.2010 19:53:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselko Pozdravljene mamice. Iščem predvsem mamice, ki so oddale vlogo za podaljšanje porodniškega dopusta. Imam namreč sina, ki se je nekoliko prej rodil, in od 4. tedna naprej hodiva na razvojno ambulanto ter na fizioterapijo. Teržava je namreč iztegovanje glavice, ki je še tudi danes prisotna, ventrikulomergalija ter motnje v razvoju. Vlogo sem že oddala na CSD, skupaj seveda z zdravniškim mnenjem. Žal pa ljudi, ki odločajo o naših malčkih ni prepričala, saj citiram besede od predstavnice iz CSD da "otrok po 28. členu zakona ni opravičen do podaljšanje porodniškega dopusta, ker ni duševno moten in telesno prizadet na daljše razdalje. Da boste lažje razumeli draga gospa ni na invalitskem vozičku in ne potrebuje bergel". Po teh besedah verjamem da sama ni mati, kajti težko si predstaljam mamico, ki si upa trdit, da 9 mesečni otrok že uporablja bergle. Se morda motim? Najbolj pa me boli, ko gledam mamice, ki imajo resnično zdravega otroka, pa je njihova vloga resnično prepričala ljudi, da so lahko skupaj z mamico. Saj nimam nič proti, vendar žalostno je, da bom morala za zdravljenje otroka porabiti letni dopust, s tem pa verjamem, da bo tudi zdravljenje dolgotrajneše. Zanima me, ali je katera dobila odobreno porodniško in kaj mi svetujete. Hvala za vaš odgovor. Upam, da je takšnih mamic čim manj To ti je ta kokoš citirala iz odločbe iz dodatka za nego(višji dodatek-za duševno in telesno prizadete otroke). Ma glej,pritoži se.
|
|
|
|