Mleko??? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic

Sporočilo

divans1 -> Mleko??? (20.1.2010 21:51:52)

Koliko mleka naj bi nosečnica spila na dan, da zadosti potrebam po kalciju??? 

Najaa -> RE: Mleko??? (20.1.2010 21:54:25)

Normalno, kot je do zdej.

vekybel -> RE: Mleko??? (20.1.2010 21:58:03)

vsak dan ga pij vsaj po 2dc če ne moreš več. Jz sem ljubiteljica mleka in ga sedaj med nosečnostjo dosti pijem, vsak dan in zaradi tega nimam krčev nikjer, ker sem brala da ko se pojavijo krči pomeni da gre za pomankanja kalcija.

veselka -> RE: Mleko??? (21.1.2010 6:15:05)

jaz v času, ko so se plodu začele kosti tvorit, sem se kar malo silila s kakimi jogurti, mleka pa ne maram, ampak ker mi ni šlo, sem kalcij v drugih oblikah dodatno jedla. me je skrbelo za zobe.

krčev pa nisem odpravila ne kalcijem, ne z magnezijem. po porodu so minili.

SaaS -> RE: Mleko??? (21.1.2010 7:20:53)

Jaz imam sicer rada mleko, a se mu zradi težav z želodcem izogibam. Tudi raznim sirom.. Tako da med nosečnostjo skoraj nisem pila mleka. Sem jedla jogurte in skuto. Zraven pa se jemala kalcijeve tablete, predvsem zaradi zob.

nenka7 -> RE: Mleko??? (4.3.2010 15:04:57)

kdaj je pa nekako NUJNO piti mleko zaradi zobkov in kosti? celo nosečnost ali samo na začetku... jaz tako malo mleka spijem, da me malo skrbi, pa bi se malo posilila vsaj v tistem obdobju, ko je nekako nujno, če mi katera zna povedat kdaj to je... hvala!

Hope2 -> RE: Mleko??? (5.3.2010 6:36:50)

IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

kdaj je pa nekako NUJNO piti mleko zaradi zobkov in kosti? celo nosečnost ali samo na začetku... jaz tako malo mleka spijem, da me malo skrbi, pa bi se malo posilila vsaj v tistem obdobju, ko je nekako nujno, če mi katera zna povedat kdaj to je... hvala!

Jaz se mleka nisem dotaknila do 7-8 meseca, tudi ostalih mlečnih izdelkov nisme pila oz jedla. Sem pa pila fi-di kalcijeve šumečke. Prav nič se ne rabiš silit, če ti ni. Otrok si že vzel toliko kot rabi, ti pa boš pomankanje čutila v obliki krčev, bolečin v zobah, skelenje zob, bolečine v kosteh..... Da pa ne bi prišlo do tega, pa lahko preventivno vzameš vsake toliko kako šumečko ali kak mlečen obrok, skozi celo nosečnost

Eruvande -> RE: Mleko??? (11.4.2010 13:11:28)

Kaj pa sojino oz. riževo mleko?

Nikjer nič ne piše kaj je z njima med nosečnostjo. Jaz sem se zavestno odločila, da ne om pila kravjega že kako leto nazaj. Sedaj sem pa noseča, pa sem se spraševala, kako je s tem. Ve katera?

MC09 -> RE: Mleko??? (11.4.2010 13:35:55)

Jaz ne pijem kravjega, razen 1x na 14 dni v kavi in ga pojem v kaki palačinki. Med nosečnostjo sem jedla sezam, ker ima veliko kalcija.

Stran: [1]