Kdaj po CR telovadit? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu

Sporočilo

Oren -> Kdaj po CR telovadit? (20.1.2010 18:54:55)

Imela sem CR pre 10 dnevi in me zanima kdaj ste kaj druge postale aktivne spet? Jaz sem celo nosečnost telovadila in me res zanima kdaj lahko začnem spet delat da pridem v staro formo in postavo?
Kako pa so vam kaj kilogrami padali?

hubi -> RE: Kdaj po CR telovadit? (20.1.2010 19:15:39)

6 tednov se ti celi rana. Počakaj do prvega pregleda pri gin, da te pregleda in ti svetuje dalje. Drugače pa 9 mesecev gor, 9 dol (povprečno).

PC Baby -> RE: Kdaj po CR telovadit? (20.1.2010 19:54:59)

Se strinjam s hubi. Jaz sem tudi pred nosečnostjo in v nosečnosti telovadila do 10 dni pred porodom. Sem bla super fit in na prvem pregledu mi je G rekla, da lahko komot začnem. Sem začela z aerobiko za nosečnice, zato, da je bil bolj blag začetek pa ta prave vaje (medenično dno, spodnje trebušne, lažje aerobne vaje itd pa so se mi po tem začeli problemi, kljub temu, da sem se pred tem počutila super. Recimo razmak trebušnih se mi je spet razprl, maternica se mi je kao začela povešat. Pa res nisem pretiravala. Nasprotno. napram nosečnicam, ki so vadile z mano sem bila pravi penzioner. Ne vem no. Sej je ziher odvisno od posameznika, ampak po mojem je boljše mal več počakat. CR je le CR.

manna -> RE: Kdaj po CR telovadit? (20.1.2010 20:17:29)

PC Baby kako pa veš da se ti je maternica začela povešat? A ti je G rekla? Pa glede razmaka trebušnih - a tebi se je šele potem kasneje naredil? Jaz sem prišla z razmakom že iz P, zdaj po 7 mesecih je še vedno čeprav delam trebušnjake...

Drugače pa glede aktivnosti - jaz tri mesece nisem delala prav nič razen sprehodi. 10 dni po CR meni še na pamet ni padlo da bi telovadila. Kam se vam pa mudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

PC Baby -> RE: Kdaj po CR telovadit? (20.1.2010 20:36:07)

Ja, ker me je po vadbi vse bolelo v trebuhu in spodaj v medenici, sem šla k G in mi je rekla, da se je maternica začla povešat, ker pred tem na pregledu je bila OK, razmak je pa bil tudi že manjši na pregledu, kot potem ko sem pet k njej prišla.

Sej lih v tem je fora, da trebušnjaki večajo razmak, če jih ne delaš res pravilno in samo za spodnje trebušne.

melanija -> RE: Kdaj po CR telovadit? (20.1.2010 21:22:01)

Jaz sem začela hoditi na hi-lo aerobiko,6 mes po CR in še sem se bala, da bo kaj narobe.

živa -> RE: Kdaj po CR telovadit? (20.1.2010 21:50:11)

Priporočajo, da vsaj 10 tednov ne telovadiš (razen Keglovih vaj, sprehodov in podobnega).

manna -> RE: Kdaj po CR telovadit? (21.1.2010 10:52:20)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Ja, ker me je po vadbi vse bolelo v trebuhu in spodaj v medenici, sem šla k G in mi je rekla, da se je maternica začla povešat, ker pred tem na pregledu je bila OK, razmak je pa bil tudi že manjši na pregledu, kot potem ko sem pet k njej prišla.

Sej lih v tem je fora, da trebušnjaki večajo razmak, če jih ne delaš res pravilno in samo za spodnje trebušne.

U sranje.. upam da jih delam prav. Kjeri pa so pravilni trebušnjaki? Je pomembno samo da je hrbet popolnoma raven, pa da se dviguješ samo malo, ali je še kaj drugega?

Urska09 -> RE: Kdaj po CR telovadit? (21.1.2010 11:31:14)

IZVIRNO SPOROČILO: manna

U sranje.. upam da jih delam prav. Kjeri pa so pravilni trebušnjaki? Je pomembno samo da je hrbet popolnoma raven, pa da se dviguješ samo malo, ali je še kaj drugega?

E, to tud mene zanima!
Pa ne vem, če je fora v ravnem hrbtu (ali pač [sm=zmeden.gif]). Ko se uležeš na hrbet, mora biti križ oz. rit pritisnjena ob tla. Pa ko dviguješ zgornji del telesa mora biti med brado in prsmi vedno za eno veliko jabolko prostora. Ja, pa mislim, da res dviguješ čisto malo.
A sem falila?

hubi -> RE: Kdaj po CR telovadit? (21.1.2010 13:24:07)

Dvigniti se moraš do pasu od modrčka, pa pas tudi zraven. [sm=smiley1.gif]

Žaži -> RE: Kdaj po CR telovadit? (22.1.2010 12:44:11)

Meni so v p dali ene vaje (eno knjigico) da lahko začnem telovaditi po njej 8 dni po CR, so pa res take preproste vaje, nič težkega.

romy -> RE: Kdaj po CR telovadit? (2.2.2010 11:17:36)

Drugače pa glede aktivnosti - jaz tri mesece nisem delala prav nič razen sprehodi. 10 dni po CR meni še na pamet ni padlo da bi telovadila. Kam se vam pa mudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Se popolnoma strinjam. 10. dan sem komaj sama do sekreta prišla!!

Lupinca -> RE: Kdaj po CR telovadit? (9.2.2010 19:59:17)

IZVIRNO SPOROČILO: romy

Se popolnoma strinjam. 10. dan sem komaj sama do sekreta prišla!!
medenici, sem šla k G in mi je rekla, da se je maternica začla povešat, ke

ja enako!! Šele, zdej 3 mesce po porodu sem začela razmišljat o telovadbi. sej noge že mal razmigam pa to, sam še vedno pa mal cvikam kake trebušnake delat...nekak nimam dobrga občutka še..[sm=zmeden.gif]

mayamaya -> RE: Kdaj po CR telovadit? (9.2.2010 20:43:44)

jaz sem tudi 3 mesece po CR pa se mi zdi da je zadnjih par dni kar vse ''razštelano'' tam spodaj. še bolj kot prej. razen sprehodov ne mislim še nič, dokler se res ne bom počutila sigurno.
pa itak ne najdem časa, da bi se sploh kaj spravila telovadit tudi če bi hotela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pinkulja -> RE: Kdaj po CR telovadit? (2.4.2010 8:39:07)

dokler te boli, ne smeš. tudi prvih 5 tednov ni priporočljivo.jaz sem začela telovadit po 6 tednih, pa me je spet začelo bolet. boljše je počakat.

Stran: [1]