blanč
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: blanč IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87 a torej če je že zmožen sedeti mu naj kar pustim ali kako? On se sicer ne vsede sam, ampak ko ga želim poležat prav išče nekaj za kar se bo prijel in ko mu ponudim svoj prst se potegne v ležeč položaj. Jaz se zaenkrat še trudim, da bi bil v polsedečem položaju. Torej mu po vašem mnenju lahko pustim da sedi? Ne, ker to kar opisuješ mu nudiš pomoč, daš mu roko oz prst in on se potegne gor. To je pomoč. sAM POMENI TO, DA SE BO IZ LEŽEČEGA SAM PREKUCNIL, SPODVIL NOGO IN SAM VSEDEL, BREZ TVOJE ROKE (pardon črke), prstov... Isto bo s vstajanjem, on sam mora priti npr do kavča, roke dat na kavč, zložit noge in se dvignit. Men je v razvojni rekla, ko je videla, da noče več ležat oz. bit nagnjen v naročju, da če mu nudim oporo, da lahko sedi. Sicer ne na kavču podložen s povštri ampak v naročju ali bumbo stolčku pa lahko. Vijolična pošast, ja, lahko je v naročju v sedečem položaju, ker je s hrbtom naslonjen nate, mu daješ oporo, j ečisto drugo kot matranje na suho oz ga posedet na suho. Bumbo stolček nekateri v razvojni svetujejo, nekateri ne, predvsem pa je odvisno od otroka in zakaj sploh hodi v razvojno,pri določenih pomanljivosti ga ne priporočajo. Naš je tudi bil v bumbotu, edna slabost je bila ta, da je ven zlezel v sekundi . Jaz sem ga potem dala sestrični, katere mala je tudi v razvojni in so ji dovolili stolček Moj je tak buhtlček, da ni šans, da spleza ven Larica je pa druga pesem, ona je pa živc na kvadrat, kje, da bi ona lahko kej pri miru sedela, to pa ne... Se kotali, vrt,i mal že puza ampak sedet, ne to pa neeeeeeeee, najraje bi jo našeškala , da bo vsaj ena korist od njene riti.