paradižnikova omaka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

urši* -> paradižnikova omaka (29.6.2005 12:50:01)

zanima me , če je paradajz res ful alergen in kako se to pokaže ?
in kako prpravit omako , a lahk kr iz pelatov, pa dam pol zelenjavo not al kako?
pa, te konzervirane mu verjetno ne smem da, al obstaja kaka taka , ki bi bla za otroke primerna
in nakoncu, a sploh lakhk dam6,5 staremu dojenčku paradižnik?

hvala lepa:rozica:

Anonimen -> paradižnikova omaka (29.6.2005 13:07:47)

V omaki najbrž lahko, ker verjetno izgubi kislino. Pri svežem pa lahko računaš na vneto rito, zato mogoče res čisto malo.
Za omako pa ne vem, jaz sem delala zelenjavno in dala noti malo paradižnika. Prav paradižnikovo znam pa samo s prežganjem, ki pa pri tako majhnih še ni v redu.

tia&silvija -> paradižnikova omaka (29.6.2005 14:23:14)

Moj je zadnjič naredil čufte v paradižnikovi omaki. Omako je naredu tako, da je zmiksal konzervo pelatov in dodal začimbe.
NE TEGA DAT OTROKU!
Naša Tia je dobila ful vneto ritko. Baje imajo pelati tako močno kislino v sebi, da je potem urin otroka premočan in razžre luliko in postane rdeča.
Baje pa frišni paradižnik jahko otroci jedo, sicer ne v ogromnih količinah ampak krhelj ali dva pa mislim, da lahko.

LP, S&T

Anonimen -> paradižnikova omaka (29.6.2005 14:40:08)

no moji po takem zosu ni blo nč

lp, lara

Annny -> paradižnikova omaka (29.6.2005 14:49:40)

Enako, kot pri Lari- naša je jedla paradižnikovo juho.
Ampak pri vas vseeno mislim, da je za to še prezgodaj- počakaj še nekaj mesecev, saj zdaj je sezona različne druge zelenjave.
lp

beba76 -> paradižnikova omaka (29.6.2005 15:50:43)

Jaz sem mojima pri 6 mesecih paradajz kar skuhala, olupila in zmiksala, pa malo pirejčka zraven, pa je blo kosilo 1A. ;)

Stran: [1]