Primotren in nosečnost? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Mijavček -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 11:15:19)

Živjo,

lepo prosim za nasvet, danes sem dobila antibiotik Primotren zaradi vnetega mehurja. V lekarni so mi rekli, da naj ta mesec ne poskušam zanositi. A ma katera izkušnje s temi tabletami?
Meni se ne zdi potrebno, da bi spustila en mesec, saj če začnem danes jesti tablete jih bom jedla 10 dni, takrat bo ravno konec ovulacije. Ne vem no :zmeden:

Ful mi je škoda vsakega meseca, ker sem imela maja laparo, diagnoza endometrioza in so mi rekli, da naj čimprej zanosim ker se bo endom. ponovila.

LP Mijavček:muca:

Gea1 -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 11:21:47)

Tudi jaz sem lani jemala te tablete in mi je zdravnica rekla, da ni straha. Sploh pa če jih jemlješ pred ovulacijo nima kaj škoditi, saj še nisi noseča. Tako da po mojem mnenju meseca ni treba izpustiti. Hujše bi bilo, če bi že bila :nosecka:. V začetku pa gre plod tako ali tako na vse ali nič in če bo karkoli narobe, se pač ne bo prijelo.

Pozdravček! :sloncek:

dolenjka -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 11:26:43)

Boš morala reskirati in izpustiti ta mesec! Pomembno je, da si pozdraviš mehur, drugače boš imela še večje probleme! Moja žlahtnica se je "igrala" z mehurjem že od najstniških let, pred sedmimi leti rodila, se še naprej "igračkala" in pred enim tednom so ji naredili operacijo (povešen mehur...), še danes ne more vstati iz postelje! Raje popapaj Primotren (a ga imaš prvič? Jaz sem po 5ih letih dobila alergijo nanj), potem pa v akcijo!

Lp

Mijavček -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 11:30:46)

Oj, ja prvič ga mam. SPloh ne vem v čem je fora, ker me nič ne boli, ali peče, ne hodim večkrat lulat, pa so ugotovil ene bakterije v urinu.
Primotren bom kar popala, samo ne vem, a res ne smem delat na :duda: hkrati, jaz bi kar vseeno.

LP M:muca:

dolenjka -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 11:44:29)

Kaj pa piše v navodilih? Jaz mislim da ga lahko jemlješ vsaj do takrat, ko boš ugotovila da si :nosecka:! Ali pa vprašaj ginekologinjo!

baguSka -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 12:00:36)

Primotren je antibiotik - močno zdravilo in vsekakor odsvetujejo v času nosečnosti. Če še nisi in delaš na temu tudi, saj so poslodice dougotrajne (beri: ne samo med jemanjem ampak še kakšen mesec po prenehanju).

JAZ NEBI - ČE BI JEMALA PRIMOTREN!!!
ČE PA HOČEŠ SEXAT - PA NE JEMLJI PRIMOTRENA!!!

Če si se pocajtala brez antibiotikov, potem raje vzami še kakšen čaj in bo učinek isti.:rozica:

BaGSi -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 13:28:39)

Jaz mislim, da bi bilo najbolje reči zdravniku, da načrtuješ nosečnos in bi ti predpisal drug antibiotik (npr. cefalosporine, ki se lahko jemljejo med nosečnostjo). Tudi pri meni je bilo tako - za vsak slučaj so mi napisali bolj primerne antibiotike.

Kolegica je jemala Primotren, ko še ni vedela da je noseča in ji je ginekolog takoj svetoval splav. Ker se ni strinjala z njegovo trditvijo, je menjala ginekologa, se odločila da ne bo splavila in je bila zelo strogo nadzorovano vso nosečnost. Da ne omenjam strahu skozi celo nosečnost... Pa kasneje poporodne depresije (ki pa ni nujno povezana s tem). Rodila je zdravega fantka, vendar ti teh strahov res ne priporočam.

LP!

cica -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 15:18:45)

Tudi jaz mislim, da se moraš pogovoriti z zdravnikom in to ginekologom. SREČNO

Gea1 -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 15:54:17)

Ko bi jaz to prej vedela. :zmeden2: Meni je pa osebna zdravnica rekla, da nič hudega. :grrr:

Anonimen -> Primotren in nosečnost? (29.6.2005 16:51:42)

Jaz sem zaradi iste težave na začetku nosečnosti dobila drug antibiotik. Mislim, da bo res najbolje, da greš nazaj, pa naj ti predpiše drugega, če misliš zanosit.

Špelka -> Primotren in nosečnost? (30.6.2005 9:43:27)

jA, VSEKAKOR TUD JAZ MISLIM, DA NI MESECEV PO LAPARO ZA IZGUBLJAT - SPLOH ČE SI MELA ENDOMETRIOZO. kR NAZAJ K ZDRAVNIKU PEJD IN ZATEŽ ZA DRUG ANTIBIOTIK. :bravo::bravo::bravo:

Mijavček -> Primotren in nosečnost? (30.6.2005 12:06:31)

Oj, hvala punce za nasvete... več glav... več zelja :)-

No, sem pisala Pušenjaku, pa je rekel, da ni panike, dav tako zgodnji nosečnosti, ko niti še ne veš a je al ni, deluje po načelu vse ali nič; se pravi ali antibiotik uniči plod, ali pa ni nobenih škodljivih posledic.

No, ker se moja O bliža, sem za vsak slučaj Primtrene pospravila v omaro in bodo počakali na naslednji ciklus. Če bom pa po kakšnem čudežu :nosecka:, bom šla pa po druge tablete.

Hvala še enkrat in LP

Mijavček:muca:

Anonimen -> Primotren in nosečnost? (30.6.2005 12:08:51)

Kaj pa mehur?

baguSka -> Primotren in nosečnost? (30.6.2005 12:10:20)

ja z mehurjom se mogoče res ni za igrat - če ga ne boš totalno pozdraula, se ti ponavljal - vem iz lastnih izkušn - sm nehala jemat primotren pred leti, pa mam zdej ciste po ceumu mehurju :(

Mijavček -> Primotren in nosečnost? (30.6.2005 12:14:06)

Mah sej lih to je, ker mene nič ne boli, nič ne peče, nikamor ne tišči.... sploh nimam nobenga občutka, da bi bilo z mano kaj narobe...
Baje so najdli ene bakterije v urinu. ne vem no, pomojem bodo te bakterije lahko počakale še 14 dni. :zmeden:

Anonimen -> Primotren in nosečnost? (30.6.2005 12:20:52)

Joj, ne se špilat z mehurjem, tud če te nič ne boli!!! Ker si boš pridelala kronično vnetje, pol boš pa vidla, kok bo fajn k boš mela skoz takle sranje!! Pejd tja pa zamenjej zdravila!!!

Gea1 -> Primotren in nosečnost? (30.6.2005 12:35:31)

No če je Pušenjak rekel tako, bo že držalo. Tudi jaz sem te tablete jemala med ovulacijo, pa ni bilo nič. Pa še klomifen sem takrat jemala.
Tako kot ti je odgovoril Pušenjak, je tudi meni osebna zdravnica. Tako da bi jaz verjela kar zdravnikom.
Ti pa lahko počakaš, ampak tudi jaz se ne bi igrala z mehurjem, baje da ga moraš pozdravit do konca, ker če ne se rado ponavlja.

baguSka -> Primotren in nosečnost? (30.6.2005 12:56:26)

Jah jst pa nč ne dam v takih primerih na tegale Pušenjaka. Včasih se mi tud zdi da kr neki klanfa. MEHUR PA LE POZDRAV - ČIMPREJ!!!!

Stran: [1]