MATEJKA_ -> RE: uvajanje v vrtcu (20.1.2010 8:46:48)
|
naš vrtec je imel tak sistem: 1. dan je eden od staršev bil skupaj z otrokom 1h v skupini. naslednji dan smo hčero morali za 1h tam pustit samo. 3. dan je tam ostala za 1,5-2h, 4. dan za 4h. 5. dan pa cel dan. so pa se tud prilagajali posameznim otrokom ta prvi teden, glede na to pač kako jek kateri sprejel vrtec. tako je bilo za drugi dan prdvideno, da ostanejo otroci do kosila, pa so nam vsem pol rekli, da naj po njih proidemo po 1,5h. aja, najhujši je bil tisti drugi dan - ta mala se je tako jokala, ko je vzgojiteljica zaprla vrata, da je bilo groza. sem jo skozi vrata slišala in sem morala kar iz vrtca pobegnit, ker sem še jaz v jok planla. no, po 2 tednih se je na vrtec čisto navadla, brez joka zjutraj. zdaj pa se še zjutraj pred vrati skupine malo zjoče, če je bila pred tem kakšen teden doma zaradi bolezni. sedaj je stara 17m. vsak vrtec ima pač svoj sistem, v glavenm imajo podobnega. pri nas lahko prideš skupaj z trokom le prvi dan tja, pol pa ne več. otroka oddaš vzgojiteljici na vratih skupine in vzgojiteljica jih takoj zapre, brez dolgega poslavljanja, kar mislim, da je tudi najboljše. dalj časa kot traja poslavljanje, slabše je za otroka.
|
|
|
|