Magi* -> odkrili so mi cisto (29.6.2005 12:41:24)
|
hojla. meni so jo našli lansko leto preden sem zanosila (premer 7cm) in je še rasla. so mi dali pregledat kri na tumorske markerje - me je skoraj kap - pa je bilo vse v mejah normale. pri tem je treba povdariti, da pri mladih ženskah ti tumorski markerji pogosto ne podajo realne slike, ker povišane vrednosti le-teh povzročajo tudi ovulacija, endometrioza itd. ciste so lahko tudi "rakaste", vendar v izredno malo primerih (verjetnost je zelo, zelo majhna pri mladih ženskah). kot so že napisale ostale punce, je cist več vrst. običajno so funkcijske (tiste, ki nastanejo v povezavi s ciklusom) in te pogosto izginejo same od sebe - oz počijo. kolikor vem, se G ne odločijo za takojšnji poseg (razen, če je cista zares velika), temveč počakajo nekaj ciklusov in cisto spremljajo. moja je narasla v nekaj ciklusih na skoraj 10cm, zato so jo hoteli laparoskopsko odstraniti. po naslednjem preilu sem šla na pregled in ciste več ni bilo:zmeden::bravo::bravo: (vmes sem hodila k bioenergetiku. ali lahko izginotje ciste pripišem njemu - ne vem, me ne zanima.) če te še kaj zanima, mi piši na privat. In drži se:rozica:
|
|
|
|