odkrili so mi cisto (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lipi99 -> odkrili so mi cisto (29.6.2005 11:06:47)

Prihajam z UZ, odkrili so mi cisto veliko 30 x 50,6 mm. Menstruacije imam normalne. Vzeli so mi kri in čakam en teden na izvide.Bojim se, da je kaj hujšega in da ne bom mogla zanositi. Mi lahko pomagate z morebitnimi informacijami in izkušnjami s cistami. Ali so tudi rakaste? Zaenkrat imam terapijo z antibiotiki,po izvidih pa bo vidno, če bo potreben tudi poseg.

Zahvaljujem se vam za morebitne informacije, ki mi bodo zelo v pomoč.

Lep pozdrav

Teni_ -> odkrili so mi cisto (29.6.2005 11:12:52)

Odvisno kakšna je ta cista. JAz sem imela vodno in te niso nič hudega, ker ko ta cista poči je to ovulacija. Tako so meni razložili. Če je pa kakšna druga pa ti ne vem povedat. Je pa bila moja tudi nekaj takšnega velika kot tvoja.

LP,
Mojca:nosecka:

darjatimci -> odkrili so mi cisto (29.6.2005 11:44:45)

Pri meni so jo odkrili na UZ v nosečnosti,zdaj je pa ni nikjer,za enkrat.Jih je pa res več vrst,odvisno kakšno imaš ti.

Magi* -> odkrili so mi cisto (29.6.2005 12:41:24)

hojla. meni so jo našli lansko leto preden sem zanosila (premer 7cm) in je še rasla. so mi dali pregledat kri na tumorske markerje - me je skoraj kap - pa je bilo vse v mejah normale. pri tem je treba povdariti, da pri mladih ženskah ti tumorski markerji pogosto ne podajo realne slike, ker povišane vrednosti le-teh povzročajo tudi ovulacija, endometrioza itd. ciste so lahko tudi "rakaste", vendar v izredno malo primerih (verjetnost je zelo, zelo majhna pri mladih ženskah).

kot so že napisale ostale punce, je cist več vrst. običajno so funkcijske (tiste, ki nastanejo v povezavi s ciklusom) in te pogosto izginejo same od sebe - oz počijo. kolikor vem, se G ne odločijo za takojšnji poseg (razen, če je cista zares velika), temveč počakajo nekaj ciklusov in cisto spremljajo. moja je narasla v nekaj ciklusih na skoraj 10cm, zato so jo hoteli laparoskopsko odstraniti. po naslednjem preilu sem šla na pregled in ciste več ni bilo:zmeden::bravo::bravo: (vmes sem hodila k bioenergetiku. ali lahko izginotje ciste pripišem njemu - ne vem, me ne zanima.)

če te še kaj zanima, mi piši na privat. In drži se:rozica:

dory -> odkrili so mi cisto (29.6.2005 13:18:39)

Jaz sem mela tud ciste...na obeh jajcniki zato se je G kar mal cudila kako sem lahko zanosila zarad neprehodnosti...dobla sem hormonsko terapijo...na zadnjem pregledu so ciste ostale le na enem jajcniku...mam pa konrole in tud sama ne vem,kaj bo,ce ne bodo se zginle :zmeden:

baguSka -> odkrili so mi cisto (29.6.2005 15:05:23)

Tud men os nardil celo paniko. Take ciste ti morajo pogledat večkrat, da vidjo če je to vodna cista al kej druzga. Mene so hot že operirat, pa mi je potem kirurg reku da ni potrebe (zadn trenutk). Čez pou leta sm šla spet na kontrolo in ciste ni blo več. Tok o cisti, obvezno pejd čez en mesc spet na kontrolo!!!! Nč bat.;)

Stran: [1]