Katy78 -> RE: koliko tednov (20.1.2010 8:35:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek pa so bli novorojencki zdravi? oziroma koliko casa so bili potem v porodnisnici? Naš je bil popolnoma zdrav. Le prvih nekaj dni so mu morali dodajati malo kisika, da se ni preveč matral pri dihanju. Če bi mi dali injekcijo za razvoj pljučk vsaj kakšnih par dni prej, pa še tega ne bi rabil. Prvo injekcijo sem namreč dobila zvečer, drugo zjutraj ob 6h, rodila pa sem s CR ob 13h. V porodnišnici sva bila 14 dni. Komot bi lahko šla prej domov, ker je bilo vse ok, sesalni refleks je imel in je jedel normalno, temperaturo je tudi že po ca. 1 tednu sam uravnaval, 14 dni sva bila pa zato, ker čakajo, da otrok dopolni določeno gestacijsko starost preden te spustijo domov. Drugače pa ni pravilo, da starejša gestacijska starost pomeni tudi avtomatično manj težav pri novorojenčku. Ko sem bila jaz v P, so bili tam tudi novorojenčki, ki so bili rojeni okoli 30. tedna pa je bilo vse ok, pa tudi taki, ki so bili rojeni fajn po 30. tednu, pa so imeli težave. Dojenčki oz. nedonošenčki so pač različni in ne prilagajajo se vsi enako hitro in enako dobro na življenje izven maternice. Jaz ti želim, da zdržiš čim dlje. Srečno! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|