Materinska šola (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

biser -> Materinska šola (19.1.2010 16:39:26)

Zdravo!

Dvakrat sem rodila v celjski porodnišnici in prvič sem naredila tudi materinsko šolo, drugič mi je ni bilo potrebno. Od tega je že skoraj 5 let. Imam pa samo štempelj v prvi materinski knjižici.
Zdaj živim začasno v Ljubljani in bom verjetno tukaj tudi rodila (PDP imam 20.3). Zdej me pa zanima ali opravljanje materinske šole kdaj zastara da je treba pol še enkrat delat ali to vela za skos. Je pa moj bil zraven pri obeh porodih in me zanima kako je s tem v Ljubljani.
Kdaj se začne materinska šola v LJ? Kako ste zadovoljne z ljubljansko porodnišnico?

Prosim za odgovore

biser

SaaS -> RE: Materinska šola (19.1.2010 16:48:40)

Jaz sem šla v materinsko šolo samo pri prvem. Drugega sem rodila leto in pol kasneje. Zdaj tretjega pa pet let po prvem otroku. Torej je že pet let od materinske šole in ni bilo nobenih problemov. Enako mož in ni bilo nobenih težav glede prisotnosti pri porodu. V materinski knjižici ti piše notri, da je to tvoj tretji porod..
V Lj porodnišnici je treba prisotnost moža plačati. In materinsko šolo naj bi imel. Vendar če je bil pri dveh porodih in tudi če je nima, mislim da ne bodo komplicirali.
Od ljubljanske porodnišnice slišiš vse sorte. Jaz moram reči, da sem bila zadovoljna. V porodni in potem na oddelku. Na oddelku so ponavadi tri skupaj ali mogoče dve. Meni je to bolje kot sama.. Otroka imaš ves čas pri sebi. Ga ne vzamejo ponoči, kot v nekaterih porodnišnicah. Verjetno pa lahko naletiš na kakšno babico ali sestro, ki ima slab dan, kaj vem... Jaz sem bila trikrat zadovoljna.

Anonimen -> RE: Materinska šola (19.1.2010 17:01:54)

Pa saj ni treba hodit v materinsko

PC Baby -> RE: Materinska šola (19.1.2010 17:29:42)

Ne, ne zastara, ampak se pa te zadeve okoli dojenčkov tako hitro razvijajo, da je fajn it poslušat. Od opreme, do hendlinga, do prehrane, da ne govorim o predavanju psihologa in AMZS-ja... Jst bi teoretično šla po 5tih letih še enkrat poslušat, praktično pa ne vem kako pri enem otroku doma.

V LJ pa drugače začenjajo vsak prvi ponedeljek v mesecu, če se ne motim.

mini86 -> RE: Materinska šola (19.1.2010 18:15:25)

js bi tud po tolkem času šla še enkrat v materinsko..sj je skos neki novga..js sm sicer hodila v materinsko v zd rudnik in naj bi šli naknadno plačat prisotnost partnerja pri porodu loh tud pol k že rodiš..no in mi še zdj nismo plačali..a je to kej narobe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]