Alenka-8 -> RE: shranjevanje izčrpanega mleka (19.1.2010 16:58:36)
|
torej, če si načrpam sedaj 60ml, shranim v vrečki za mleko v hladilniku, lahko mleko izčrpano čez 4 ure dolijem v isto vrečko in v hladilnik? Mleko, ki ga mešaš, mora imet enako temperaturo. Sem pozabila prej povedat, se opravičujem. Kako pripravite izčrpano mleko, če je bilo le v hladnilnilu oz. če je bilo v skrinji? Ga le odtajate pod toplo vodo? Sama sem mleko večinoma shranjevala v hladilniku in ga porabljala bolj kot ne sproti, v roku 24 ur. Grela sem ga v mikrovalovni, ker predno 200 ml pogreješ pod toplo vodo pa še krat dva (imam dvojčka) mal preveč traja. Mikrovalovka je OK, samo pazit je treba, ker ne segreje enakomerno. Kadar sem mleko vzele iz skrinje, sem ga pustila odtajati na sobni temperaturi in ga odtajanega nato samo malo pogrela. Koliko vam uspe načrpati mleka na enkrat? Kako hitro je nato v dojki dovolj mleka, da zadovolji otročka, če se recimo ta zbudi in želi jesti 15 min po črpanju, bo dobil kaj? Jaz sem ponavadi črpala po obrokih. V začetku na cca 4 ure, tudi ponoči. Ko sta ponoči začela spat, sem tudi črpanje izpustila. Pa če se prav spomnim, sem tudi čez dan črpala enkrat manj kot je bilo obrokov. SEm si pa načrpala tam okoli 200 - 300 ml naenkrat, čeprav ni bilo vsako črpanje enako. Ponavadi največ zjutraj, tudi po 450 ml. Kdaj si je najbolje črpati (ne zaradi prenapetih d., pač pa le z namenom pridobiti nekaj mleka na zalogo)? Moja dva se nista nič dojila, samo črpala sem si in to ponavadi vedno ob istih urah.
|
|
|
|