|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   okrevanje po CR
19.1.2010 12:53:02   
vaney
Pozdravljene.

Ker mi grozi CR, me zanima, kako hitro po njem ste okrevale? V P moraš že tako ali tako ostat 7 dni, ali celo 10, saj ne vem točno...Kaj pa potem doma? Koliko časa ste rabile, da ste prišle k sebi, da ste same lahko normalno skrbele za otročka, pa mogoče še za kakšnega starejšega zraven? Zanima me predvsem zato, ker imava doma 2-letnika, ki je sicer v dopoldanskem času v vrtcu (če je zdrav), ampak popoldne sem pa večkrat sama z njim, ker mož pač dela v izmenah. Zdaj pa se malo pogovarjava, kako se bomo zorganizirali v primeru CR...15 dni ima očetovskega dopusta, potem pa ne vem, koliko časa približno traja okrevanje po CR, da bom lahko normalno skrbela sama za oba otroka. Naj si uredi še kakšen dodatni dopust (mora malo prej povedat v službi) ali se da dobit kakšna bolniška...Skratka, nasplošno me zanima, koliko časa ste okrevale po CR in po kolikšnem času ste lahko normalne skrbele za otroka, ga dvignile in previle, skopale (tudi starejšega), šle na sprehod... Hvala.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: okrevanje po CR
19.1.2010 12:56:43   
*Mojca*
Jaz sem bila v P 5 dni, zdaj sem 3 tedne po CR in sem kot nova. Doma pa imamo 19-mesečnika. "Hudo" je prvi teden, ko si itak v P, potem pa je vsak dan lažje. Srečno!!

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2010 13:49:14   
Sibil_
Vsekakor naj ti da G potrdilo in naj ima tvoj mož en teden bolniške prvo-kot nega zate po operaciji. Potem pa še očetovski.

In to se dela in je legalno, bolniško mu da njegov osebni zdravnik. Tebi bo pa vseeno pomagalo malo pomoči.user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2010 13:51:15   
vaney
Sibil, hvala, to me je zanimalo....vsaj nekaj. Sicer še vedno upam, da CR ne bo potreben, ampak da vsaj vem, kam se obrnit in kako bomo vse izpeljali.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2010 13:55:52   
Majuska
Tudi jaz sem imela CR, domov sem šla 5. dan po posegu. Sem imela srečo, da je mož koristil očetovski dopust + nekaj letnega dopusta in je bil prvi mesec z mano. Moram priznati, da sem imela nekaj tedno še šibka, ampak po nekaj tednih smo pa le ujeli ritem. Je pa to najin prvi otrok in (še) nimam izkušnje, kako rihtati še starejšega.

Pa srečno! user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2010 14:50:37   
Katy78
Jaz že 4. dan po CR nisem jemala nič proti bolečinam, samo še pri vstajanju iz postelje in pri obračanju na postelji me je še malo bolelo, drugače pa ne.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2010 15:02:28   
vaney
No, saj potem ste pa kar hitro okrevale....jaz sem pa poslušala zgodbice o 6 tednih ležanja, nobenega dvigovanjauser posted image no, saj najbrž pri kateri je tudi tako, pri tistih, ki so bolj boge. Mene je najbolj strah, kako bom letala za 2. letnikom in ga pedenala, pa če se da z bolniško in dopustom, bova z možem pa že nekako pokombinirala, pa bo. Hvala.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2010 15:17:01   
bumerang
Drugi dan sem vstala s postelje in bila menda že brez protibolečinske terapije, četrti dan sem šla domov čisto brez vseh problemov, še celo bajto sem počistila, ker je bilo narejeno preveč površno.
Nobenih bolečin, nobenih težav.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2010 15:31:59   
PC Baby
CR ni nič groznega. Prve 2 dni si itak ves ufiksan od analgetikov, potem ti dajo tablete po potrebi. Po tretjem dnevu se pa začne naglo boljšat. Jaz sem bom vdrugo zagotovo spet odločila za CR, ker sem veliko hitreje okrevala po porodu od treh kolegic, ki so rodile naravno približno istočasno (šivi ipd.).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2010 22:56:44   
copka
Se strinjam s predhodnicami.
ceprav sem si zelela rodit po naravni poti, mi ni bilo dano. Ampak ko sem videla, da so me po 12 urah premestili iz intenzivne v sobo in sem morala pes, sem uvidela, da okrevanje ni tak bav bav. In res, tretji dan sem se pocutila ze veliko bolje.
Sem bila vsaj glede tega vesela, da sem hitro okrevala in ko sem sla na WC me nic ni peklo ali bolelo, kot na zalost mnogo punc, ki so bile sivane.

Domaci pa bi najraje videli, da bi non stop lezala, pa sem se pocutila super.

Verjamem pa, da se pri kaksni lahko zakomplicira.

Na sveze zaljubljena...v mojega Sebastiana

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2010 11:49:46   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Jaz že 4. dan po CR nisem jemala nič proti bolečinam, samo še pri vstajanju iz postelje in pri obračanju na postelji me je še malo bolelo, drugače pa ne.

Pri meni je bilo enako.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2010 11:54:25   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: copka

Ampak ko sem videla, da so me po 12 urah premestili iz intenzivne v sobo in sem morala pes, sem uvidela, da okrevanje ni tak bav bav. In res, tretji dan sem se pocutila ze veliko bolje.
Sem bila vsaj glede tega vesela, da sem hitro okrevala in ko sem sla na WC me nic ni peklo ali bolelo, kot na zalost mnogo punc, ki so bile sivane.

Js sem rodila v CE in sem bila na oddelek prestavljena že 3 ure po porodu, isti večer me je pa že sestra spremljala do wc-ja in tuša. Baje, da prej ko vstaneš, lažje in hitrejše je okrevanje.

Še (preverjen) nasvet: na začetku (ko so bolečine še bolj pristotne) ful pomaga, če si ob hoji trebuh malo "podržiš", da ne vleče dol. Meni je ta nasvet res pomagal in ful lažje hodiš, veliko manj boli.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2010 15:55:17   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

CR ni nič groznega. Prve 2 dni si itak ves ufiksan od analgetikov, potem ti dajo tablete po potrebi. Po tretjem dnevu se pa začne naglo boljšat. Jaz sem bom vdrugo zagotovo spet odločila za CR, ker sem veliko hitreje okrevala po porodu od treh kolegic, ki so rodile naravno približno istočasno (šivi ipd.).

Kolikor vem, se CR ne dela na željo porodnice tako da ne boš imela kar na izbiro.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.1.2010 15:59:38   
Splišni
Jaz sme bila ful boga. Si ne predstavljam, da bi imela še 2-letnika. Še sama zase sem komaj poskrbela in to je trajalo vsaj kakšne 3 tedne. Še patronažna mi je rekla, da ne bi šla slučajno kaj sama ven ali kaj takega. Po 3 tednih. No, potem sme šla po kakšnem mesecu gv bistvu prvič.
Ni vedno tako na izi. Je pa menda precej odvisno tudi od tega, koliko časa se je maternica krčila in raztezala pred CR-jem. Ker jaz sem "rojevala" od ponedeljak zjutraj do srede popoldne, ko so mi potem končn naredili CR. Bi mi ga po moje lahko kar brez narkoze, ker sme bila že totalna koma.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2010 17:18:29   
PC Baby

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Kolikor vem, se CR ne dela na željo porodnice tako da ne boš imela kar na izbiro.

Če si imela prvič CR, lahko ta drugič izbiraš. Tako so mi rekli že v porodnišnici po porodu in pa moja G na prvem pregledu.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.1.2010 14:37:44   
romy
Vidim da imate dobre izkušnje.

Jaz sem bila po CR zelo, zelo uboga.

3. dan sem s pomočjo fizioterapevtke šele vstala iz postelje.
8. dan sem šele šla domov.
Ves ta čas sem bila na protibolečinskih zadevah, bilo je grozno.

Lahko rečem da sem bila 14 dni zelo, zelo uboga, potem pa se je začelo izboljševati.

lp

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.1.2010 15:17:39   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Je pa menda precej odvisno tudi od tega, koliko časa se je maternica krčila in raztezala pred CR-jem. Ker jaz sem "rojevala" od ponedeljak zjutraj do srede popoldne, ko so mi potem končn naredili CR. Bi mi ga po moje lahko kar brez narkoze, ker sme bila že totalna koma.

Verjetno je tud kaj na tem, ja, ker sem js rodila čist na "suho" - brez kakršnega koli spontanega začetka (napovedan CR). user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.1.2010 15:21:02   
Anonimen
Sama sem imela 3cr.Prvic sem bila 10dni v bolnici in sem se ze tam porihtala,ker otrok nismo imele ves cas pri sebi.Drugic  me je kar en cas fejst boleo,ker sem ze po 1h od operacije dobila tamalo in se ze prvo noc setala z njo gor in dol po porodnisnici,potem si je se moz nogo poskodoval...zdaj ima tretja 3t in nimam vec bolecin,le maternica mi noce na staro mesto..pa kg seveda.
Sem bila pa v porodnisnici 5 dni,potem pa doma koj zacela delat na polno..ni blo nikogar da bi me crklal.

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
22.1.2010 23:25:00   
Anais Nin

Po 1 CR sem počivala nekaj dni po prihodu iz porodnišnice, po 2. CR sem šla pa takoj pospravljat, ko sem prišla domov (iz porodnišnice). Malo me je bolelo, ampak kaj hujšega ni bilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.1.2010 14:29:34   
bomboncek
Prej in hitreje kot po naravnem porodu. Dosti prej in dosti hitreje.

(odgovor članu Anais Nin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?