Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 13:09:48
|
|
|
|
SaaS
|
Jaz pri nobenem niaem imela pleničke. Sem mogla prav pomislit o kakšni plenički govoriš. Eden rojen novembra, eden letos oktobra.
< Sporočilo je popravil SaaS -- 19.1.2010 13:10:16 >
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 13:12:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem dala pleničko preko odprtino košare samo 2x gor. Prvič, ko smo šli prvič ven in mi je patronažna svetovala naj dam pleničko gor že v stanovanju, da topel zrak ujamemo notri in da se bo postopoma shlajeval, ko bomo zunaj in da se bo tamala postopoma privadila na nekaj novega (peč je imela kar precej nizko porodno težo in to) ... no naslednji dan pa ni bilo več minusa zunaj in se mi ni zdelo več potrebno. In drugič, ko naju je sredi sprehoda ujel kar močan veter pa nisem imela ničesar drugega in sem pač pleničko hitro namontirala, da je bila vsaj malo zaščitena.
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 13:12:40
|
|
|
|
Ulla80
|
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75 IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75 jst jo imam še vedno. star bo pa 2 mesca. se mi zdi, da je dobro, dokler je tale mraz zunej, da ga ne vdihava direktno Oprosti ampak tole prav nič ne zadrži mraza . V takem primeru sem jaz mojemu dala tanek šal na nosek. Je precej bolje, kot plenička nekje v luftu. Če pa je bilo precej pod ničlo, ali pa če je pihalo, pa sem dala dežno prevleko, ta pa zadrži kar fajn mraz in veter, še vedno pa pride sveži zrak do njega to tudi jaz zakaj pa važno je da čez usta ne vdihava, funkcija nosa je pa med drugim tud to, da ogreje in prečisti zrak, preden pride do pluč. torej - zakaj pokrivat nos? da se mu ona vlaga nabira, to je pa res fajn v mrazu.... dejte ga srat. nobene plenice pa nč ne rabi
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 13:24:17
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75 IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75 jst jo imam še vedno. star bo pa 2 mesca. se mi zdi, da je dobro, dokler je tale mraz zunej, da ga ne vdihava direktno Oprosti ampak tole prav nič ne zadrži mraza . V takem primeru sem jaz mojemu dala tanek šal na nosek. Je precej bolje, kot plenička nekje v luftu. Če pa je bilo precej pod ničlo, ali pa če je pihalo, pa sem dala dežno prevleko, ta pa zadrži kar fajn mraz in veter, še vedno pa pride sveži zrak do njega to tudi jaz zakaj pa važno je da čez usta ne vdihava, funkcija nosa je pa med drugim tud to, da ogreje in prečisti zrak, preden pride do pluč. torej - zakaj pokrivat nos? da se mu ona vlaga nabira, to je pa res fajn v mrazu.... dejte ga srat. nobene plenice pa nč ne rabi Eh daj. Novorojenčku ne moreš pokrit samo usta, mu avtomatsko pokriješ še nosek. Nisem pisala in na dolgo razlagala. Midva z malim sva od 10 dne bila vsak dan 3x zunaj na minus stopinjah, tudi minus 10, je bilo treba psa pelat na sprehod. In verjemi, da je brez šala muval in jokal, s šalom pa se je umiril. Pa okoli ničle teg ani rabil, pri minus 5 do-10 pa. Pa če bi kdaj pokrila, bi videla da ni nobene vlage, saj ne diha ko slon in ni zunaj po 1 uro
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 19.1.2010 13:26:19 >
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 13:38:33
|
|
|
|
dushka
|
Ji nikoli nisem dala.
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 14:19:50
|
|
|
|
sanelaa
|
Rojen konec oktobra, zunaj sva bila vsak dan, brez kakršnekoli pleničke na vazičku. mali je bil v košari, zimski vreči, če je blo pa zunaj res ful mrzlo, sem pa dala dežno prevleko čez vozek in čao. Oprosti, ampak nič mi ni gršega od tega, da ženske čez vozičke vse živo navesijo.
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 14:34:11
|
|
|
|
poli*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb lepo vas prosim ne počnite tega, če ne želite da bi imel otrok posledice na plučkih. Sori, ampak bolj butaste izjave še nisem slišala. Že vredu, če daš punci nasvet, ampak ne nakladaj neumnosti. Da bodo posledice na pljučkih, ker je mela parkrat čez košaro pleničko... phahaha ti si smešna. Nenanov- mislim, da sedaj ni potrebe po plenički razen, če bi bilo res pod nulo ali pa bi močno pihal veter.
< Sporočilo je popravil poli* -- 19.1.2010 14:35:33 >
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 15:40:55
|
|
|
|
nenanov
|
JA HVALA VSEM ZA ODGOVOR SAMO NE VEM ZAKAJ BI BILO POSLEDICA NA PLUČKIH ČE DAŠ GOR PLENICO ALI PA DEKNCO KER RES NEKATERE VIDIM DA IMAJO NA KOŠARI ALI JAJČKI DEKNCO ALI PA PLENIČKO NO SEDAJ PA TUDI NAŠA ZALA NE BO IMELA VEČ PLENIČKE NA VOZIČKU
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 15:44:57
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem jo imela pri vseh treh. kak mesec ali 2. nina in tadej sta poletna, domen pa spomladanski. iz razloga, da v kosaro ne prileti kak mrces, in ce je sijalo sonce direkt v vozicek.
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 17:26:58
|
|
|
|
Najaa
|
Nikoli nisem nič dajala čez voziček.
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 19.1.2010 17:29:24
|
|
|
|
tasa_m
|
Tudi mi ne, razen enkrat ko naju je malo dež dobil
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 20.1.2010 12:20:30
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Naš je zimski in nisem imela nikoli pleničke na vozičku[sm=zmeden.gif. enako.pleničko,zakaj pa?????a da mu ne piha?? če se ima "namen"prehladiti "se bo tudi če bo z ali brez pleničke.
|
|
|
|
RE: kdaj brez pleničke na vozičku 20.1.2010 18:43:08
|
|
|
|
tulpek
|
Js sem jo septembra dajala zaradi sonca, ker mu je sicer direkt v obraz sijalo v eno smer. In pa pozimi, če je bilo manj kot -5. Smo šli pa ven v vsakem vremenu, tudi takrat, ko je bilo po -10. Tistih, ki jih imajo v ogretih avtih in v nakupovalnih središčih v bundicah ali kombinezonih pa tudi js ne razumem.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?