Nujno s.p. in prispevki! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

LunaQ -> Nujno s.p. in prispevki! (19.1.2010 8:53:07)

Pozdravljeni!
Na vas se obračam z vprašanjem, ki bo mogoče malo čudno zvenel, ampak  nevem, kaj lahko storim, da bo ok.
Namreč aprila 2009 sem imela konec zaposlitve v neki firmi, imela sem pa takrat tudi popoldanski s.p.
Zavarovana sem bila preko firme kot fizična oseba, za s.p. sem bila dolžna plačevati pavšal.
Po prenehanju zaposlitve se nisem spet prijavila v normalni s.p., čeprav še vedno nekaj delam preko njega. Zdaj pa, glede na to, da je od tega minilo že 9 mesecev, tudi dolg mi je narastel, tako, da nevem, kaj lahko naredim. Prijavit se grem v sredo.
Najhuje je, ker tudi otroci niso zavarovani, znesek je pa previsok, da bi ga lahko odplačala v enem kosu. Imate kakšen nasvet?

Hvala in lp,

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.1.2010 10:02:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

baguSka -> RE: Nujno s.p. in prispevki! (19.1.2010 10:03:27)

Najhuje je, ker tudi otroci niso zavarovani, znesek je pa previsok, da bi ga lahko odplačala v enem kosu. Imate kakšen nasvet?

Uff.. Imas moznost dat otroke na koga drugega?? Drugace pomoje ne bo slo. Poklici na DURS in jim povej situacijo, ampak dokler ne placas, tud zavarovana ne bos. Ne ti, ne tvoji otroci. Mogoce lahko dobis kredit? Ceprav vem da ga na s.p. zelo tezko dajo.. kriza tole. Zal ti ne znam nic pametnega svetovat, kot to, da cimprej poklici na davcno oz se osebno zglasi pri njih. Mogoce se da kakorkoli preko njih uredit, ampak verjetno ne. Ker dokler bos dolzna njim, bos tudi ZZZS-ju. Sej NUJNO zavarovana si, samo moras pac vse stroske krit sama, katere potem ko odplacas dolg vrnejo..

Tasika -> RE: Nujno s.p. in prispevki! (19.1.2010 12:03:16)

Popoldanski s.p. se ti avtomatično spremeni v polnega takoj ko nimaš druge zavarovalne osnove - službe.

Pojdi na davčno in jim razloži da nisi vedela za polne prispevke in da sedaj nimaš dovolj sredstev za poplačilo celotnega dolga. Dobila boš zneske ki jih moraš plačati in verjetno se boš lahko dogovorila za obročno plačevanje. Tam so sami ljudje in z normalnim pristopom se da vse zmenit. Dogovorjenih rokov se potem moraš držati če nočeš rubeža. Ko pa boš plačevala dolg si najprej plačaj zdravstveno zavarovanje - konto 2022, da boš lahko v primeru nuje šla k zdravniku. Če boš morala v vmesnem času kaj doplačevati, račune shranjuj saj ti morajo povrniti na ZZZS - v Ljubljani na Miklošičevi. Za otroke pa nisem prepričana ampak mislim da na njih - če so zavarovani po tebi - tvoje 'neplačništvo' ne vpliva.

LunaQ -> RE: Nujno s.p. in prispevki! (19.1.2010 18:18:23)

Uf, hvala, bom poizkusla z davčno, čeprav mam zelo slabe izkušnje z njimi. Oni so prvi, oh in sploh, ni pregovarjanja, če pa že, pa vmes ne moreš nič.
Bambina, prijavit se moraš spet na zzzs.
Vem, da sem sama kriva, ampak situacija je bila zelo neugodna. Najbolj me žre, ker tudi otroci niso zavarovani, par dni nazaj si je pa moj tamali prebil arkado in sem letela na urgenco, potem pa zvedla vse to! No ja, nujni primer vzamejo v vsakem primeru.
Bom sporočila, če obstaja kakršnakoli možnost obročnega odplačila, pa da si vmes zavarovan.

Lp!

CatJa -> RE: Nujno s.p. in prispevki! (19.1.2010 18:55:10)

A racunovodje pa nimas, da ti pove dolocene stvari, al kako. Al si ena tistih, ki si itak sama knjige vodi (v stilu - nic lazjega), ceprav, roko na srce, nima pojma o osnovnih stvareh.

Kot je ze Tasika rekla, poravnaj vsaj prispevke za zdravstvo, ostalo bo ze.

Stran: [1]