Katy78 -> RE: mleko (19.1.2010 9:10:27)
|
Meni je pediatrinja rekla, da otrok okoli 1 leta (torej tudi tvoj paše v to kategorijo) rabi 500-600 ml mleka, DEL od tega pa naj bo nadomeščen z mlečnimi izdelki kot so sir, jogurti, skute. Moj že kar nekaj časa, zagotovo pa od 10. meseca dalje, dobi mleko po flaši samo še tik pred spanjem (spije ca. 120 ml), potem pa ima za malico jogurte in podobno, zajtrk in večerja pa sta mlečna, se pravi kaše zakuhane na mleku, ali pa kruh in sir, kruh in maslo, kruh in marmelada. Mlečnega dobi torej več kot dovolj, pa se mu tudi lomijo nohtki. Zanimivo je, da ne vsi, ampak eni trije, štirje. Jaz mislim,da to ni pomanjkanje nekega vitamina ali kalcija ipd., ampak ker taki škrati ves čas šarijo po tleh, prijemajo igrače, naš tudi ves čas nekaj praska in podobno in mislim, da je to krivo za lomljenje nohtkov. Potem pa še prste v usta daje in nohtke še dodatno razmoči in omehča in ni čudno, da se lomijo. Naredi mu razne mlečne kaše iz Aptamila ADC. Ker je menda bolj slabega okusa, mu pa kašice izboljšaj z dodatkom kakšnega sadja.
|
|
|
|