mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sye -> mleko (18.1.2010 21:56:55)

živjo, mene pa zanima, koliko mleka na dan naj bi spil 10 mesecev star dojenček?Prej sva se dojila, ko sva začela uvajati GH ,, sva se zraven še vedno dojila, vendar je jedel tudi mlečne izdelke. Zdaj pa smo pred dobrim mesecem staknili neke spuščaje in imamo prepoved mleka in jajca do februarja. Rekli so naj mu dam mleko Aptamil ADC, katerega spije na dan 100ml (zvečer) ali pa tudi ne, ostalo pa se doji pri meni. Naj povem, da pravega bogastva z mlekom tudi ni več pri meni, ampak toliko da se crklja. Zdaj pa so se mu začeli lomiti nohtki. Malo me skrbi, da ni premalo mleka in mlečnih izdelkov, kaj menite?




dushka -> RE: mleko (18.1.2010 22:06:59)

V neki tabeli piše, da naj bi spil 2 mlečna obroka na dan po 250 ml. Glede količine pa je tudi odvisno koliko je otrok velik.




črticaa -> RE: mleko (18.1.2010 22:10:41)

sicer nisem dojila,.. amoak moj sin od 9 meseca več ni več pil mleka,.. preprosto ga je zavrnil,.. tako da mi je patronažna rekla da če ga nadomeščam z jogurti, skutkami, medolino in podobno,.. da ni problem,.. ker dobi dovolj mlečnih beljAKOVIN (nism prepričana ali pa maščob[sm=smiley36.gif])

probaj mu dato zjutraj jogurt s sadjem in podobno,.. zvečer pa redek medolino,..čokolino,.. lahko na žlico ali po steklenički (kakor bo raje in več pojedel),.. pa manj se sekiraš bolj bo jedel :)




šrimpf -> RE: mleko (18.1.2010 23:27:38)

črticaa, če ma otrok alergijo na mleko, tega ne sme jesti

sye, kalcij in vitamine se da nadomestiti tudi z drugo hrano. malo pobrskaj po netu.




Hope2 -> RE: mleko (19.1.2010 6:44:31)

http://vegansvet.hopto.org/v&m.htm

mogoče ti bo tokaj v pomoč, drugače pa res pobrskaj po netu. Naš ima 2 obroka mleka, plus jogurt, plus še kaka druga hrana bogata s kalcijem in se mu tudi lomijo nohtki. Oceni sama in malo preštudiraj, vem pa da takim otročkom dajejo riževo mleko bogato s kalcijem ali pa sojino, samo soja je odsvetovana ponavadi oz je treba pazit, ker povečini so alergiki na mleka tudi alergični na sojo




mama_milchy -> RE: mleko (19.1.2010 7:19:04)

to je iz paparice:

Dojenčka moramo še vedno dojiti ali mu dajati piti mlečni nadomestek. Kravje mleko pri tej starosti še ni primerno, ker vsebuje le malo potrebnih vitaminov in mineralov,beljakovin in kalcija. kot npr. železo. A kakor se vnos netekoče hrane povečuje, tako se tudi zmanjšuje pomen mleka v otrokovi prehrani, čeprav bi moralo dete še vedno prejemati okoli 500 ml mleka dnevno (ali isto količino prejemati z mlečnimi izdelki in kuhanimi jedmi). Mleko je pomemben vir

http://www.paparica.si/domov_dojencki9-12.html




dushka -> RE: mleko (19.1.2010 8:14:04)

Če sumite, da ima alergijo na kravje mleko, ji potem raje ne dajaj mlečnih izdelkov. Naredi mu kašice iz aptamila ADC (čokolino, keksolino, grisolino,..)
Glede lomljena noht, moji se stalno lomijo nohti, pa poje veliko mlečnih izdelkov.




Katy78 -> RE: mleko (19.1.2010 9:10:27)

Meni je pediatrinja rekla, da otrok okoli 1 leta (torej tudi tvoj paše v to kategorijo) rabi 500-600 ml mleka, DEL od tega pa naj bo nadomeščen z mlečnimi izdelki kot so sir, jogurti, skute.

Moj že kar nekaj časa, zagotovo pa od 10. meseca dalje, dobi mleko po flaši samo še tik pred spanjem (spije ca. 120 ml), potem pa ima za malico jogurte in podobno, zajtrk in večerja pa sta mlečna, se pravi kaše zakuhane na mleku, ali pa kruh in sir, kruh in maslo, kruh in marmelada. Mlečnega dobi torej več kot dovolj, pa se mu tudi lomijo nohtki. Zanimivo je, da ne vsi, ampak eni trije, štirje. Jaz mislim,da to ni pomanjkanje nekega vitamina ali kalcija ipd., ampak ker taki škrati ves čas šarijo po tleh, prijemajo igrače, naš tudi ves čas nekaj praska in podobno in mislim, da je to krivo za lomljenje nohtkov. Potem pa še prste v  usta daje in nohtke še dodatno razmoči in omehča in ni čudno, da se lomijo.

Naredi mu razne mlečne kaše iz Aptamila ADC. Ker je menda bolj slabega okusa, mu pa kašice izboljšaj z dodatkom kakšnega sadja.




Najaa -> RE: mleko (19.1.2010 10:07:00)

Se popolnoma strinjam s Katy.
Katy a tvoj škratek tud samo 120 spije? Moja že kake pol leta 120. Če ji naštimam več, bo pustila ravno toliko, kot je več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




inč -> RE: mleko (19.1.2010 10:26:42)

hojla[sm=duda.gif]

midva pa imava 4mesečno lepotičko, ki je zelo neješča. Na dan ima 7obrokov in skupaj poje okoli 500-600ml mleka. Ob rojstvu pa je pojedla okoli 700ml. Bili smi že na dveh testiranjih in so bili vsi rezultati neg. Moram pa povedat da se lepo redi in kakec je tudi ok. Sm začela uvajat GH...najprej korenček, sedaj smo pa na krompirčku...ma kr rada...
sm se pa zlo veliko že presikerala ampak očitno ima dovolj...probali sva že na vse možne načine...sedaj ji dam včasih kr pit iz kozarčka al pa na žličko mleko, ker ga na flaško noče...je pač tako da nekateri dojenčki nemarajo mleka...tako kot nekateri odrasli.
A ma še katera kakšen nasvet kako bi ji lahko vspodbudila apetit...hvala

pa uživejte ob svojih sončkih[sm=jezicek.gif]




frutolina -> RE: mleko (19.1.2010 10:45:09)

včasih se nohti lomijo zaradi pomanjkanja železa




Katy78 -> RE: mleko (19.1.2010 12:03:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Se popolnoma strinjam s Katy.
Katy a tvoj škratek tud samo 120 spije? Moja že kake pol leta 120. Če ji naštimam več, bo pustila ravno toliko, kot je več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Ja, samo 120ml, včasih še manj, ker ga zraven prej zmanjka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ampak to je komaj eno uro po večerji, ki se jo napoka do onemoglosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , tako da sem kar vesela, da popije samo 120ml.




blazka -> RE: mleko (19.1.2010 14:33:41)


IZVIRNO SPOROČILO: frutolina

včasih se nohti lomijo zaradi pomanjkanja železa


včasih se pa lomijo kar tako. Moj najstarejši je imel čisto v redu kri, pa so se mu v starosti okrog enega leta ful lomili nohtki. Kasneje je bilo bolje.




sye -> RE: mleko (20.1.2010 21:23:57)

čokolino, keksolino in podobno ne sme jesti, jajc in čokolad ne sme. V začetku februarja imamo testiranje in upam, da bo negativno, da začneva normalno jest. Mislim da je to staknil zaradi viroze.




dushka -> RE: mleko (20.1.2010 22:15:43)


IZVIRNO SPOROČILO: sye

čokolino, keksolino in podobno ne sme jesti, jajc in čokolad ne sme. V začetku februarja imamo testiranje in upam, da bo negativno, da začneva normalno jest. Mislim da je to staknil zaradi viroze.



Bom držala pesti, da bo vse negativno. Mi imamo pa testiranje naslednji teden. Upam, da bo tudi negativno.

Lep pozdrav.




nananaja -> RE: mleko (21.1.2010 15:22:49)

najbrž so mu kri jemali pri 9m, ane, potem bi povedali, če je slabe krvi.
moji se nohtki lomijo še pri dveh letih. je pa pestro hrano.
če se otrok še rad doji, potem še nekej mora pritečt. a imaš tudi ti dieto brez mleka in jajc? če ne, potem je alergija malo verjetna




sye -> RE: mleko (21.1.2010 21:48:06)

ja dijeto brez mleka in jajc pa urtiko III. Za znort, nč pametnega ne jeva. Pa še sladkarije ne smem. Pa kave z mlekom tud ne, za zjokat. Danes sem mu dala grisolino z njegovim mlekom, pa je tko nagravžn, seveda je par žlic pojedu, ker je zelo ješč, potem je pa skupaj usta držal, k jih nikoli ne.




Katy78 -> RE: mleko (22.1.2010 15:34:32)

IZVIRNO SPOROČILO: sye

Danes sem mu dala grisolino z njegovim mlekom, pa je tko nagravžn, seveda je par žlic pojedu, ker je zelo ješč, potem je pa skupaj usta držal, k jih nikoli ne.


Probaj kot sem ti že zgoraj napisala - vmešaj mu v to kašico malo naribanega jabolka ali pretlačene banane oz. katerega drugega sadja, pa bo okus boljši in bo mogoče raje jedel.




Stran: [1]