kati43 -> RE: Krvna skupina? (30.10.2008 20:35:24)
|
Pozdravljena Nomika, tudi jaz imama Rh negativen mož pa rh pozitiven, pri prvi nosečnosti je bilo vse ok, pač ginekologinja ti mora narediti na prvem pregledu ICT test ( katero krvno skupino imaš, ali je rh+ ali rh- in ali imaš prisotna proti telesa v krvi), v 28 tednu ti mora ponoviti test in dobiti moraš cepivo rogham. Po porodu morajo otroku pregledati ter obvezno določiti rh faktor, v primeru da je otrokov rh+, moraš biti ponovno ceplejna v roku 72 ur - ponovno dobiš cepivo rogham, v nasprotnem primeru če je otrokov rh- nisi ceplejna. V primru da je otrok Rh+ in se odločiš za drugega otroka, tukaj pa bodi previdna in od ginekologinje obvezno zahtevaj da ti ponovno naredi ICT test (nekateri genikologi vzamejo ICT izvid iz prve nosečnosti), možnost obstaja, da so v krvi prisotna poz. protitelesa. Drugače pa ta pregled poteka kot v 1 nosečnosti in si cepljena v 28. tednu če vse poteka normalno, in tudi v primeru, da pride do spontanega splava, te morajo OBVEZNO CEPITI - ZAHTEVAJ. Vse to ti pišem, ker se je meni v drugi nosečnosti, ko mi je ginekologinja naredila ICT test v 28. tednu in so bila prisotna pozitivna protitelesa in kasneje sem še dobila Rogham ter mi ob enem zagotovila da je vse ok, šla sem v LJ v KC - pataloška nosečnost. Pri pregledu izvidov v LJ je zdravnica pogrešala izvid, ki bi mi ga morala ginekologinja narediti na začetku druge nosečnosti, takrat je nastala panika, da je lahko otrok prizadet, da mu je moja kri uničevala dojenčkovo in tako se niso dobro razvili možgani ter da lahko pride do okvare srčka. Takoj so mi naredili genski test iz moje krvi, kjer so testirali katero krvno skupino in rh faktor ima dojenček, izvid je bil Rh+, tako da je zdravnico zaskrbelo, ampak zelo natančni ultrazvoki ki mi jih je izvajala tedensko do konca nosečnosti, tako kot tudi tedenski pregledi CTG srčka so bili ok, preden sem šla rodit ( rodila sem v 38.tednu) so mi ponovno naredili genski test in bilo je vse ok. Bodi pozorna in zahtevaj od ginekologinje da ti v vsaki nosečnosti 2x naredi ICT test, ker ti to pripada. Želim ti lepo nosečnost brez kakršnih koli zapletov
|
|
|
|