uspavanje - pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sye -> uspavanje - pomoč (18.1.2010 16:45:41)

naš malček bo star 10 mesecev. Ne zaspi drugače kot na joškah. Do zdaj me ni skrbelo, sedaj pa se je ponoči začel zbujat,zato da se malo na joškah pocrklja in zaspi nazaj.Okrog 1ih ga potem pustim kr pri nama v postli, ker če ne je celo noč samo eno vstajanje. Mislim da se je fino razcrklal. Tudi čez dan se hoče še večkrat dojiti, noče piti vode ali čaja, pa sem mu zato ponudila joško. Ne vem ali naj neham dojiti, ker drugače ga ne bom mogla odvaditi. Kako naj ga naučim da bi zaspal drugače. Sam prosim ne predlagajte mi sistema - odloži ga v pojstlco in naj joka, ker to ne bom mogla narediti.




ledenaa -> RE: uspavanje - pomoč (18.1.2010 17:22:47)

kako to misliš da ga ne boš mogla odvadit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
A potem me svoje otroke tudi nismo mogle?
pač naj se crklja na dojki ne vem kaj te moti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
če te do zdaj ni ,ne vem niti zakaj bi te še
lahko pa poskusiš z dudo,ali da ga pač imaš v postelj iin si z njim dokler ne zaspi




Vixen -> RE: uspavanje - pomoč (18.1.2010 21:13:43)

sye, stvar je problematična samo, če moti tebe (ali tvojega partnerja oz. vajin odnos). Če te ne, pusti času čas. Če te, reskiraj nekaj noči in ga ponoči ne dojit, ampak ga nazaj uspavaj z dudo, božanjem, flaško,... Tistim, kar mu paše, pač. Če ti ga je lažje met pri sebi, zakaj ne?




sye -> RE: uspavanje - pomoč (18.1.2010 21:42:19)

pa saj me ne moti, samo zdi se mi, da je že toliko star, da tega ne bi bilo več treba, včasih me dojke že kr bolijo, ko me toliko vleče. Flaške noče, dude tudi ne porajta ravno. Pravijo, da ko je starejši, pa da ga še težje odvadiš.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.1.2010 22:10:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tintin -> RE: uspavanje - pomoč (18.1.2010 22:14:35)

Tudi jaz sem mislila, da bo odvajanje od dojenja mission impossible. Pusti času čas, ker bo lahko že drug teden vse drugače. No midva sva nehala pri 14m.. Z 11m je šel v vrtec in takrat je zelo rabil dojenje za tolažbo, potem ko se je vrtca navadil pa smo počasi začeli z odvajanjem...najprej ponoči, potem zvečer, nato čez dan in nazadnje zjutraj.....je pa palilo to, da je mož ponoči vstal in šel k njemu...jaz niti pod razno (prej sem to počela jaz).




Najaa -> RE: uspavanje - pomoč (18.1.2010 23:14:36)

sye, kot bi brala sebe, sam da bo moja čez par tednov stara 1 leto.
Včasih se mal obremenjujem, ker slabo spim. Drugače pa me še ne moti toliko, no. Se poskušava mal odvajat, pa gre kak dan boljše, kak dan slabše. Načeloma se čistop strinjam, da je treba dat času čas, sam ko par dni slabo spim, bi pa rada, da bi bil ta čas čimprej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




pupika -> RE: uspavanje - pomoč (19.1.2010 10:09:15)

Naš mali se je odvadil pri 9 mesecih, potem pa smo ga navadli, da sem ga jaz nosila in mu pela uspavanke, pa je zaspal na meni in sem ga potem položila v posteljo. Je pa res, da smo tudi to prakticirali, ker pri 8 mesecih ni več zaspal vedno na dojki. Res je težka tuda na navada, ampak, jaz ga nisem mogla samo položit v posteljo in it ven, ker bi se jokal. Jaz nimam srca da bi svojega otroka pustila jokat. Ne vem poskusite, to varianto, ali pa če se bo še katera javila z kako boljšo. Je pa sedaj star 3 leta in zaspi na postelji, s tem, da se jaz uležem zraven njega in potem on zaspi.Tak, da večji je, lažje je vse za otroka in za nas starše.




žab*ca -> RE: uspavanje - pomoč (19.1.2010 11:06:49)

pri nas je vskočil oči.Ko delam popoldne ga on uspava brez problema,brez joka.Ko pridem domov in ko se pač zbudi,ga podojim,in potem še parkrat ponoči. Jaz še kar odlašam z odstavljanjem in mi je enako kot pri tebi,sploh ko ga cel dan ne vidim,komaj čakam da ga dojim,potem pa ko včasih vleče v nedogled,mi prekipi.
Upam da nam bo tudi ponoči uspelo tako,da se bom jaz pač umaknila in bo oči z njim,seveda ko se bom trdno odločila za to.




sye -> RE: uspavanje in spanje- pomoč (23.1.2010 22:10:16)

to je pa zdej že kr hudo. ponoč se zbudi n-krat in vleče zizo, da mam že kr krvave brdavice. Itak a od polnoči sploh v njegovo pojstlo ne dam,ker sem tok crknjena,da ga kr pr sebi zadržim. Zaspi pa itak ne brez zize, pa še to, mora ornk zaspat da ga lahko v pojstlco prestavim,če ne se zbudi. A naj zdaj ukrepam, al se bo to rešlo?Če bi ga nehala dojit, mogoče ne bi to več počel? Ker pol bi vedel da zize ni in se ne bi zbujal.Kaj menite?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.1.2010 22:39:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




naja78 -> RE: uspavanje in spanje- pomoč (23.1.2010 22:52:57)

ojla.mogla boš neki nardit.vse na 1x ne bo šlo.je pa znak da se mora nehat in boš TI mogla rečt dost.
res je da bi mogoče,ponavljam mogoče bilo čez 14 dni ok,samo to preživet,....ni pa sploh nujno,lahko je še slabše.

lej isto je z dudo.ko se odločiš,da je več ne bo imel,je par dni kak teden jok.itak.od joka otrok umrl ne bo.že po 3 dneh vidiš izboljšanje,samo ne smeš popustit.naj ti pomaga mož in se menjajta.

lahko ga matrajo zobki in se zarad tega zbuja.starost je že prava.znano je da se ful zbujajo,ponoči,takrat hočejo piti.probaj mu dlesni malo namazat z calgelom,dentanoxom,za zobe.
itak pa otrok pri 10 mesecih več grozno pomembnega dojenja na potrebuje,saj je stvar samo crkljanja.otrok mora takrat jesti že precej gosto hrano s kombinacijo npr.3x dojenja.več ne rabi.pa če ima zobke,je znano da tudi mleko povzroča na zobkih karies,kot po flaški(dojenje mislim),umivamo pa jih ne ponoči če dojimo,kaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

imunska zaščita je izpopolnjena kokr pač je,tako da je stvar samo tebe kdaj boš rekla dost,začnem odvajat.

je pa težko,a čez mnoge take finte boš še šla,še hujše so.
nič nimam proti skupnemu spanju,pri nas se vseh 5(2 kužiki),kmalu nas bo 6 crkljamo na pojstli.samo jaz bi ukinjala dojenje.npr.da bi ga pr 1 letu dojila samo še 1x na dan.

mogoče duda??saj jo po parih dneh sprejme(tebe ne bojo bolele joške,on pa se bo zadovoljil),še boljše je brez vseg aza spat.kruto a resnično.

čez 2 meseca dobilo še 1 malčka.se bo upam dojil,samo sem pa mnjenja da se po joški mi pa ne bo metal-za to so tolažilne dude in še lažje mu jo odvzameš.
in kaki uspavanje.nikoli več ne naredim iste napake.otrok se mora navadit sam zaspat.no to vsekakor spoznaš ko imaš več otrok,vsaj jaz sem.





Stran: [1]