tassika -> RE: Obračanje ploda (19.1.2010 14:13:34)
|
Jaz sem šla na obrat v KR porodnišnico, ker ima boljše rezultate kot LJ, je pa res, da je moj prvi otrok in sem si to lahko privoščila. Izgledalo je pa tako, da sem bila v 36t sprejeta in potem sem bila v porodnišnici 5 dni, najprej dobiš obliž na trebuh za mehčanje maternične stene in pa neke tabletke. Po vsem tem me je malo bolelea glava, ampak pravijo veliko pit in je boljše. Vsak dan sem tudi imela CTG da so preverjali stanje ploda. Po treh dneh so mi delali obrat, v žilo dobiš metuljčka in notri mislim da apavrin, da si malo bolj sproščen in potem ti ga ročno obrnejo, prej preverijo z UZ čeje res še v medenični vstavi. Sam poseg malo boli, ampak se da preživet, odvisno tudi od tvojega praga bolečine. Je pa tako najprej sem mogla 3 dni bolj ležat na levem boku, po obratu pa stati, da se otroček vsidra z galvico. Itak sem dva dni malo težje sedela, ker je bilo malo razboleno, najbolj me je bolelo pri rebrih, ker se mi je tja tiščala z glavico. Res je tudi da sem jaz potem čez 5 dni rodila, ampak mislim, da to ni bilo od obrata, ker mala ni več dobro pridobivala na teži in tudi plodovnica je bila malo motna. Tako sem v 37t5/7 rodila zdravo punčko 2525g in 49cm v glavični vstavi in nisem bila nič rezana. Če bi se še enkrat odločala bi se sigurno odločila za obrat in ponovno v KR porodnišnici, ker so bili izredno prijazni in strokovni. ps. malo bolj jezna sem bila potem v LJ porodnišnici, tja sem šla rodit, ker so me vsi zasliševali kao zakaj sem prišla tja rodit če so mi obrat delali pa v kranju in sem potem rekla, da glede na to, da mi je voda odtekla nisem imela časa razmišljat kako priti iz domžal do kranja če sem pa v LJ v 10 min in potem je bilo mir[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
|
|
|
|