kislo zelje in kisla repa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


MARTINŠČICA -> kislo zelje in kisla repa (18.1.2010 13:50:57)

Kako še pripravite kislo zelje ali repo? Jaz znam skuhati segedin, joto, pečeno zelje, bujto repo. Rada bi še kaj drugega skuhala iz zelja ali repe. Kakšen recept bo dobrodošel.

Hvala.

LP M




Hope2 -> RE: kislo zelje in kisla repa (18.1.2010 14:00:14)

Meni najljubše je dušeno kislo zelje (čebula, česen,lovor, sol, mleta rdeča paprika), ki ga potem imamo kot prilogo k pečenicam ali kakemu svinjskemu mesu. Včasih pa to dušeno zelje dam v pekač, vanj položim sarme in dam v pečico da se zapeče. Lahko pa kake domače klobase zložiš in zapečeš.

Ko sem bila mala pa smo jedli zeljove flikice. To so ene testenine, kvadratne, pa sladko zelje dušeno. Nimam pojma kak se naredi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in kak se reče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




kasso -> RE: kislo zelje in kisla repa (18.1.2010 14:07:29)

tenstano zelje, krompir v zevnci, sarme...




Hope2 -> RE: kislo zelje in kisla repa (18.1.2010 14:10:24)

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/listna/zelje-belo.html
http://www.mojirecepti.com/zelenjava/listna/zelje-belo.2.html

http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?clID=40869
http://www.coolinarika.com/recept/krpice-sa-zeljem
http://www.kulinarika.net/recept/zelenjavne_jedi/Zeljne_krpice_%28siroki_rezanci%29-4503.html

Izbiraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





Felicita -> RE: kislo zelje in kisla repa (18.1.2010 17:32:34)

jota, segedin, kašnato zelje... al pa kislo zelje kot priloga k ajdovim žgancem, repa pa kot priloga k matevžu in krvavicam/pečenicam.




Anonimen -> RE: kislo zelje in kisla repa (18.1.2010 19:28:03)

Tole je super,sem ze delala

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3182




jar -> RE: kislo zelje in kisla repa (22.1.2010 19:29:24)


IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Kako še pripravite kislo zelje ali repo?


Zelje ali repo jem večkrat na teden za predjed, ker pridem iz službe tako zelo lačna, da ne zdržim čakat več kot 5 minut.

surovo zelje (če je prekislo ga oplaknem z vodo) + fižol iz konzerve + olivno olje
surovo zelje + ribce iz konzerve (eni imajo najraje tune)
surovo zelje + .... ma karkoli, meni je super tudi mozarela; ali pa samo zelje + olivno olje

repa mi je boljša topla, zato jo na hitro pogrejem v ponvi, ponavadi dodam fižol.
dobra mi je tudi s koščki sira, ki se potem stopi.

včasih se take predjedi tako najem, da ne rabim nobenega drugega kosila več.






Stran: [1]