bolniška in IVF? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

mojca98 -> bolniška in IVF? (17.1.2010 16:54:16)

Berem, da vas je večina bila na bolniški od punkcije do 1. UZ?

Kakšen je namen tega? Razumem, če se ne počutiš dobro, ampak če se, zakaj bi morale biti na bolniški? Ko sem bila na predavanju je G rekla, da bolniška ni potrebna, če se vredu počutiš, medtem ko dobiš na ginekološki avtomatsko bolniško od punkcije do nekaj dni po transferju oz do 1.uz. Sprašujem, ker si zaradi službe ne morem privoščiti bolniške 2 tedna. Pa ne narobe razumet, da je služba pred družino.

Prosim delite svoje izkušnje.

kajsica -> RE: bolniška in IVF? (17.1.2010 17:51:48)

Glede bolniške je takole......če je ne želiš imet je pač nimaš. Na GK ti jo priporočajo...vse ostalo pa je tvoja osebna zadeva.

Moja izkušnja je, da mi je bila bolniška presneto potrebna. Saj boš videla če boš sama dala postopek skoz. Prvo te stimulirajo in se ti jajčniki napihnejo, tako da komaj sediš ali pa hodiš, bog ne daj da stakneš še hiperco, ker lahko pristaneš tudi v bolnici. Ko greš skozi punkcijo, ti na živo (samo inekcija ketonala) punktirajo celice, ni lahko, je pa za preživet. Poleg tega je nevarnost da se ti po tem posegu, ki je precej invaziven obrnejo jajčniki ( tudi znaš krvavet) in zato priporočajo počivanje vsaj od punkcije do transferja in 3 dni po njem, ne pa do prvega UZ. Vse ostalo je tvoja odločitev.

Men je v tem postopku uspelo in sem v bolniški od začetka, ker sem imela rahlo hiperco in še sedaj ko sem skoraj konec prvega trimesečja imam še vedno jajčnik natečen in ne morem ravno sedet, ne da bi bile bolečine. Poleg tega sem imela še izcedke in sem avtomatsko v bolniški. Tudi pri meni ni zaželjeno da sem doma, vendar, po skoraj 9 letih truda in ker nisem ravno rosno malada......prvo moja pikica, moje počutje, potem pa vse ostalo. Služba je ali pa bo nova, tako ali pa drugače.

Upam da sem ti z odgovorom vsaj malo pomagala in ne me napačno razumet, ker nisem mislila karkoli slabega.

Pa obilo sreče!

Anonimen -> RE: bolniška in IVF? (17.1.2010 20:00:29)

jaz nisem bila na bolniški, ker sem se počutila vredu. Tudi kasneje ne, sem delala do 31 tedna

mojca98 -> RE: bolniška in IVF? (17.1.2010 20:05:07)

Najprej čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!

Sem že bila na punkciji. Kot si rekla , ni lahko-sem tisti dan prespala in ko sem izvedela, da se ni izšlo sem bila vesela, da nisem bila v službi.

Zakaj pa se priporoča 3 dni bolniške po transferju? Do sem še nisva prilezla.
Predvidevam, da je postopek bolj mil za telo? A je še težava vedno v hormonski stimulaciji?

kajsica -> RE: bolniška in IVF? (17.1.2010 21:19:33)

IZVIRNO SPOROČILO: mojca98

Najprej čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] !

Sem že bila na punkciji. Kot si rekla , ni lahko-sem tisti dan prespala in ko sem izvedela, da se ni izšlo sem bila vesela, da nisem bila v službi.

Zakaj pa se priporoča 3 dni bolniške po transferju? Do sem še nisva prilezla.
Predvidevam, da je postopek bolj mil za telo? A je še težava vedno v hormonski stimulaciji?

No upam da ti naslednjič uspe.....nam je v tretjem poskusu. Celice naj bi se nakako gnezdile  v tem času in zato priporočajo bolniško. Če se pa ti počutiš OK......potem ni potrebe po tem da si doma. Odvisno je od vsake posameznice, nekatere so na bolniški samo tisti dan ko je transfer.

Anonimna, vsaka ti čast.....kaj bi jaz dala, da ne bi bilo nobenih bolečin in bi potekalo vse po normalni poti.

Stran: [1]