kajsica -> RE: bolniška in IVF? (17.1.2010 17:51:48)
|
Glede bolniške je takole......če je ne želiš imet je pač nimaš. Na GK ti jo priporočajo...vse ostalo pa je tvoja osebna zadeva. Moja izkušnja je, da mi je bila bolniška presneto potrebna. Saj boš videla če boš sama dala postopek skoz. Prvo te stimulirajo in se ti jajčniki napihnejo, tako da komaj sediš ali pa hodiš, bog ne daj da stakneš še hiperco, ker lahko pristaneš tudi v bolnici. Ko greš skozi punkcijo, ti na živo (samo inekcija ketonala) punktirajo celice, ni lahko, je pa za preživet. Poleg tega je nevarnost da se ti po tem posegu, ki je precej invaziven obrnejo jajčniki ( tudi znaš krvavet) in zato priporočajo počivanje vsaj od punkcije do transferja in 3 dni po njem, ne pa do prvega UZ. Vse ostalo je tvoja odločitev. Men je v tem postopku uspelo in sem v bolniški od začetka, ker sem imela rahlo hiperco in še sedaj ko sem skoraj konec prvega trimesečja imam še vedno jajčnik natečen in ne morem ravno sedet, ne da bi bile bolečine. Poleg tega sem imela še izcedke in sem avtomatsko v bolniški. Tudi pri meni ni zaželjeno da sem doma, vendar, po skoraj 9 letih truda in ker nisem ravno rosno malada......prvo moja pikica, moje počutje, potem pa vse ostalo. Služba je ali pa bo nova, tako ali pa drugače. Upam da sem ti z odgovorom vsaj malo pomagala in ne me napačno razumet, ker nisem mislila karkoli slabega. Pa obilo sreče!
|
|
|
|