RE: Razočarana! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

mate0ja -> RE: Razočarana! (18.1.2010 15:22:14)

Imam solzne oči, ker podoživljam mojih nekaj zadnjih let, ki pa so se HB končale v moj prid in HB v mojo prid. Prej praktično nisem občutila pritiska njegove matere, ker sem imela življenje zapolnjeno in sm pač takrat ko je on nujno mogu k svoji mami na obisk našla nekaj s čimer sem se zaposlila. Bog ne daj, da se z njo v čem nisem strinjala. Kaj šele da bi se ji po robu posatavila. Je bil koj ogenj v srehi. Dopust sem jemala, da sem jo okrog vozila, rihtala sem ji popuste, hodila v trgovino namesto nje, ker ona kao ne bo utegnila (praktično je bla pa fora v tem, da ji ni blo treba plačat. Nikol ni vprašala za račun.) in potem ji je moj vozil robo 20 km daleč. In pol ga je še futrala z besedami, da je jest ne maram in bla bla bla in ne vem kaj še. Vsakič je pršu neki razjarjen od nje. Sm mu enkrat med pogovorom omenila, da me njegova mama ne mara, pa je odgovoril, da ne sam da ji nisem všeč. Halo kdo pa je ona da bi ji mogla bit všeč?

Ampak gospa je videla, da ji taktika ratuje in je rinla naprej. In bla neprevidna ter stopila svojemu sinčku čez prag tolerance. In dobila po nosu. Ko nismo dobil vrtca je dala predlog, da bo čuvala njena soseda in da bosta ona in moj skrbela za tamalo. Bosta pač čez teden pri njej. Takrat so mene vlekli k dežurnemu po pomirjevala. Vem, da se mi je utrgal vse vem kaj sem počela ampak nisem se znala kontrolirat pa bolj razsodno reagirat. Ne vem komu se lahko zahvalim, da je takrat mojemu kliknlo. Da je ugotovil, da je ona vse na svojo roko speljala. In smo omejili stike na najnujnejše. In moja družinica od takrat živi v spokojnem miru. Včasih je prav preveč mirno. Sicer pa bi ga tisti trenutek bacila čez prag. Da je babnca naštimala teren, da bi ga spravla nazaj domov in še mojega otroka zraven. Mi mal po španskih nadaljevankah, ki jih gleda cele dneva smrdi.

Bina verjamem, da greš skozi peklenske čase in upam, da boš močna in si uredila življenje na novo. Bolje je, da si sama za vse, kot da to nekdo ruši osebni mir. To je nedopustno.

pelin -> RE: Razočarana! (18.1.2010 15:23:23)

Ja, seveda se naj ne bi govorilo čez partnerja pred otroki....vendar je pa vseeno prav, da se mu po svoje razloži situacija...Zakaj bi moral biti ati v njegovih očeh ves brezmadežen in nič kriv, mamica pa tista, ki vedno dela prepir, je slabe volje, kriči, se jezi, joka...Iz lastnih izkušenj vem, da so določeni partnerji takšni, ki kao nikoli niso krivi za noben prepir,saj po nihovem živijo tako kot je treba[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Glede konkretne situacije ....ati bo čez par dni prišel ves spočit, pocukran, lažno skrben...mamica pa bo utrujena, sita vsega, zaskrbljena....On se bo slinil okrog otroka  ( čeprav se je malo prej še požvižgal nanj, kljub njegovi bolezni!)in se delal lepega, njej bo pa kmalu prekipelo in mu bo povedala svoje...Rezultat: mamica je spet zakuhala prepir, ker je vedno slabe volje, oči je pa tako prijazen...Seveda ne mislim, da je potrebno v detalje razlagat štiriletniku vso družinsko problematiko...sem le mnenja, da se ga pač po svoje pripravi na zadeve, ki sledijo...Gotovo bo še velikokrat v prihodnosti izpostavljen razočaranjem iz očkove strani. Tako kot namreč sedaj pušča na cedilu njegovo mamico, bo slej ko prej  tudi njega (saj ga sedaj že tudi, vendar se mali tega še ne zaveda prav dobro). Prav gotovo bo zaradi očkove navezanosti na mamo, odpadel marsikateri obljubljeni izlet, obisk, druženje... ali kakšna druga  otroku ljuba zadeva...
Bina, če si tako pogumna ( pa moraš biti zaradi sebe in sina), stran s takim partnerjem.. pa čimprej, predenj boš čisto otopela in se sprijaznila s situacijo in z njim....življenje je prekratko...

uškinamama -> RE: Razočarana! (18.1.2010 15:26:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Kar se tega, 'kje otrok pobere' tiče, lahko pristavim lasten lonček. Otroci so različni. Nekateri so bolj dojemljivi in jih čustva drugih ljudi tudi bolj zanimajo.

Sama sem kot zelo malo bitje vedela, da me stara mama po očetu naravnost sovraži, pa mi nihče ni tega povedal, niti ni ona direktno nič takega meni rekla. Še več, govorili so mi same krasne stvari o njej, o mojih občutkih pa, če se jih slučajno izrazila, da si domišljam...

Šele mnogo kasneje, ko smo se že kot odrasli pogovarjali, sem izvedela, da sploh ni hotela, da bi moja mama imela še enega otroka (mojega starejšega brata je oboževala), da je že, ko sem bila v trebuhu, šuntala brata, da tega otroka pa 'ne bosta marala', ker ona ima njega in to je vse, kar je pomembno... Prekleto srečo sem imela, da sem imela pametno mamo in dobrega brata, pa tudi pravičnega očeta, ker bi ženska lahko zakuhala celo štalo v družini. Še sploh, ker je bil moj oče njen najljubši sin, mojo mamo je imela strašno rada, brata pa sploh - bila sem edini član v družini, za katerega se je odločila, da ga enostavno ne bo marala in pika, ker sem se ji zdela odveč, potem sem bila pa še punca (hud prekršek v njenih očeh). Tudi ostalo sorodstvo po očetovi strani se je vedno trudilo očarati mojega brata, mene pa so v najboljšem primeru spregledali, običajno pa sem čutila, da jim grem na živce iz preprostega razloga: ker obstajam.

Otrok lahko vidi in čuti in se ga ne da okrog prinesti. Ponavadi obožuje ravno tistega starša, ki se mu manj posveča. In če si je, bolan, zaželel očeta, katerega je moral poklicati k babici, oče pa je kar ostal pri babici in potem prišel domov slabe volje - češ, pri babici sem raje, je znal sešteti ena plus ena in si v svoji otroški domišljiji izračunal, da je oči raje pri babici in da babica raje vidi, da je oči pri njej, kot pa pri njemu. Pri štirih letih sem imela jaz svojo staro mamo že popolnoma prečitano.

Če dovoliš podpišem, tudi sami imamo doma enega takega "vijoličarkastega "  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] štiriletnega fantka. Otroci so različno dojemljivi.

fionca -> RE: Razočarana! (18.1.2010 16:38:39)

Bina, vseh odgovorov teh RR-jevk nisem prebrala v celoti, ampak se mi pa zdijo popolnoma absurdne izjave nekaterih, ki ti očitajo, da si očeta očrnila pred otrokom... Lepo vas prosim!!! Pa tudi, če bi ga. A naj reče svojemu otroku, da je tudi ona v še večjih skrbeh, ker je sin bolan z visoko temperaturo, pa še sama sta ostala brez podpore partnerja in da je vsa "naspidirana" - nervozna, zato, ker je nesposobna mati... Ja, pač otroku bo povedala, kje je oče. Da ga je "babica vzela", je pa itak očitno, če to počne že dlje časa, poleg tega je brez problema spet odšel nazaj k njen brez, da bi vprašal, kako je z otrokom... Mislim!!! Zdaj pa naj ona lepo govori o svojem partnerju oz. njegovem očetu. Tako ti solijo pamet tiste, ki jim življenje še ni pokazalo črne strani... Hvala bogu!!!!
Svojemu otroku povej realno situacijo. Jaz sem ločenih staršev in je moja mami vedno lepo govorila o očetu, še danes ima dobro mnenje o njem, čeprav jo je on prevaral in nas zapustil... Pa je raje ne poslušam, ker če bi bil resnično tako dober, potem ne bi pustil svoje žene in zamenjav več žensk. Ja, saj je dober človek, ga imam rada, ampak vem, da je on zaj.... da smo ostale same in se borile skozi življenje, čeprav je ogromno pomagal.
Kako je pa s takimi moški, ki radi zahajajo k mamici pa tudi dobro vem. Sem ga imela.
Drži se in bodi močna. Z očetom se pa le dobro pogovorita, kako bosta "vozila" naprej.

rija -> RE: Razočarana! (18.1.2010 16:41:30)

IZVIRNO SPOROČILO: fionca

Lepo vas prosim!!! Pa tudi, če bi ga.

ne prenašaj svojih frustracij na druge.

to enostavno ni ok, štiriletnemu otroku šimfat njegovega atija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mateyka -> RE: Razočarana! (18.1.2010 17:09:16)

veš kaj fionca, nikjer ji ni nobena očitala. samo svetujemo ji da naj tega ne počne.

in ja, da se tako furat, da ne črniš očeta. moja prijateljica npr. tako dela že 10 let. in pri 12h je tamalemu vse jasno, ne da bi mama rekla eno slabo besedo čezenj. še ustavila ga je, ko je on govoril slabo čez očeta, ki ga je že ž-njitč nasankal, da ga bo polkical in bosta šla skupaj ne vem kaj počet (pa ga seveda ni in se tudi javljal ni). da se ne govori tako, da oče je en sam. in veš kaj? vseeno je malemu jasno kak je oče. in tudi otrok ne rabi črnit, da mu je jasno kak je oče. njegova dejanja (očeta) ga delajo takega kot je, ne rabiš nič drugega, da ga prikaže takega kot v resnici je. in otrok ti ne mogel nikoli rečt, da si ga predstavljala drugačnega v svoji jezi in razočaranju. videl bo čisto relanost, brez da je popoprana z zagrenjeno interpretacijo svoje mame ali njega samega.
moje skromno mnenje je, da je to najbolj fer do otroka. in to je po moje največ kar mu lahko daš. pravico da sam vidi stvari take kot so. in da ima samokontrolo do te mere, da bo mogoče nekega dne čutil kako bogi je v resnici oče, ki je čustveni invalid. in jeze nanj več ne bo.

ajsek -> RE: Razočarana! (18.1.2010 19:01:48)

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja
Ko nismo dobil vrtca je dala predlog, da bo čuvala njena soseda in da bosta ona in moj skrbela za tamalo. Bosta pač čez teden pri njej.

Tole me je pa pav pretreslo. Sploh ne morem verjet, da tak ogaben folk obstaja [sm=zmeden.gif]

Martinčka -> RE: Razočarana! (18.1.2010 19:28:28)

ojej... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] vsem vam ki morate oziroma ste morale kaj takšnega prenašat! držite se in glavo pokonci!

bina2005 -> RE: Razočarana! (18.1.2010 19:30:24)

samo malo...Rija če se ne motim, popravi me prosim, mislim da smo malo iz konteksta...kdo pravi da sem jaz šinfala mojemu otroku njegovega očeta....mali je pač ene stvari že skapiral in dal tako izjavo....se mi ne zdi nič dramatičnega

rija -> RE: Razočarana! (18.1.2010 19:42:55)

se strinjam. čisto iz konteksta.

razpredale smo, da je to nekje moral slišati. nekje. in iz tega izvlekle, da ni dobro, da se to pred otrokom govori.
vsaj jaz sem tako razumela.

medtem, ko je dotična, ki sem jo citirala, prav napisala, da je to ok. popravljam....da to ni nič takega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

poli* -> RE: Razočarana! (18.1.2010 22:27:31)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

...da oče je en sam...

mateyka, fajn si napisala in me spomnila na taščo in tasta.
Tko pravi od moža sestra, ko ju zagovarja (ker sta njo in mojga moža naje.bala že 100x. že neki časa nazaj smo prekinli skoraj vse stike, sestra pa ne)...
Moj pa prav, da je tut sin samo en... a zato ker je pač oče, te lahko je.be v glavo ceu lajf?? ne hvala

Sorčy, to ni nč v zvezi z bino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

mateyka -> RE: Razočarana! (18.1.2010 23:21:44)

Moj pa prav, da je tut sin samo en... a zato ker je pač oče, te lahko je.be v glavo ceu lajf?? ne hvala

ne, poli*, nisi me štekala - ne da se pustiš maltretirat, ko si odrasel. da ti je jasno zakaj je tak kakršen je, ko si odrasel in znaš primerno odreagirat. da ne zameriš in ne sovražiš na odrasla leta svoje starše, četudi so mogoče čudaki.

IsabellaLana -> RE: Razočarana! (19.1.2010 8:10:35)

Bina, na hitro ti bom povedala. Naju so ravno prejšnji vikend na tečaju za zaročence učili, da morava kot partnerja VEDNO držati skupaj, tudi pred najinimi starši. Tvoj tega ni zmožen, ti in otrok sta daleč za njegovo primarno družino. Znebi se ga, za vedno. Pika!

annya -> RE: Razočarana! (19.1.2010 21:32:36)

...ne vem kaj bi rekla...želim ti, da bi se zadeva srečno razpletla...
je pa ena stvar ki je nikakor ne razumem in se tudi v moji okolici pogosto pojavlja...in sicer...kako je možno da na 30+ let starega MOŠKEGA vplivajo ata,mama,sestre,brati,prijatlji...kot da nima lastnega mišljenja in lastne volje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] njegova družina (žena in otroci) pa pridejo potem na vrsto, ko je že vse ostalo porihtano...da bruhaš....

roses -> RE: Razočarana! (20.1.2010 21:21:11)

vsaka ti čast, da si to nardila, vem, težko je to narest, ker eno je srce, drugo je pa glava. prosim te pa samo to da se s očetom tvojega otroka ne skregaš, ker bo to otrok opazil, in še vedno je ena vez med vama - vajin otrok.
težke čase boš zdaj preživljala, ampak ostani močna, ker njega nisi vredna! zaslužiš si boljšega! [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Razočarana! (20.1.2010 22:48:23)

Ja, se strinjam, da se očeta ne sme črnit pred otrokom - sam kaj pa naj mu rečeš? Kaj mu bo rekla njegova mama npr? Si kar predstavljam - če je takale kača bo otrok večkrat slišal, kako je njegova mama taka in taka. In večkrat bo ponovila, bolj bo otrok ko bo skapiral, kaj mu govori, babici zameril.

Tko da, ne črni otroka, še prehitro se bo obrnil proti njim.

In pa držim pesti, da preboliš kakor hitro se da.

florecita -> RE: Razočarana! (22.1.2010 13:09:31)

otrokom na splšno ni potrebno preveč tolmačiti, sami še predobro skužijo kaj in kako.

Moj primer: ko je mene moja tašča ko smo živeli pri njih slabega pol leta maltretirala in mi grozila da me bo ubila, ... je moj mož (bila sva takrat poročena točno 36 UR) poklical policijo in v njihovi prisotnosti/varnosti sva popokala svoje stvari, jih zmetala v črne vreče, v kombi in šla v eno staro hišo kjer ni bilo niti wc-ja, kaj šele tople vode. Med drugim sem bila takrat tudi noseča[sm=duda.gif]. Pustila sva vse, kar sva tam vložila in vzela le nekaj cunj, osnovne stvari in psa. To je bilo vse kar sva imela. Stvari v nekaj črnih vrečah.
Bilo je že tako hudo, da sem si jemala dopust v službi, ker nisem imela za tank bencina. Toliko dolgov sva imela od vlaganj v taščino hišo, v dobri veri, kako bomo vsi lepo skupaj živeli....
Tudi tukaj smo se na koncu, ko smo prenovili vso hišo skregali s starimi starši-njegovimi, nas so naterali, ker jih je tašča naščuvala proti nama, da želiva le korist,.. po domače jerbat,... vložila in vložila še pa še. in spet šla! S črnimi vrečami zopet[sm=smiley36.gif] in z polno dolgovi. 2 meseca pred mojim porodom.
.......
.
.
.
.
.
danes smo podnajemniki v eni hiši, dostiiiiiiiiiiiiiii stran od tašče, [sm=smiley36.gif], ko pride pozvoni in če mi ni do obiskov ne odprem [sm=smiley36.gif],... sezidali smo si ogromno bajturino, imamo super plači,.. zdravega otroka in pa predvsem MIIIIRRRRRRRRR [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Na mojo ''željo'' in po mojem teženju [sm=jezicek.gif] se danes po 7. letih pogovarjata, vendar jo še vedno ne more. Svoje mame namreč, ker ji je zelo zameril. V bistvu ne more požreti to, da mu je rekla, da obžaluje dan, ko se je rodil[sm=smiley19.gif]

In sem se tudi jaz spraševala na začetku in prosila ljudi, ki so poznali štorijo, za mnenje, kako to razložit otroku?
Kaj naj mu rečem da me je pa njegova babi porinila po stopnicah, ko sem bila z njim noseča?!
Nisem tega storila. Bilo je težko, še dans mi je včasih, ampak vseeno sem ji odpustila, saj so drugi, ki ji bodo sodili.

Nikoli nisem malemu nič slabega rekla o njej in glej ga zlomka,[sm=smiley1.gif]... mali je že od majhnega ne more, vedno se drži korak stran, nikoli noče ostat pri njej,... pa čeprav je do njega super babi. Jaz pravim, vsak pride enkrat na svoje.

To je zame moški! ki se je pripravljen odrečti vsemu za svojo ženo/otroka,... čeprav ne rečem, da je tudi on idealen [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

poli* -> RE: Razočarana! (22.1.2010 19:50:24)

Florecita- to je pa kar pretresljiva zgodba. Važen pa je srečen konec!! Bravo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mika -> RE: Razočarana! (22.1.2010 21:27:25)

florecita, super da vam je sedaj lepo in živite v miru[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
IZVIRNO SPOROČILO: florecita

... mali je že od majhnega ne more, vedno se drži korak stran, nikoli noče ostat pri njej,... pa čeprav je do njega super babi. Jaz pravim, vsak pride enkrat na svoje.

Človek ne more verjet, kako otroci čutijo. Naša pupa ne mara moževe tete že od rojstva.  Naredila je nekaj zelo grdih stvari, za si kar mož niti v sanjah ni mislil, da je sposobna.

Lani je  prišla možu voščit RD, prinesla je pa tudi nekaj oblačil za hčerko. Nje ni bilo doma, tako da je sploh ni videla.  Ko je prišla, sem ji pokazala kaj je dobila in je totalno popenila in oblačila razmetala, da ona tega ne bo nosila. tete se ni mogla spomnit, ker se nismo videli 1.5let.
Drugače je  vedno vesela vsake malenkosti, oblačil pa sploh. Zahvaljuje se, da lupčka, objema....ampak takrat je čist popizdila, da naju je oba z možem šokirala njena reakcija.

Lucrecia -> RE: Razočarana! (1.2.2010 12:54:41)

Uf... tale tvoj še vedno ni prerezal popkovine z materjo. Najbolj skrb vzbujajoče je to, da postavlja mamo na prvo mesto, pred svojo družino. Nevem če je to ravno mamin sinček, jaz bi bl rekla, da gre za ojdipov kompleks.

Vem, da je hudo, nevem kako lahko pomagam razen s tem, da ti povem za primer moje sosede, ki je moža nekega dne enostavno postavila pred vrata, zamenjala ključavnice ter skušala živeti brez njega. Bilo je seveda zelo hudo, k sreči sta jo podpirali obe sestri in mati, ni pa minilo veliko časa, ko je spoznal, da ga njegova mati dobesedno izkorišča in zlorablja ter prišel nazaj, se zjokal, skesal, šla sta na terapijo in začela graditi na novo, s taščo oz. materjo pa sta ohladila odnos. Moral je delati predvsem na sebi da je bil sposoben pretrgati to vez z materjo. Mislim, da jim zdaj laufa kr fino in da so se razmere 100% izboljšale, vsaj na zunaj izgleda tako. :)

Tvojemu ukazat ne moreš, naj se spremeni, lahko delaš kar hočeš, mož bo moral sam spoznati kaj mu je bolj pomembno - mati, ki ne bo večno živela ali njegova družina. Ponavadi pa razmerja, kjer so prisotni trije žal ne laufajo.

Majuska -> RE: Razočarana! (2.2.2010 8:31:23)

Vedno znova me razžalostijo zgodbe, kjer snahe potegnejo krajši konec ... nisem čisto vsega brala, ampak prav žalostno se mi zdi, da tvoj partner ne vidi, kako njegova primarna družina manipulira z njegovim občutkom krivde. Nabijajo mu odgovornost do njih, sočasno pa neodgovornost do vajine družine. Očitno ni zrel, da bi sprevidel, kako stvari stojijo.

Pogumna si, da si ga odslovila, mislim da vama bo z malim bolje brez njega. In še to bi dodala - otroci vidijo in opazijo veliko več, kot se zdi nam odraslim. Še zdaleč niso neumni. Kot je že ena predhodnica napisala, tudi jaz sem kot majhen otrok vedela, da me stara mama ne mara, razloga nisem poznala, ampak občutek je bil jasen. Zato ni nujno, da je otrok od nekaj nekaj slišal, pač pa je sam spoznal, kako stvari stojijo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]