uškinamama -> RE: Razočarana! (18.1.2010 15:26:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Kar se tega, 'kje otrok pobere' tiče, lahko pristavim lasten lonček. Otroci so različni. Nekateri so bolj dojemljivi in jih čustva drugih ljudi tudi bolj zanimajo. Sama sem kot zelo malo bitje vedela, da me stara mama po očetu naravnost sovraži, pa mi nihče ni tega povedal, niti ni ona direktno nič takega meni rekla. Še več, govorili so mi same krasne stvari o njej, o mojih občutkih pa, če se jih slučajno izrazila, da si domišljam... Šele mnogo kasneje, ko smo se že kot odrasli pogovarjali, sem izvedela, da sploh ni hotela, da bi moja mama imela še enega otroka (mojega starejšega brata je oboževala), da je že, ko sem bila v trebuhu, šuntala brata, da tega otroka pa 'ne bosta marala', ker ona ima njega in to je vse, kar je pomembno... Prekleto srečo sem imela, da sem imela pametno mamo in dobrega brata, pa tudi pravičnega očeta, ker bi ženska lahko zakuhala celo štalo v družini. Še sploh, ker je bil moj oče njen najljubši sin, mojo mamo je imela strašno rada, brata pa sploh - bila sem edini član v družini, za katerega se je odločila, da ga enostavno ne bo marala in pika, ker sem se ji zdela odveč, potem sem bila pa še punca (hud prekršek v njenih očeh). Tudi ostalo sorodstvo po očetovi strani se je vedno trudilo očarati mojega brata, mene pa so v najboljšem primeru spregledali, običajno pa sem čutila, da jim grem na živce iz preprostega razloga: ker obstajam. Otrok lahko vidi in čuti in se ga ne da okrog prinesti. Ponavadi obožuje ravno tistega starša, ki se mu manj posveča. In če si je, bolan, zaželel očeta, katerega je moral poklicati k babici, oče pa je kar ostal pri babici in potem prišel domov slabe volje - češ, pri babici sem raje, je znal sešteti ena plus ena in si v svoji otroški domišljiji izračunal, da je oči raje pri babici in da babica raje vidi, da je oči pri njej, kot pa pri njemu. Pri štirih letih sem imela jaz svojo staro mamo že popolnoma prečitano. Če dovoliš podpišem, tudi sami imamo doma enega takega "vijoličarkastega " [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] štiriletnega fantka. Otroci so različno dojemljivi.
|
|
|
|