Anonimen -> RE: biskvit brez jajc (18.1.2010 13:01:47)
|
Okus - sadje po izbiri. Borovnice, 1l sadnega jOgurta z okusom borovnice, 0,5l sladke smetane, zelatina v prahu (dam eno vrecko,ki je kao za pol litra tekocine) Ce imas zamrznjene borovnice jih odtalih in odcedis sok,stepes sladko smetano. V posodo dam jogurt. Zelatino pripravim po navodilih,ko je zagreta in stopljena dam najprej kaksne stiri zlice jogurta notr in premesam.Potem pa to vlijem na jogurt in mesam z zlico,zraven dodam se stepeno sladko smetano.Vse to mesam z zlico.Potem dam se sadje. Dam za nekaj casa v hladilnik,potem pa namazem na biskvit... Pa na takle nacin sem tudi ze delala: v sok od visnjevega kompota zakuham malinov puding( ampak dam manj tekocine kot ce bi kuhala z mlekom navadni puding, 3,5dcl in prasek) in zmes ohladim. Ko je to ohlajeno skupaj potem primesam se stepeno smetano in visnje iz kompota. Kremo še malo ohladim v hladilniku, predno z njo namazem biskvit ali torto. Taksna krema je cvrsta, ceprav se ne uporabi zelatina.
|
|
|
|