nosečnost in psiha (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


dva sončka -> nosečnost in psiha (15.1.2010 15:06:22)

Ne vem več, kaj naj naredim sama s sabo, pa se obračam še na vas, če me boste znale potolažit oziroma vzpodbudit (in seveda tudi obratno). Sem na začetku nosečnosti. To je četrta nosečnost. Doma imamo dva sončka (3,5 in 5) in za sabo imam umetni splav, ko sem nehote zanosila in po dvotedenskem kolebanju naredila splav. Zakaj? Skozi smo dali prva leta z dvema alergikoma, ki niso niti najmanj enostavna (stroge diete, kronična neprespanost, joj jok in jok...), nosečnosti pa so pustile posledice tudi na mojem zdravstvenem stanju (ki niso ravno enostavne). Morem pa povedat, da sva se o tretjem otroku že pred splavom večkrat pogovarjala, sama pravzaprav nisem mogla nehati misliti na to, želja je bila velika, a poguma nisem zbrala. potem pa, ko se je zgodilo - panika, strah, tesnoba... padala sem iz ene skrajnosti v drugo, eno uro sem bila že popolnoma navdušena, drugo sem že padla v paranojo... in na koncu sem izvedla tisto usodno odločitev, ki mi je zaznamovala psiho. vse od takrat sem to obžalovala in nisem mogla razumet, kako sem lahko kaj takega storila in kako sem lahko bila tak pesimist.
no in po tolikih mesecih sva se opogumila in znova sta se nama nasmehnili dve črtici. Tako zelo sem si tega želela, zdaj pa me iz dneva v dan bolj najedajo dvomi, strah kako bo z zdravjem itd. Ali je možno, da hormoni tako negativno vplivajo na psiho? Iz prve nosečnosti se spomnem samo ugodnih vplivov na psiho, iz druge sicer malo stresa na začetku glede na to, da nas je presenetila, ampak nič neznosnega. Tole zdaj pa me ubija... Tretjega otroka si zelo želim, to najbrž ni treba poudarjati, glede na to, da smo zavestno delali na tem, ampak tega strahu ne obvladam več...




Anonimen -> RE: nosečnost in psiha (15.1.2010 15:15:55)

priporočam ti, da se pogovoriš z ginekologom in kakšnim psihologom.
in želim ti vse dobro v tej nosečnosti in da se rodi zdrav otrok.




Anonimen -> RE: nosečnost in psiha (15.1.2010 18:23:06)

Nujno se pogovori z osebnim zdravnikom, da ti da napotnico za obisk pri specialistu (psihologu, psihiatru...), ker mislim da to res potrebuješ. Če ne, plačaj obisk sama. Če si se res sama odločila za še 3 otroka, premisli, zakaj te je zdaj tako strah. Ali te niso nemara drugi prepričali v to? Kakorkoli, najti moraš moč, da se tretjega sončka razveseliš. Pomisli koliko parov ne more imeti otrok. Potrpeti je potrebno začetna leta, potem je lažje in vedno lepše. Kaj pa bi na starost brez otrok? Poskusi najti pozitivne stvari na tem, vendar zaradi tvojih čustvenih nihanj kot rečeno predlagam obisk pri specialistu. Se mi pa dozdeva (mogoče se motim), da bi lahko te stvari jemala bolj lahkotno. Saj vsi otroci jokajo, eni so alergiki, v redu, vendar še vedno prinašajo tudi veliko pozitivnega v življenje. Ne glej samo na trpljenje in probleme...





Anonimen -> RE: nosečnost in psiha (16.1.2010 14:11:10)

Priporočam ti obisk tega 2-dnevnega seminarja ob velikih življenjskih težavah. Še prej pa prebiranje te strani. Sigurno boš našla kaj zase. Meni je zelo pomagalo pri "problemu", ko se mi ni dalo živeti.
http://korenineinkrila.com/




maa2010 -> RE: nosečnost in psiha (24.3.2010 14:58:04)

Vse kar navajas so resne zadeve in kazejo na zaceto depresijo. Moj nasvet bi bil, da obisces psihoterapevta in se pogovoris o svojih mislih, strahovih in zeljah. Vcasih se ze po enem pogovoru pocutis malo bolje, res pa je, da prava terapija potrebuje cas in pripravljenost za delo na samem sebi.
Upam pa, da si nasla pravilno resitev zase.




aly12 -> RE: nosečnost in psiha (30.3.2010 0:09:46)

Strah je nekaj, kar ljudje ne moremo kar tako kontrolirati, še posebej, če ne poznamo vzroka. Ker pa je nosečnost za vsako žensko en daljši proces in ne ravno enostaven, je normalno, da nas je vsako kdaj malo strah. Najpomembnejše pri tem je, da najdeš pravi vzrok in pa da znaš definirati, česa natančno te je tako zelo strah. To boš seveda zelo težko sama rešila, zato ti predlagam da se o tem čim več pogovarjaš s tistimi, ki so ti blizu (družina, prijateljice...) ,hkrati pa podpiram mnenja iz prejšnjih objav o tem, da obiščeš psihologa, četudi ga moraš sama plačati. S pogovorom lahko namreč rešiš veliko težav, saj ubesediš zmedene misli v glavi in tako sama sebi narediš situacijo bolj jasno.

Nosečnost naj ti bo nekaj najlepšega, zato upam, da si že naredila korak naprej in poskusila rešiti svoje strahove.

Lep večer,

aly12




Stran: [1]