HuAnita
|
zakramenta...verjamem, da ne moreš sedaj kupiti otroku en meter visokega lesenega križa, samo, malo veze z vero pa že lahko ima...kar pa prfumčki, kozmetika, računalniki, IZVIRNO SPOROČILO: pelin Nisem nek verski fanatik, ampak pri vseh teh postih me je v prvi vrsti zmotilo kar nekaj stvari...v prvi vrsti, da se gre tu za darilo za birmo....ne za darilo za rd, konec šole, diplomo...temveč za prejetje enega verskega zakramenta...verjamem, da ne moreš sedaj kupiti otroku en meter visokega lesenega križa, samo, malo veze z vero pa že lahko ima...kar pa prfumčki, kozmetika, računalniki, oblačila....nimajo...Te zadeve se vse lahko prihranijo kot ideje za darilo ob kakšni drugi priložnosti....kot drugo me je zmotilo, kako greste nekateri preko svojih finančnih zmožnosti oz. preko dobrega okusa, s tem , ko pretiravate za znoret...darilo za birmo v vrednosti 500 evrov... ... Ok, strinjam se glede prvega dela - šminke oz. celotna kozmetika za 13-letnico (?), očitno sem pa res zelo zadaj za svetom.... Mi smo imeli zadnja leta par obhajil, pa sva vsakič dala 40 eur in kako malenkost, povezano s priložnostjo (verižica za fanta recimo, za punčko zapestnica). Pa ko vidiš 9-letnika, ko dobi od krstnega botra prenosnik (stacionarni ni več 'in', čeprav lepo deluje) in se mu ob 40 eur povesi nos, no, vsaj jaz sem bila kar malo užaljena (preračunano bi s tem mojemu otroku kupila solidne čevlje za eno sezono).... Spet bom napisala, kar mislim: malo predaleč gre vse skupaj... Zato pa večina otrok ne zna več ceniti stvari, birma jih večino zanima samo glede tega, kliko bodo 'pokasirali'.... Izlet je dobra ideja, ne vem pa, če bi jaz glih za Vatikan vpračala...
|