RE: non stop samo rokice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ledenaa -> RE: non stop samo rokice (17.1.2010 17:55:20)

Samo hojo omenjaš tako da ne bi rekla da znaš ;)
ja,druge smo bile pa lačne,pa srale in scale smo v gate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja saj mamam se ne vidi da je kje problem,saj nisi ekspert da vidiš kje so kakšne posledice
ja,saj zato pa starejše generacije jamrajo zaradi hrbtenice in marsikaj drugega-hmm le zakaj pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hojica ni kriva
ja,vsak dela tako kot je njemu prav ne pa tako kot je v resnici prav!
v tem je razlika

LP




Katy78 -> RE: non stop samo rokice (17.1.2010 18:02:04)

Meni je fizioterapevtka rekla, da generacije, ki so na veliko uporabljale hojice (isto velja za vodenje otrok za roke, ko ti sami še ne hodijo), na videz res nimajo nekih težav, jih ima pa veliko že zgodaj težave z npr. hrbtenico, ki jih sicer morda ne bi imeli.

Tista, ki je napisala, da daje otroka v hojico takrat, ko bi rada sama kaj pojedla ali šla na wc - a si probala s stajico? 





Katy78 -> RE: non stop samo rokice (17.1.2010 18:05:19)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

ja,druge smo bile pa lačne,pa srale in scale smo v gate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Ha ha, ja, iti na wc ali pa kaj pojesti, je bila zame prve mesece prava znanstvena fantastika saj mulček kot 2-3 mesečni dojenček, dokler ni odkril igralnega loka, ni hotel biti drugje kot po rokah poleg tega pa čez dan ni veliko spal, samo 2-3x po največ 30 minut.





zmajaz -> RE: non stop samo rokice (17.1.2010 20:34:57)

Jaz bom pa rekla tako - da otroci so zelo različni. Moja ta prva in zdaj ta drugi sta kot dan in noč. Če imaš takega otroka, kot je zdaj ta naš ta mali, si res ne predstavljaš, zakaj zaboga bi človek dajal otroka v hojico - pri njem ni niti najmanjše potrebe, da bi jo sploh imeli in nam na pamet ne pride, da bi ga sploh dajali v njo. Če imaš pa takega, kot je bila naša ta prva, si pa nekak ne predstavljaš, kako bi brez nje - na tleh ni šans, pod igralnim lokom ni šans, v stajici ni šans (stajica je bila samo odlagališče za igrače), v ležalniku še ok nekaj časa, ampak ta tako ali tako tudi ni ravno priporočljiv, pa še otrok se v njem sploh ne more gibati. Mi nekak nismo mogli brez hojice, pa obsojanje gor ali dol. Pri 10,5 meseca je pa itak shodila in je nismo več rabili.




ninca19 -> RE: non stop samo rokice (17.1.2010 21:00:09)

no vsaaj ena ko ve o čem govorim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  in razume mojo situacijo.

pa vseeno hvala za takšne in drugačne odgovore.




valči -> RE: non stop samo rokice (17.1.2010 22:23:55)

No iz rok je stajica ratala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mojega prvega sem res veliko nosila po rokah,je pač ravbil,jokal,rodil se je tak,še sedaj je tak,zahteven otrok,ki pač veliko rabi.Pa mine hitro,pri 9. mesecih pa nastane separacijski strah-strah pred izgubo,te skoz lovi z učkami,mora te videt.Ti je ledenna resno napisala,malo si o tem preberi.

Punci nista bili takšni,druga total nezahtevna,vekilo spala,vse noči prespala,veliko na tleh,najmlajša tudi.In ker sta punci hodili v razvijno,sta bili na tleh od 3. neseca dalje.In sem ju pasč puščala in sta se igrali,nista me toliko rabili.Pač karakter otroka,jaz pravim.

Glede hojice,kaj naj napišem.Popolnoma sem proti hojici!Otroka na blazino in na tla,pa v stajico,če želi,pa nič rok v zrak in gremo.To sem sinu dela,ko nisem vedla in mi je žal.Punci sta sami pogruntali vstajanje ob opori,pa korake naprej,ju nismo vodili za rokice in nisem pustila tega.
Hojica res ni vredu,ni to naravno za razvoj.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]