boleč pregled (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

adelaida -> boleč pregled (28.6.2005 14:27:39)

včeraj sem imela ginekologa (35 teden) in mi je opravil pregled če se kaj odpiram. sedaj me pa zanima ali ta pregled vedno tako boli. mene je zeloooo bolelo sploh pa ko je tisto stvarco/napravco ven vlekel???
hvala in lp

Anonimen -> boleč pregled (28.6.2005 14:41:14)

Hm, tudi jaz sem bila v četrtek na pregledu (37. teden)in tudi mene vsako krat tako boli tisto, da me kar začne zvijat. Tolažim se samo s tem, da bo tale moja pupica kmalu zunaj in ne bo treba več tega prenašati. Zoprno je ko sto :hudicek:! Naslednji pregled imam naslednji torek in takrat mi bo delala samo CTG. Tako mi je vsaj obljubila, hehe.

Še malo, pa bo za nama, ane?

Lepo se imej in bodi v senci in cvetju!

Simona

adelaida -> boleč pregled (28.6.2005 14:48:53)

ja tudi jaz se tolažim z mislijo da bo kmalu vse poplačano z štručko v rokah :bravo:, ampak me je takoj po pregledu tako zabolelo v trebuhu da sem kar naglas rekla auuu, in me vpraša kaj je pa rečem da me je ful zabolelo, ginekolog pa pride pipne trebuh in pravi - ja popadek je..
o hvala lepa si mislim, in zraven vsega tega je urin pokazal vnetje tam spodaj tako da mi je dvakrat not reči potiskal - enkrat za odprtost, drugič da vidi izcedek. prov vsa trda sem bila..
se pravi vsakič tako boli :zmeden:

Anonimen -> boleč pregled (28.6.2005 14:52:24)

Če se prav spomnim, me je tudi na koncu prve nosečnosti vedno bolj bolelo, ker je tkivo že kar zmehčano in občutljivo, maternični vrat se pač začne širiti in potem boli še bolj. Ne razumem pa, zakaj ti je rekel, da je bil popadek... Mislim, halooooooooo? Ni čudno, da si fasala vnetje, če ti kar naprej tisto kovino not potiska...

taška30 -> boleč pregled (28.6.2005 15:10:41)

Ko so me prvič gledali če sem kaj odprta (4 dni pred porodom) sem mislila kar umret od bolečine. Res, kaj takega še nisem doživela.
No, na dan poroda pa (bolj sem se bala tega da me bojo spet pregledali kolk sem odprta kot samega poroda), pa ni bolelo NIČ, ampak res nič.
Očitno je bilo prvič boleče le zato, ker je bil vrat še popolnoma zaprt, drugič pa že zmehčan pa 3 cm odprto.
Je pa bolelo spet potem, ko me je babica med porodom na roke odpirala, tisto je bilo pa spet hudo :(

Ampak vedno na roke, nikoli s tisto kovino :zmeden2:

adelaida -> boleč pregled (28.6.2005 15:14:59)

ja že na ctg-ju je zaznalo nekaj popadkov. sam še niso bili tisti ta pravi - jaz jih niti čutila nisem in zato je potem opravil ta pregled da vidi če sem odprta (pa mi sploh ni rekel a sem al nisem, tistih krac v materinski pa tudi ne znam prebrati), in zato je potem po otipu trebuha rekel da je bil popadek ker je maternica čisto trda (se krči). največji problem v vsem pa je ta da je moja ginekologinja šla na dopust (pa glih zdaj ko sem v zadnjem mesecu) in ta ki bi jo morala nadomeščat je šla na bolniško, tako da je zdaj nadomeščal čist nekdo tretji in na naslednjem pregledu bo že spet nov zdravnik. in kako naj potem vejo kako poteka nosečnost (ta zdaj niti materinske ni nič za nazaj pogledal), jaz pa zaradi visokega pritika celo nosečnost hodim v ambulanto za patološko nosečnost, ta mi pa pravi a pritisk maste vredu? mislim haloooo cel čas ga moram budno psremljati in tokrat je bil 140/90, moja ginekologinja je pa rekla da je spodnja meja 85 in če se dvigne da bojo sprožili porod, ta pa je rekel da naj ga redno merim doma (k sploh nimam naprave za merit).
vglavnem obup pa te dopusti...

cmokec -> boleč pregled (28.6.2005 16:13:55)

Jaz sem v 24t in imam vsak mesec vaginali pregled. Boli me kot 100:hudicek:. Sem mislila, da je zaradi zaprtega vratu to normalno, sedaj se pa oglašate same nosečke pred porodom?

Kakorkoli, želim vam lep in hiter porod, pa zdravega dojenčka. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

smrka -> boleč pregled (28.6.2005 16:24:27)

Men je pa to vse cudno kar govorite, da vas pregledujejo v tako visoki nosecnosti vaginalno???? Jest sem po pomoti dobila poziv da pridem ginekologu na pregled. In ko sem prisla ko me je videl je rekel da nosecnice pa nepregleduje vaginalno, da jih je treba pustit na gmah. No sem iz Svedske. V bistvu kaj sploh pregledujejo da morajo brbat od znotraj??? Ce si odprt se vidi odzunaj al kaj?

Lunca1 -> boleč pregled (28.6.2005 16:58:14)

konec nosečnosti preverjajo odprtost MV in njegovo zrelost. Meni so to šele po PDP.

Ninica -> boleč pregled (28.6.2005 17:47:54)

Ja, spomnim se, ZELO :hudicek: boli!!Proti koncu nosečnosti me je tako bolelo, da me je bila groza že samo, ko sem videla, da se mi ginekolog približuje.

še posebno pa med porodom, ko so babice gledale ali sem že zadosti odprta.

Po porodu več ne bo bolelo:)

LP

Teni_ -> boleč pregled (28.6.2005 20:20:14)

JAz sem rodila 4 tedne pred rokom, tako, da teh pregledov nisem imela, je pa tudi mene bolelo med porodom, ko je ravno med popadki gledala, koliko sem odprta.

LP,
Mojca:nosecka:

Anonimen -> boleč pregled (29.6.2005 8:31:12)

Zanimivo, mene pa G niti enkrat ni pogledala. Rekla je samo, da ne bo drezala tja, kamor se ne dreza, dokler ni treba.

kepica -> boleč pregled (29.6.2005 9:44:03)

Enako,Meta.No,se vidi,da imava isto G.Bravo za najino G:bravo::bravo: Ona je res zakon.

Tricia -> boleč pregled (29.6.2005 12:17:15)

Bo? :zmeden2: Mene moja G tudi ni pregledovala vaginalno nekje od 34 tedna delje, pa sem takrat bila jezna nanjo, ker nisem vedela kaj se dogaja tam spodaj... Zdej sem ji hvaležna, da mi je prišparala tiste bolečine, saj so me potem v bolnici 4 dni pregledovali za vse nazaj in je bolelo ko svina, prvič pa najbolj...

Stran: [1]