Pepa-2 -> Izvršba - pomoč prosim (28.6.2005 13:01:41)
|
Ne vem, če ti lahko kako pomagam razen nasvetov, ki so ti jih predhodnice dale. Pozanimaj se v pravni pisarni in poskušaj vprašati še na banki, oz. kje pač plačuješ položnice. Ne vem, verjetno je res predolga doba, da ti bodo na banki pomagali. Napišem pa ti še svojo izkušnjo. Leta 1997 sem kupila neko knjigo. Dobila sem položnico - 9890 sit, nato še opomin in nato še opomin s sodnimi stroški - 9890 sit+ 10.000sit. Jaz sem takrat seveda hitro plačala položnico BREZ sodnih stroškov. No, leta 2003 pa se ti najde tip, ki mi pošlje pismo, da te knjige nismo plačali in da imamo poleg vseh dosedanjih stroškov še 150.000 obresti. Pojma nisem imela ali sem položnico plačala ali ne in najbrž mi ni potrebno posebej povedati, da me je skoraj kap. Gospod je bil zelo prijazen in jaz "posrana". Ko sem mu povedala, da sem študentka, mi je prijazno obljubil, da se bo potrudil kolikor se da. Ker je bilo knjigo mogoče plačati na obroke, sem razmišljala ali nisem morda kakšnega obroka pa le plačala. In gospod je vztrajno trdil, da plačila niso bila izvedena. Zmenila sva se, da se mi obresti zmanjšajo na polovico (75.000sit). Da ne flancam še naprej...po treh dneh premetavanja predalov, sem v kuverti z dohodnino našla plačano položnico. Poklicala sem gospoda in mu jo seveda takoj faksirala - in kaj je rekel? Da se jim je verjetno nekje nekaj izgubilo... Plačati sem morala še sodne stroške iz leta 1997, pa še tega verjetno ne bi bilo treba. Vidiš? Si privoščijo...Upam, da boš uspela. LP
|
|
|
|