bomboncek -> RE: vrtec in delo popoldan (23.1.2010 15:28:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kpklapa jaz našeganisem dala, ker ga potem ne bi nič videla in bi me preveč vest pekla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Kdaj pa začneš delat popoldne? Najbrž imaš kakšno varstvo, ki ti ga prevzame, ko ti odideš, zato imaš možnost bit z njim dopoldne in ko ti zapaše ga pač nekje pustit in se v miru odpravit v službo. Peče vest...peče vest....ja, peče, ampak če ima očka dnevno službo od 7. do 15. ali od 8. do 16. (in štej poleg vožnjo do doma), mama pa začne s šihtom ob 14. uri, tu ni dosti prostora za vest, ki peče! Žal so vrtci zelo togi, kar se tiče sprejema otroka. Po eni strani je to res razumljivo. Ne moreš kar pripeljat otroka ob 13.30, ko drugi spijo in rečt na tle ga imate, jaz grem na šiht. Vendar, z malo želje in volje in kompromisov, bi se lahko vrtci tej problematiki približali in npr. sprejeli otroka ob 12. uri. Tako bi mama še vedno lahko bila dopoldne z njim, ga nato pripeljala ob 12. in se v miru odpravila na šiht, očka pa bi ga prevzel ob 16. uri. Srečni so tisti, ki imajo babice pri roki. Sama poznam dečka, ki ga je mama tako pustila samega doma. Ga je pač dala spat, samo včasih se je ta otrok tudi zbudil....zdaj pa si presdstavljate leto, dve, tri leta starega malčka samega doma. Mene ob tem srce boli in bi vse vzgojiteljice in napisana pravila da "kasnejši prihod otrok ruši red v skupini" poslala nekam. Saj to ni vojska, pač pa vrtec!
|
|
|
|