Papirji za Hrvaško (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

gaja -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:09:57)

Drage moje,

kakšne papirje za zdr. zavarovanje ste si zrihtale? Samo tega na ZZZS ali še kaj drugega. Kaj se splača samo za en teden?

Hvala in lepe dopuste

:):):)

Anonimen -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:14:36)

Vtakneš zdravstvene v terminal odtipkaš zavarovanje za hrvaško-če se ne motim tudi za koliko časa in čez dva dni dobiš na dom zdravstvene za tujino.

Anonimen -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:15:13)

Aja je brezplačno.

gaja -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:15:47)

To je pa nekaj novega... A katerikoli terminal a je treba kakšnega specialnega najti?

:):):)

Urša -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:22:54)

V katerikoli avtomat.
A je mela že kera izkušnje s tem na Hrvaškem? Se je dal vse uredit al so kej kompliciral?

moni30 -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:25:42)

Ja, ampak ne pozabit dat tega papirja na Hrvaškem tudi potrdit, ker drugače nič ne velja.

No vsaj tako je bilo. Midva sva bila v Vodicah, pa sva rabla zdravnika in ker nisva imela tega papirja potrjenega (če ni potrjen je isto kot če ga nimaš) sva lepo plačala. So nama dali potrdilo, tako da sva v Sloveniji dala zahtevek za povrnitev stroškov, ampak glej ga zlomka na ZZZS so precenili, da poseg ni bil toliko vreden, pa so nama vrnili le določen procent (ne spomnim se več koliko-mislim da pol):(

Urša -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:34:30)

Kje pa se ga da potrdit? :zmeden:

moni30 -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:37:43)

Mislim da dobiš cel seznam zraven (z naslovi), pa izbereš kraj ki je najbližji tvojemu cilju potovanja.

Problem nastane, če kraja kjer lahko to potrdiš ni tako blizu.

Recimo, mi smo bili na Viru, potrdili bi pa lahko samo v Zadru (ene 30 km oddaljeno, pa še to moraš it ko majo uradne ure).

Daj se še malo pozanimat, lahko da se je že kaj spremenilo.

Anonimen -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:43:28)

Nič ni treba več potrjevat.Ko zaprosiš po terminalu zavarovanje za hrvaško na dom ne dobiš papirja ampak plastično zdravstveno kartico,ki jo imaš s seboj poleg originalne.

Špacka -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 10:56:09)

Midva si pa vedno plačava dodatno zavarovanje za tujino, ki pokriva tud nekaj stroškov, če bi se nam kaj zgodilo.
Je pa smotano, ker ne moreš plačat po dnevih, ampak mislim da je paket 10 dni, 15 dni... tako da ponavadi vedno plačava za več dni.Sicer pa ni tak strošek se mi zdi da sva lani za oba skupaj plačala 6000 SIT:zmeden2:
Letos si še nisva tega uredila tako da ne vem, mogoče bo danes, ker v soboto pa že gremo na :morje:

Lp

lex -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 11:09:35)

Potrdilo oz kartico za zzzs lahko naročiš prek interneta: http://www.zzzs.si/zzzs/konv/konv.nsf/obrazec?openform

Dobiš jo v roku 3-4 delovnih dni. Je pa brezplačna

Natas@ -> Papirji za Hrvaško (28.6.2005 13:37:00)

Za na Hr moraš imet obvezno s seboj tisti papir na katerem je pritjena ta evropska kartica. Mi smo imeli s sabo samo kartice in nam v ambulanti ni bilo treba nič plačat, plačali pa smo zdravila v lekarni. Če bomo pa od ZZZS dobili vse nazaj povrnjeno pa še ne vem. Sem včeraj dala zahtevek z računi.

Stran: [1]