žitne rezine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

punci -> žitne rezine (13.1.2010 17:20:20)

Ali mi lahko morda katera pomaga, v Lidlu in Hoferju vedno kupujem takšne "kekse" ki so sestavljeni iz sezamovega semena, z nečim lepljivim polite in imajo vmes še neko sadje podobno rozinam? So pa taki mali okrogli, okus je vbistvu isto kot kakšne frutabele samo da fulareeeeeeeee dobre so. Sedaj pa bi jaz to rada sama doma naredila, samo nimam pojma kako. Ker so razmeroma tudi kar drage, tak mali zavojček stane 1.70 €

Felicita -> RE: žitne rezine (13.1.2010 17:27:49)

to je Jamie enkrat delu (prov sezamove rezine), pa če se prov spomnim ni neka huda umetnost, med, sezam, sladkor al kako že... če najdem recept prilepim (al pa če ma kakšna knjigo doma, mislm da je v 1. knjigi).

sonček33 -> RE: žitne rezine (13.1.2010 17:39:09)

jaz anredim - sezam, med, javorjev sirup, grobo narezane pistacije, suhe marelice ...znmešaš, daš na peki papir in v pečico na ene 70 stopinj za pol urce...

Katy78 -> RE: žitne rezine (13.1.2010 17:44:51)

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

jaz anredim - sezam, med, javorjev sirup, grobo narezane pistacije, suhe marelice ...znmešaš, daš na peki papir in v pečico na ene 70 stopinj za pol urce...

Mmmm, zdej so se mi pa kar sline pocedile. A lahko pls napišeš, koliko  pribl. daš vseh teh sestavin ker se mi zdi, da bom tole še ta teden sprobala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

punci -> RE: žitne rezine (13.1.2010 17:45:06)

Sonček pa morda veš s čim bi lahko javorjev sirup nadomestil? Ker vse ostalo imam doma in bi jih lahko zvečer že sprobala in spekla, samo sirupa pa nimam, niti nimam potem nobene lekarne ali pa DM odprtega v bližini ko grem domov, mam pa Spar, Lidl, Hofer pa tote

sonček33 -> RE: žitne rezine (13.1.2010 17:56:21)

tudi brez bodo zelo dobri, pač daš mal več medu

sonček33 -> RE: žitne rezine (13.1.2010 17:58:59)

Katy..kar po občutku...par žlic sezama, pest pistacij, marelice lahko andomesttiš s katerim drugim sadejm ali jih celo izpustiš, dodaš lešnike, mandlje... par žlic javorja, par žlic medu..zmesšaša in napeki papir na kka cm debelo... potem , ko je "pečeno" pa samo nalomiš

fajn so tudi ovseni kosmiči primešani ali pa nadrobljen kornfleks, aja, pa obvezno, to sem prej pozabila...dve žlici kakava ali mlee čokolade

Stran: [1]