brez dude (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


MiNa* -> brez dude (13.1.2010 11:55:21)

zanima me koliko vas je tukaj brez dude, se pravi samo na zizi? In kako rešujete krizne situacije?
Moj ima dober mesec, dude nima, bi pa zato ves čas visel na zizi. A se to kasneje s kakšnim dodatnim mesecem umiri, ali je to potem skoz tako, če ni dude?
Saj načeloma ni problema ,ampak v kakšni zoprni situaciji ga nimam pa kako potolažit (recimo na sprehodu zunaj, sedaj ko je še mraz - sicer bi se vsedla na klopco pa bi šlo, ...)




zmajaz -> RE: brez dude (13.1.2010 12:13:00)

Ja - brez dude je težko pri takih, ki imajo močan sesalni refleks. Sestrična od mojga je imela isti problem, pa je zdah po enem mesecu vendarle obupala in mu raje dala dudo, ker ji je tudi po 4 ure skupaj na joški visel. Zdaj ima pa dudo in se doji lepo na 3-4 ure, naje se pa v 5-10 minutah.

Pri nas je bilo pa tako, da ta prva je imela dudo res samo v hudi sili in je niti ni imela ne vem kako rada, tako da bi brez hujših težav zvozili tudi brez nje, pri 7-ih mesecih jo je pa itak dala sama stran. Pri ta drugem bi pa bili brez dude v temi - si niti ne predstavljam, kako bi šlo skozi. Me je pa kar strah, kako da bomo odvajali, ker je nor nanjo. Ampak duda je zakon, pa naj reče kdo kar hoče. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




eee35 -> RE: brez dude (13.1.2010 12:20:04)

Moj pa sploh dude ni hotel, sva mu jo probala davat takrat, ko je bila panika, ampak jo je vedno ven spravil, tako, da sva obupala. Jutri bo star 5 mesecev. Saj se da zdržat, če je noče, pač nima smisla ga silit, na joški bo visel, dokler ne bo odkril sveta naokrog, ko se začne malce igrat, bo bolje. Joška bo zakon, ampak bo pojedel, malo se pocrlkjal, pol ˝šel˝osvajat nove veščine[sm=jezicek.gif]. Vsaj pri najinem je tako.lp




ledenaa -> RE: brez dude (13.1.2010 12:26:08)

Mi smo dali dudo pri 3 mesecih
avno zaradi tega ker je non stop hotel biti na joški.Dam ga na joško začne tulit- jokal pa je ker je hotel samo cuzati in ne mleka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  ki je potem začelo tečt




Angel_Tian -> RE: brez dude (13.1.2010 12:33:49)

Nisem nek zagovornik dud, ampak smo jo preventivno pred rojstvom malega vseeno nabavli. Jo je imel 3 mesce in še to zelo malo, potem jo je pa itak kr sam zavrnil. Smo jo res samo občasno pač malo za tolažbo uporabljali.
Ne zdi se mi smiselno posiljevat otroka z dudo, če mu ne odgovarja ali pa tudi obratno - mu je ne ponudit, če to pomeni vsem "olajšanje".




zmajaz -> RE: brez dude (13.1.2010 12:34:49)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] To mi je pa zelo znano ledenaa - moj je bil povsem isti. Najprej je lepo jedel, a ker je bil zelo hitro sit, rad bi še pa sesal, se je začel dreti kot jesihar. Sem rabila kar nekaj časa, da sem ugotovila, v čem je fora - isto kot pri tebi, rad bi sesal, ne bi pa več jedel, ampak mleko mu je seveda teklo, zato se je razjezil. Ko sem mu dala dudo, je bil pa takoj zadovoljen.




PC Baby -> RE: brez dude (13.1.2010 13:42:27)

Mi smo našega prve tri mesece držali čisto brez dude. Je bilo peklensko težko in se mi zdi, da tudi za njega zelo stresno. Tako, da smo mu jo potem dali, ampak samo takrat, ko je bilo res hudo in ko se je umiril, smo mu jo vzeli in je bilo vse OK. Na ta način jo je imel recimo 3x tedensko po 2-3 minute. Nikoli je ni zahteval več. Zdaj ko ima skoraj 9 mesecev pa je sploh noče, oz. samo ponoči, če se zbudi in joče, malo podudla, jo izupljune in to je to.




Anonimen -> RE: brez dude (13.1.2010 13:53:39)

Mi pa imamo malčka starega 6 m in ne mara ne dude ne flaše. Kako nam gre? Potolažimo ali uspavamo ga lahko samo na dva načina, ali jst na zizi ali pa da ga nosimo. Je pa tretji otrok in prva dva sta oba imela dudo in pila sta po flaški, ta pa samo zizo in pika. Pit mu dam pa lahko edin po žlički, pa sedaj zna tut že kr lepo iz kozarčka pit. Tudi za GH še nima nekega pretiranega interesa, tako da se še vedno uglavnem le dojiva. Kako se bo pa zadeva izšla v prihodnje pa zaenkrat še ne razmišljam. Bomo reševali zadevo korak po koraku, ko bo začel mal več uživat GH.




manna -> RE: brez dude (13.1.2010 13:59:23)

MiNa, saj tudi če imajo dudo, pride do kriznih situacij na sprehodu ko duda samo leti ven! Jaz jo takrat pač vzamem iz vozička in se usedem z njo na klopco, ji zavrtim kakšno melodijo na mobitelu ali pa dam ropotuljico.. potem pa nazaj v voziček. Ali pa ji kar pesmico zapojem, če ni nikogar blizu v kakšnem parku...
Meni so na začetku vsi svetovali naj ji dam dudo, da ne bom jaz njena duda. Najprej jo sploh ni hotla, potem se je počasi navadila, ampak ni navdušena nad njo. Zdaj jo ima zelooo redko, no včasih pa res pride prav, če je že zelo zaspana in ji manjka samo še tisto da parkrat potegne in jo zmanjka. 




uškinamama -> RE: brez dude (13.1.2010 14:35:25)

zanima me koliko vas je tukaj brez dude, se pravi samo na zizi? In kako rešujete krizne situacije
IZVIRNO SPOROČILO: MiNa*

Upam, da vse. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ledenka -> RE: brez dude (13.1.2010 15:37:37)

moj ni maral dude in ne flaške. nekje pri 3 mesecih je začel piti vodo iz nastavka, potem pa še iz kozarca. za potolažit je mami najboljša, če mene ni, se zadovolji z zibanjem. poleti k sreči ni bil nek problem - če ste videle mamo, ki doji kjerkoli, je možno, da sem bila to jaz [sm=smiley36.gif] sedaj pa je že dovolj velik, da tudi če joka 5 min, da prideva do mesa, kjer se ustaviva in ga pocartam, ni neke panike.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.1.2010 16:10:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Najaa -> RE: brez dude (13.1.2010 19:30:41)

Moja 11m še zdaj najraje zaspi na joški. Dude nikol ni sprejela ne ena ne druga. Ma sej mine, nič bat.




Hator -> RE: brez dude (13.1.2010 21:16:25)

Nisem nek zagovornik dud, ampak smo jo preventivno pred rojstvom malega vseeno nabavli. Jo je imel 3 mesce in še to zelo malo, potem jo je pa itak kr sam zavrnil. Smo jo res samo občasno pač malo za tolažbo uporabljali.
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian

Pri nas je podobno. joška je edina tolažba, ampak naš je itak ful priden, tako da joško uporabim bolj za ga uspavat+seveda nahranit. Pri 6,5m je še vedno polno dojen.




Hator -> RE: brez dude (13.1.2010 21:20:44)

IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1

Mi pa imamo malčka starega 6 m in ne mara ne dude ne flaše. Kako nam gre? Potolažimo ali uspavamo ga lahko samo  na zizi Tudi za GH še nima nekega pretiranega interesa, tako da se še vedno uglavnem le dojiva. Kako se bo pa zadeva izšla v prihodnje pa zaenkrat še ne razmišljam. Bomo reševali zadevo korak po koraku, ko bo začel mal več uživat GH.


se podpišem, isto pri nas




ROŽICI -> RE: brez dude (13.1.2010 21:41:06)

jaz imam enake težave...star je 2m in noče dude[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]pa sem kupla že več vrst dud...pa nobena ne velja.tako da sem obupala.
pa imam starejšo hčerko ki tudi  ni hotla ne dude ne flaške..in je bila skoz na joški...pa ni blo fajn.ne morš potolažit drugač ko pa na zizi.




Stran: [1]