darovana celica (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> darovana celica (13.1.2010 11:31:52)

Pozdravljene, imam vprašanje, ali ima kakšna izkušnjo o darovanih celicah in postopku ivf?
Na žalost sva na čakalni listi in me zanima kako to gre in koliko časa je treba čakati?
Kak nasvet od vas- bom zelo vesela.
lp anonimna

Anonimen -> RE: darovana celica (13.1.2010 11:53:24)

Za žensko celico v Sloveniji je skoraj nemogoče,da jo dobiš, za moško se pa kar nekaj časa čaka.

Hope2 -> RE: darovana celica (13.1.2010 15:03:29)

No, ni glih tako hudo oz ja, je[sm=smiley13.gif]. Žalost res. Pred leti (3,4) se je za moško celico čakalo 6-14 mesecev, za žensko pa 1-3 let, kako je zdaj pa ne vem. Gre pa večina parov kar v Prago ali na Dunaj, največ kar v Prago. Nekaj stroškov dobiš povrnjenih, čakaš pa precej manj časa do 6 mesecev oz tolk da najdejo primerno darovalko, tebi podobno

doloress -> RE: darovana celica (15.1.2010 7:23:05)

Cisto tako me zanima, v taksnem primeru recimo pridejo sestre v postev?

loremi -> RE: darovana celica (15.1.2010 10:27:11)

IZVIRNO SPOROČILO: doloress

Da bi ti tvoja sestra darovala celico? Ne, v Sloveniji to ni mogoče, darovalec mora biti anonimen in ga ne moreš "pripeljati s sabo".

koala -> RE: darovana celica (15.1.2010 14:11:46)

Na žensko celico se čaka ohhoho časa, nekoliko krajša je čakalna vrsta za moško celico.
Z darovano moško celico je postopek IVF enak kot če bi bila v postopku z lastnimi celicami, ne poznam pa kako je kadar gre za IVF z žensko celico.
Meni je bilo rečeno da ženski pod 35.letom zavarovalnica zelo nerada povrača stroške, se pa sama nisem poglabljala v to temo.

Anonimen -> RE: darovana celica (21.1.2010 10:30:02)

hvala za nasvete,pač bomo počakali, se mi zdi da v tujini ni take kontrole (zdravstvene), za donatorje. Mislim da je pri nas glede tega boljše--vsaj upam. Rekli so mi da je približno eno leto čakalna vrsta, pa upam, da bom kaj prej na vrsti. Če še katera kaj ve naj tu napiše, hvala punce.

bambi14 -> RE: darovana celica (21.1.2010 10:37:46)

oj,

no pri meni je pa drugače. Sva bila v postopku in po 2 letih obiskovanja amb. je uspelo,..[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]...imam 17 mesečno babiko in pri njenih 9 mesecih sem naravno zanosla in sedaj čakam na dan D, pdp imam 4.2..

Zakaj sem se oglasila:
- jaz bi z veseljem darovala svoje zamrznjenčke, ki jih je še 5 komadov ampak ne vem če je možno. Ne misliva imeti namreč več kot 2 [sm=duda.gif].

Z veseljem pomagam ampak pojma nimam kako!!!

vsem [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

baguSka -> RE: darovana celica (21.1.2010 11:03:21)

IZVIRNO SPOROČILO: loremi

Da bi ti tvoja sestra darovala celico? Ne, v Sloveniji to ni mogoče, darovalec mora biti anonimen in ga ne moreš "pripeljati s sabo".

A se hecate!!???? Fak.... ne morem verjet.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

blanč -> RE: darovana celica (21.1.2010 11:05:22)

Najbolje, da se obrneš na kliniko za neplodnost v Prago. Malo poguglaj in lahko jim pišeš tudi mail, ker imajo tam enega slovenca in ti bodo vse razložili.

baguSka -> RE: darovana celica (21.1.2010 11:05:51)

bambi zelo lepo od tebe.... ampak pri nas se mi zdi da to ni mozno, razen mogoce tako, da se obdarovanka izdaja za tebe.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

blanč -> RE: darovana celica (21.1.2010 11:06:05)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: loremi

A se hecate!!???? Fak.... ne morem verjet.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Mal logike je pa v tej anonimnosti, se ti ne zdi?

ronja -> RE: darovana celica (21.1.2010 11:06:53)

Meni so rekli drugače - sem se enkrat zanimala, ker sem razmišljala o tem, da bi darovala celice, vendar se potem nisem odločila, ker je ipak kar agresiven postopek in bi ga rajši izvajala potem, ko bi s svojimi otroki zaključila - če že.
Rekli so, da imam pravico bit anonimna, ni pa nujno - če želim, lahko darujem celice za svojo sestro, recimo. To je bilo točno moje vprašanje, namreč (sicer sestra ni neplodna, ampak me je vseeno zanimalo). Mogoče se je kaj spremenilo, to je bilo pred kakimi 3-4 leti. Vprašat pa ni greh, majo email, na katerega takoj odgovorijo, mene je naslednji dan že čakal odgovor - vsakič.

Stran: [1]