bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

veška -> bolniška (13.1.2010 11:06:51)

Pozdravljeni,

Mene pa zanima če kir ve, ali dobiš v času bolniške zaradi nosečnosti na CSD enkratno denarno pomoč (nadomestilo o izgubi dohodka) po 3-6 mesecih, ali ti ne pripada?

Lp

zmajaz -> RE: bolniška (13.1.2010 11:11:56)

Nadomestilo zaradi izgube dohodka ti definitvno ne pripada samo zato, ker si na bolniški - ne glede na to, če je to zaradi nosečnosti. POleg tega boš imela zaradi bolniške tudi porodniško nižjo, ker se gleda povprečje zadnjih 12 mesecev. Izredna socialna denarna pomoč, ki jo delijo, pa je odvisna od finančnega stanja družine.

veška -> RE: bolniška (13.1.2010 11:21:52)

hvala za informacijo

tanci6 -> RE: bolniška (13.1.2010 11:22:33)

Ja, tudi jaz sem bila na bolniški skoraj vso nosečnost,pa sem po treh mesecih dobila nakazano to pomoč. Sploh nisem vedela, da obstaja. Sem klicala v službo in je tajnica rekla, da je ona vložila zahtevek na ministrstvo (delam v šolstvu) in da mi to pripada. In nisem sama nič naredila ali dala kakšnega fionančnega stanja naše družine.

zmajaz -> RE: bolniška (13.1.2010 11:43:19)

A res? Prvič slišim za kaj takega. Ja pol pa super.

sazi -> RE: bolniška (13.1.2010 11:44:13)

IZVIRNO SPOROČILO: tanci6

Ja, tudi jaz sem bila na bolniški skoraj vso nosečnost,pa sem po treh mesecih dobila nakazano to pomoč. Sploh nisem vedela, da obstaja. Sem klicala v službo in je tajnica rekla, da je ona vložila zahtevek na ministrstvo (delam v šolstvu) in da mi to pripada. In nisem sama nič naredila ali dala kakšnega fionančnega stanja naše družine.

Ja, to je privilegij tistih zaposlenih v javnem sektorju. V gospodarstvu žal (razen na dobro voljo podjetja) ne dobimo nič.

hubi -> RE: bolniška (13.1.2010 12:15:26)

Dobiš minimalno plačo, če si več kot 3 mesece na bolniški. Odvisno je od tvoje kolektivne pogodbe, ne pride od csd.
Včasih v službi radi na to pozabijo, tako da jih malo spomni.

AnciM -> RE: bolniška (13.1.2010 13:19:05)

Ta pomoč ni od sociale. Meni so razložili, da je to stvar sindikata in kolektivne pogodbe.

Stran: [1]