Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


puncica -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 7:49:26)

Evo včeraj smo obdelali tehnične naprave. Zdej pa še druga. Naša pupa je očitno ful boječka boji se mravl, muh, pajkov, vsega kar leze in gre. No če je kdo zraven je še ok, ampak da sama vidi kako muho al pa da spi pa se zbudi in po sobi brenči se začne dret ko zmešana in kr kaže na muho ko jo dvigneš. Pol jo pa spodimo pa rečemo da je šla papa pa ji kr maha in gre gledat kam je šla in če slučajn pribrenči nazaj, kaj hujšga. :)-

Mravljice je imela včasih ful rada itak da nam po pultu lezejo ker naš preljubi ati ne more pogruntat od kot prihajajo noter:zmeden2: in ko je kdo zraven bi se kr igrala z njo in včarih jo celo pomečka ampak če jo pa sama vidi pa si ne upa it naprej.

Pajki. Zadnjič je en pajek letel ob robu stene in ga je vidla se je začela kr jokat.

Res je da če mene kaka taka mini žival preseneti včaih zavpijem, sploh pajkov pa kakih čudnih hročov nimam preveč rada ampak to se še nikol ni nardil da bi pred njo.

Zadnič smo eno oso al je bil sršen sej ne vem :zmeden2: lovil po stanovanju in seveda sva bile same s tamalo, nisem ga hotla ubit in sem jo lovila v škatlico od žarnice pa seveda tamala to gleda in se začne dret ko zmešana jst tisto oso po oknu lovim, komi sem jo dobila da jo seveda ven nesem, ona pa tako jokala in se me držala za nogo, da groza. Pol smo to oso končn rešl da sem jo ven spustila in tamalo potolažila.

Ma men je kr smešno ampak zakaj se boji, ker smo ji te male živalce vedno predstavili kot nič grdega. Nikol nisem muh pobijala pred njo al pa mravl mečkala. Še ven sem jih nosila na teraso eno po eno:zmeden2: Pa dala na roko, da mi je lezla po roki, pa njej je lezla po rokici, pa itak da ji ni pasal. Muhe smo vedno gledal kako po oknu lezejo, pa sem jim celo okna odpriala da jih ven spustim. Pajka pa itak vsakega ven nesem.
Nisem pobijalec vedno skušam rešit in ven nest, pa če je še taka golazen. res da mi mravlje najedajo živce in jih zdej zmečem kr v pomivalni korit pa spustim vodo, muho pa tud vsako ven spustim, če ni preveč butasta da ne ve kaj naj, dokler me ne razjezi, pa grem po cajtng.

Skratka nikol nismo imel slabega odnosa do teh živalic vedno smo ji jih predstavili kot nekaj "lepega" sploh zato da se jih ne bi bala. Tud pikapolonico ati kr naprej nosi in ji jo kaže, pa hročeke, pa vse kar leze in gre. Ampak naša pupa se teh živalc boji
:((:((:((

A se vaši tud vsega bojijo kar leze in gre.:zmeden2:




Urša -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 7:56:03)

Zaenkrat ne. Nika kr vriska, ko zagleda kaj "lezočega" in skoz sprašuje: "Kaj to?" :)-




Anonimen -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 8:50:55)

Saj naš se tudi boji mravelj... veš kaj sem jaz premišljevala, da smo mogoče te male golazni v otrokovih očeh preveč počlovečili. Ko govorimo, kako so fletne in majhne, pa jih spuščamo na svobodo in se z njimi pogovarjamo, jih mogoče v otrokovih očeh naredimo preveč "velike", njemu enake ali nekaj podobnega. Mogoče je pa boljša taktika pobijanja, čeprav se meni tudi to upira. Ampak po moje, če bi mimogrede muho ubila in jo nesla v smeti, ali pa mravljo pohodila, da ne bi več lezla, bi otrok videl, da nam čisto nič ne morejo. Kaj pa vem, kaj se plete v teh malih glavah. Po moji se tisti otroci, katerih starši to počnejo, mravelj, muh, pajkov in podobnega ne bojijo. Saj ne rečem, da je to prav, da se to dela, meni je to zelo, zelo tuje, ampak po moje je tako.




Anonimen -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 9:07:09)

hmmm naša se nč ne boji. mislm pa da sploh še kej od bliz vidla ni. drgač se pa js sama bojim pajkov, taogromnih komarjev, teh nagravžnih ogromnih hroščov k zdej letajo okol..bbrrrr kr strese me! bljak fuj!
drgač pa js ne nosm nobenga žužka na svobodo. mravlo al muho ubijem če mi je na poti, k jih res ne želom met celo kuhno - recimo mravl, k sem jih že mela in vem kako to zgleda. če pa vidm pajka pa pokoičem desca da ga odstan, medtem zbežim vn :)

lp, lara




puncica -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 9:18:45)

splišni zanimiva teorija, sam jst sem pa pol misla da pol pa otrok misli da pol je treba pa vse male živalce pobit ker sam škodo delajo in so sam za pobit, to ji pa tud nočem priočit:zmeden2: Mogoče pa res ne delamo prav, ko jih ne pobijamo. Ja nič mene so tud zadnjič mravle tako razjezle, ko so ble spet v kuhni, da sem jih kr začela utaplat, pa čeprav sem dan prej vsako posebej nesla na teraso:ups:




Anonimen -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 9:21:13)

hehe nesla na teraso in une so veselo nazaj prlezle pod vrati :) najbolj da kupte une pasti za mravle. so še najbl učinkovite

lp, lara




saratanja -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 9:34:56)

!Hola!

hmmm, men tudi ne zveni najboljš ona ideja, da pobiješ vse kar leze po hiši. Kaj pa če poskusiš, kadar je mala blizu ves mrčes čim bolj ignorirat? Da jih pač sam kadar jih mala opazi odstraniš?

Mi smo še v tisti fazi, ko je vse kar miga in leze zanimivo in je potrebno poskusit to prijet. Sploh so zanimve mravlje. Najprej jih je hotel prijeti, pa so mu vedno ušle. Zdaj pa se je zverziral in sam prst na njih pikira......pa nič ne pomaga, da mu poskušam razložiti, da to ni najbolj lepo.

A ja, pa najrajši ima ono pesmico: Bila je huda mravljica...Sploh ko mu jo pojeva skupaj z atijem, mal zaglaše razglašen (:ups:no velik razglašen, pa mal prirejen, ker se je noben ne mores spomnit do konca.... mali poka od smeha ampak čist zares. Tud če se je prej kaj kregal in protestiral, se potem začne režat na vsa usta.

Ko pa iščemo pikapolonico, je pa treba prepevat ono PIKA POKA POLONICA TO SEM JAZ.... Tudi ta kar sede:)

Mogoče pa še pri vas poskusiš vse skup mal na štos obrnit?

Pozdravček




piščanc -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 9:50:24)

jaz se tud bojim vsega, kar gre prehitro, da bi lahko ujela, imam občutek da bo name zlezlo

dolker je pri miru je OK, ko začne lesti pa groza, tako da ko najdeš rešitev jo še meni povej




Anonimen -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 10:28:22)

Saj meni je tudi to mimo, da bi otroku prizgojila, da je treba katerokoli živo bitje ubiti. Ampak vseeno sem prepričana, da se otroci staršev, ki to počnejo, teh golaznic ne bojijo. Ena srednja pot je verjetno najboljša, to je, da se jih res preveč ne počloveči, živalic.




samuelion -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 11:00:37)

v bistvu si si ze sama odgovorila zakaj se teh zivalic boji. In tukaj je v centru dogajanja strah. Otrok ga ne samo zacuti, ampak tudi zavoha, ce pa se pri tem panicaris pa toliko slabse. Ob strahu sproscas v okolico malce drugacen vonj kot pri kaksnih veselih dogodkih. In ker
imajo otroci vonj dosti bolj razvit, kot odrasel clovek. npr.: otrok mamo zavoha tudi na 5m, je tu vecina skrivnostnega drenja.
Lahko pa da jo je katera zuzelka picila in ima slabe izkusnje + tvoj strah = bojeca pupa.




puncica -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 11:10:40)

:)-:)-:)- boječa pupa. Ja naša pupa je res boječa sam res je še nikol ni nobena pičla. To da pa zavoha bi se pa kr strinjala ker ko sem oso po oknu lovila je mene blo strah da me bo pičila in je blo vse skup kr adrenalinsko:)- Pol je pa tamala to zavohala al opazla pa evo jok. Prej je pa sam gledala. Sem se takoj na psa spomnla ko zavoha strah pri človeko. Samo mali otrok. A mislite da je to možno?:zmeden2:




saratanja -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 11:13:05)

kaj pa muc, pa kužatov...a se tudi njih boji?




Anonimen -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 11:14:42)

Lahko da je. Naš očka se je zadnjič naparfumal z novim parfumom in šel potem k Tiborju, da naj povoha, kako diši. Ja, diši, je rekel Tibor, zdaj pojdi pa še mamico povohat, kako diši. Ravno pred parimi sekundami se je pri meni crkljal. Pa nisem imela na sebi nobenega parfuma. Njemu je ljubezen dišala.




puncica -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (28.6.2005 21:21:36)

Ne muce obožuje, kuža pa če je prevelik in če grozno laja se ga boji drugače pa ne, jih obožuje saj še v spaju dela vov vov vov:)- Pa zanjo vse laja od rib do muh do mamicinih zizik :)-:)-:)-




willma -> Zakaj se boji vseh mini živalc ki lezejo in grejo? (29.6.2005 12:50:14)

Seveda vohajo, saj je dokazano in tudi logično, da otroci dobro slišijo in vohajo.
Dojenčki slabše vidijo in se morajo za preživetje popolnoma zanest na vonj in sluh.
Zato pa imajo otroci še dobro izostren vonj in sluh, dokler se ne navadijo zaupati oz. dokler ne zaupajo bolj vidu kot pa sluhu in vonju.




Stran: [1]