Ovseni kosmiči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

nena77 -> Ovseni kosmiči (12.1.2010 13:49:27)

V Hoferju sem kupila mehke ovsene kosmiče, pa zdej nisem prepričana ali moram to kuhati ali lahko samo namočim v mleku?

Katy78 -> RE: Ovseni kosmiči (12.1.2010 14:08:07)

Ni mi sicer čisto jasno, kaj misliš s tem, da so "mehki", domnevam, da gre za navadne ovsene kosmiče. Ovsene kosmiče ali skuhaš (jaz jih na mleku zakuham) ali pa jih namočiš, najbolje čez noč in jih potem zjutraj zmešaš ali s sadjem ali z jogurtom, lahko tudi z mlekom, sokom.

nena77 -> RE: Ovseni kosmiči (12.1.2010 14:19:33)

So polkilsko pakirani, eni so navadni ovseni kosmiči, teli so pa Mehki ovseni kosmiči (točno tako je napisano) in ko sem jih namočila, so se mi zdeli tako primerni za jest in jih nisem kuhala, nisem pa sigurna. Evo tile, sam v prevodu na pakungu piše mehki ovseni kosmiči.

Katy78 -> RE: Ovseni kosmiči (12.1.2010 17:06:28)

IZVIRNO SPOROČILO: nena77

So polkilsko pakirani, eni so navadni ovseni kosmiči, teli so pa Mehki ovseni kosmiči (točno tako je napisano) in ko sem jih namočila, so se mi zdeli tako primerni za jest in jih nisem kuhala, nisem pa sigurna. Evo tile, sam v prevodu na pakungu piše mehki ovseni kosmiči.

Hm, mogoče je pa fora v tem, da so bolj drobni, ker v DM-ju jih imajo od Alnature in imajo dve vrsti - bolj grobe in bolj fino mlete. Kot rečeno, ali kuahne ali pa samo namočene, je vseeno, sicer pa saj na škatli verjetno tudi kaj piše.

miapia -> RE: Ovseni kosmiči (12.1.2010 17:07:54)

Ti kosmiči so ekstra mehki. Jih imam tudi sama. Hčera rada je naribano jabolko s temi kosmiči. Se zelo hitro napijejo in zmehčajo. Lahko jih pa dodaš tudi zelenjavnemu obroku namesto drugih OH.

Felicita -> RE: Ovseni kosmiči (12.1.2010 17:22:41)

teh kosmičev ni nujno kuhat - jaz ponavad samo pogrejem mleko, ugasnem ogenj in notri vsujem kosmiče, da se napijejo... pa čez naribam jabolko in dodam žlico medu... drugač jih pa tut za kako uro namočim v jogurt, pa so ravno tko čist mehki.

Najaa -> RE: Ovseni kosmiči (12.1.2010 23:10:51)

IZVIRNO SPOROČILO: nena77

Jaz imam tudi te kosmiče. So res zelo mehki in se hitro napijejo in zmehčajo. Ponavadi jih dam v vročo vodo za 5 minut in vmešam npr. v banano.

nena77 -> RE: Ovseni kosmiči (13.1.2010 14:30:28)

Hvala za info [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]