Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.3.2010 20:55:53
|
|
|
|
lean
|
hvala enako. Nič nismo praznovali na veliko, z mamo sve spile kapučino, sve ble že s tem zadovoljne pa svojega srčka sem prisilila, da je po dolgem času spraznu pomivalni stroj .Vsaj neki! Drugače pa vidim, da tud druge nimate časa za RR, N. je zadnja dva dni spet tolk zahtevna, da je groza. Zdaj je pa še zbolela . Začela je kašljat, nosek ima mal zabasan pa namerila sem ji 37,5 vročine. Sem si pa morala kar računalnik prinest v spalnico, ker drugače ne pridem do neta zvečer.Dežuram, se bo ziher spet ful zbujala z jokom. Tko da Doria evo zdaj bodo recepti.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.3.2010 21:03:26
|
|
|
|
lean
|
vila MaLiNa jaz bi si tud želela, da bi Neva več spala. Ta najbolj pridna se mi zdi, da je Vita od mateja8. Spi tri urce v kosu čez dan. Naša mogoče dvakrat na teden skupaj spi eno uro in pol, drugače pa pol ure do ene ure. Včasih pa nič, ampak potem je nevzdržna.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.3.2010 21:38:25
|
|
|
|
lean
|
Šarlota 10 rumenjakov, 17 dag sladkorja mešaj nad soparo, da se gosti. Nato prilij 3 dcl vrelega mleka. Ko se zgosti, odstavi in dodaj 3 dag žaletine. Nato dodaj še 3 dcl sladke smetane, katero si preddhodno zmiksal. K ohlajeni masi dodaj sneg iz 10 beljakov, 17 dag cukra in 2 vanili sladk.. Za podlago speči biskvit v pekaču za torto: iz 3 jajc, 3 žlice sladkorja, 1 vanili sladkor in 3 žlice moke. Obloži s sadjem in prelij s kremo.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.3.2010 21:42:51
|
|
|
|
čili
|
lean za tvojo pupo. Upam da se hitro pozdravi.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.3.2010 21:49:46
|
|
|
|
lean
|
Doboš torta Speči 10 plat iz: 10 beljakov, 28 dg sladkorja, 10 rumenjakov in 20 dag moke. Peči na papirju, na katerem zarišeš krog za torto, za eno plato približno ena zajemalka biskvita. Krema: 9 jajc, 25 dag sladkorja, malo vanili slad., 9 dag čokolade, malo limone in ruma. Kuhaj nad soparo, da se zgosti, k ohlajeni masi dodaj 25 dag margarine, katero moraš predhodno zmiksati. Glazura: 15 dag sladkorja, 1 žlica vode. Kuhaj, tako da postane tekoče in da zarumeni in vroče prelij na zadnjo plato, prereži na kose, ker ko se strdi, ne moreš več prerezat.Daj na torto in poljubno okrasi.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 25.3.2010 21:53:17
|
|
|
|
lean
|
Hvala, čili.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 1:49:09
|
|
|
|
Rosca79
|
Sploh ne vem kako se pozdravi ob taki uri...sem uspela zaključit neko zadevo na računalniku, pa še vas mal mimogrede preberem za sprostitev pred spanjem... Indy0024: hvala pa tebi tud, sicer je čez polnoč ampak vseeno Me je pa dragi presenetu za moj prvi tak praznik pa mi prnesu rožice uuu ga mam rada mljask... Sm vidla debato o spanju podnevi, pa moram povedat da je bla Lucija večino časa do nedavnega kar pokonc podnevi. Včasih je celo 3x po 10 do 20 minut bolj podremala kot zaspala, velikokrat pa v celem dnevu mal pomižala le za 15 minut. No zdej pa enkrat po kosilu zaspi od 2uri dalje. Danes je spala 3 ure in pol sicer z enim dojenjem vmes - men pa že kr dolgčas je tko fajn človeček da jo začnem kr pogrešat , ja sej to je čist res, samo pa predvsem nisem navajena da imam tolko časa za bajto spavit v red in pa celo sebe Se pa itak še vse tko iz dneva v dan spreminja in je težko rečt kolk in kdaj bo spala jutri, mogoče spet samo 20 minut Smo pa še kar brezzobi pa me zanima če so se vaši brezzobi luštki tudi nehal slint? Ni mi čist jasno...gre pa še vedno vse v usta, no zmeraj hujš je. Se je slinila in oslinila vse pri dveh mesecih pa so vsi govoril da bodo zobi, evo mi pa še zdaj kar tkole... lp
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 8:09:53
|
|
|
|
majra
|
Dan! Sem prišla samo pozdravit, ker moram skuhat kosilo in potem se šibamo potepat lean, upam da ste boljše Pa zanimi recepti, sem si jih spravla za primer če bo nekoč cajt pa volja spanje...Nina spi dopoldan kako urco in popolda še eno. Če se pa s Katjo kam odpravimo, pa znata z atkom potegnit tudi kako uro več. Včeraj smo šle pop. s Katjo na sprehod in sta si odspala 2,5 ure. Naša punca bi spala, sam kaj ko ji moja starejša hiperaktivnica ne pusti
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 9:02:42
|
|
|
|
lilipu
|
Zdravo vsem, Zadnje čase nisem nič kaj na netu, sem si pa zadala, da vedno, ko berem, kaj tudi napišem. vsem plezečim. Leon je končno pogruntal obrate v l in d, o plazenju pa še ni sledu, le kot ste ene pisale že kak mesec nazaj, glavo v tla, rito pa v luft. Čveka ful, sploh kriči in vriska, pa ATI že reče. Jao, za stopiti se. O "mama" ni sledu, le ponoči, ko pojokava, pa neki žlobudra v smislu mam, mam. Noče bit obut!! Nikakor nič, razren zoknčkov, pa še tiste včasih dol povleče. Zdaj se že eni norca delajo, kak da mamo kr "bosega" otroka. Še ala štrikanih copatkov noče nosit, Tevice pa tak dolgo bca, da dol padejo. Kak namig?? Lep vikend vsem!!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 10:07:24
|
|
|
|
baby blue
|
Dober dan Lana se je zbudila iz druge runde spanca... Je pa danes prespala celo noč in sicer od 21 pa do 6ih... Zdej ne vem a mogoče zatoker sem jo namazala s Genigelom ker ji zobki nagajajo al pa je bila tako zmatrana...
Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet. Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm 1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 11:43:43
|
|
|
|
mateja8
|
Ojla, midva sva se pa danes potepale. Sva šli mal v trgovine in je bla čist sitna, ker sem ji ritem porušla. Ker gre sicer okol pol devatih za tri urce spat. Sva prše 10.45 domov in mi je par minut prej v avtu zaspala pa sem jo slekla in dala v postelco pa tut mrdnla ni. Po moje bom mela zdej kr neki miru. Sem v Hoferju kupila sadike malin, rdečaga in črnega ribeza, kosmulje in še neki okrasnih sadik. Zdej pa veselo na sajenje, dokler še Vita spi. Pol pa vozičkanje. Joj v Hoferju sem vidla rolarje za Žiga in jih nisem vzela, zdej mi je pa tako žal.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 12:04:30
|
|
|
|
baby blue
|
Pri nas pa vozičkanje odpade danes ker dežuje... Je že cel dan tako kislo vrfeme da je šla Lana spet nazaj spat Je punca čist po vremenu Lana se še zmeraj slini pa ji slina iz ust teče... Pa vse v usta vtakne tako da so kmalu zobki na vrsti pa še bulice ima na dlesni...
Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet. Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm 1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 15:54:13
|
|
|
|
čili
|
A to sta se zdaj našli dve, ki dražita tiste katerih otročki nič ali pa bolj malo spijo...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 16:03:57
|
|
|
|
čili
|
Mi smo še brezzobi, slina pa tudi še kar teče...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 16:08:05
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilipu Zdravo vsem, Zadnje čase nisem nič kaj na netu, sem si pa zadala, da vedno, ko berem, kaj tudi napišem. vsem plezečim. Leon je končno pogruntal obrate v l in d, o plazenju pa še ni sledu, le kot ste ene pisale že kak mesec nazaj, glavo v tla, rito pa v luft. Čveka ful, sploh kriči in vriska, pa ATI že reče. Jao, za stopiti se. O "mama" ni sledu, le ponoči, ko pojokava, pa neki žlobudra v smislu mam, mam. Noče bit obut!! Nikakor nič, razren zoknčkov, pa še tiste včasih dol povleče. Zdaj se že eni norca delajo, kak da mamo kr "bosega" otroka. Še ala štrikanih copatkov noče nosit, Tevice pa tak dolgo bca, da dol padejo. Kak namig?? Lep vikend vsem!! Pomoje da vstrajaj z vsemi vrstami obutve. Prej al slej se bo navadil. Pa za začetek mu obuvaj tisto kar ga najmanj moti.pa ko ga obuješ mu preusmeri pozornost na kaj drugega da pozabi na obutev. Veliko sreče
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 18:16:01
|
|
|
|
mateja8
|
Malo smo se vozičkali........pol je pa pihat zečelo. Dežuje pri nas na dolenjskem pa ne. Najprej sem vesela, ker nekaj kupim, pol mamo pa samo delo. Kam posadit, pol pa kopanje, gnojenje in sajenje. Al mi je luštno..... Nič ne dražimo tistih, katerih otročki ne spijo. Sam Vita spet spi. Je spala dopoldne 2,5 ure, zdej pa tut že druga ura teče. Al je pridna. Danes sem ji skuhala polento in jo razrečila z Aptamilom. Jo je full pojedla, pa še dobr ji je blo. Če ji kaj ni dobro, se kar davi. Naprimer s krompirjem Eno vprašanje. A kater od vaših otročičkov prstek vleče? Vita ga tako vztrajno vleče, pa ji ne morem preprečit, dude pa ne mara. Sam to ni tko mal, ampak ona to resno. Tako, da se ji na palčku včasih že kar mal pozna. Slinjenje: Smo še brezzobi in kot kaže še kar neki časa bomo, saj ni kakih bulic na vidiku. Slini se še, vendar ne pretirano. Nikoli ne potrebuje slinčka al pa kaj podobnega. V usta nese vse kar dobi v roke. In če kako igračo grize ji pa slina v potokih teče Plazimo se še ne, obračamo se še ne, sedimo še ne, zob še nimamo. S čim naj se pa potem pohvalim? Aja....pridno spimo.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 19:00:17
|
|
|
|
lean
|
Dober večer mateja8 ti se kar pohvali, ti bom ta cajt, ko bo Vita spala tri ure pripeljala Nevo, da ti ne bo dolgčas majra hvala, vročina je padla, sam ful kašlja in kiha, sem klicala k pediatrinji in je rekla, da ji naj dam slezov čaj, če pa ne bo boljš pa jo naj peljem k dežurnemu. Itak imave v sredo posvetovalnico, sam dvomim, da jo bodo cepli. Rosca79 mi smo še tudi brezzobi, sam se tolk slini, da mora met skoz slinček, poleg tega pa še poliva, sem mislila, da bo po uvedbi GH to izvenelo, ampak zaenkrat nič ne kaže. Očitno bom zdaj še težje cune oprala, ko bodo od korenčka, brokolija, banane... Gre pa vse v usta pa zraven glasno stoka, tko da jo dlesni že fejst mučijo. lilipu se sama s tem ubadam, pač zaenkrat ji oblačim tanke žabe pa sprobavam vse možne copatke in nogavice, da vidim, katere gor ostanejo. Zaenkrat nisem našla še ta pravih.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 19:56:30
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8 Najprej sem vesela, ker nekaj kupim, pol mamo pa samo delo. Kam posadit, pol pa kopanje, gnojenje in sajenje. Al mi je luštno..... Potem bo pa mljask, mljask.... se bomo kar na tvojem vrtu dobile... Ažbe ima dudo, ki jo že skrivamo ,da je ne vidi, drugače jo hoče imet v ustih. je v porodnišnici skor ni sprejel pa sem mu jo kar malo vsiljevala ( ti ti mami grozna) ,ker nisem jaz želela postat njegova duda. Smo v familiji sami sesalci...vsi smo imel dolg dude pa flaše. Zdej me bo kakšna zagovornica NE DUDE zihr spluvala . se Je pa lažje odvadit dude kot prsta ,ker prsta se ne da skrit.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 21:10:29
|
|
|
|
metka_zone
|
Naš si najprej roko ogleda,potem pa porine palec v usta in tako zadovoljno brunda,da imam kurjo kožo,ko ga vidim kaj dela.Pa mu rinem dudo v usta,ampak jo ima nekaj sekund,potem pa spet prst ali kar celo roko v usta . Sem starejšega sinka aktivirala in mu sedaj umika roko ven,če ga slučajno vidi in reče,da ne sme to delat,ampak tamal ga ne upošteva 100%...joj!
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 23:33:46
|
|
|
|
Mož*
|
Dober večer, naš nima dude, ne sesa prsta, kadar pa mu kaj ne ustreza, dudla mene . Sicer pa je dnevna njegova, trenutno najljubše opravilo je lizanje tal. Sedet mpče, ker je pomikanje sem in tja bistveno bočj zanimivo. Sedi le v stolčku za hranjenje, ko je privezan.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 26.3.2010 23:37:51
|
|
|
|
Rosca79
|
Dober večer, Mateja8: vidim da imaš voljo pa če še nimate ameriške borovnice si posadi še to, ker je pa res dobra naložba za kar nekaj let če jo fajn posadiš, pa boš videla da je ne bodo napadal samo otroc ...je pa res na začetku mal večji strošek za ves material Lilipu: mogoče mu je samo pretoplo v noge, pa ga pusti doma samo v žabicah, tudi naša si jih vleče dol pa ji kar pustim. Je smešna ko ji ne uspe celih žabic dol potegnt, pa si nateguje hlačnice. Bo ugotovil da ne gre več...Drugače pa imamo mi take pol blagaste copate do kolen spodaj okoli stopalca pa so iz usnja in si jih le redko dol spravi. L. sem kar nekajkrat zalotla s palcem v ustih pa sva se že zelo zgodaj nekak zmenile da se to ne dela, in se čist diplomatsko pogodile za dudo Ji pa zdej pustim imet palc v ustih ker si samo mal šari po "zobeh" in ga ne cuclja
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 27.3.2010 10:02:16
|
|
|
|
lean
|
Dan Sem spregledala včeraj glede sesanja prstka. N. nikakor ni hotla met dude, tko da ko je odkrila palčka, sem ji kar pustila. Pač sem mnenja, da se otrok mora z nečim mal sam potolažit. Je pa res, da ga cuza samo, ko je zaspana oziroma, ko se odpravlja spat ali pa če se predrami pa bi še spala. Kar se pa tiče odvajanja, se bom pa s tem takrat ubadala, ko bo čas za to. Še noben otrok ni imel večno palčka ali dude ali flaše, tko da se zaradi tega ne mislim sekirat. mož* tvoj Klemen pa itak raztura, si kar predstavljam, kako liže tla , mogoče te bo presenetu in bo kar začel spat na tleh Lep vikend vsem
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 27.3.2010 10:33:50
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: lean Dan Sem spregledala včeraj glede sesanja prstka. N. nikakor ni hotla met dude, tko da ko je odkrila palčka, sem ji kar pustila. Pač sem mnenja, da se otrok mora z nečim mal sam potolažit. Je pa res, da ga cuza samo, ko je zaspana oziroma, ko se odpravlja spat ali pa če se predrami pa bi še spala. Kar se pa tiče odvajanja, se bom pa s tem takrat ubadala, ko bo čas za to. Še noben otrok ni imel večno palčka ali dude ali flaše, tko da se zaradi tega ne mislim sekirat. mož* tvoj Klemen pa itak raztura, si kar predstavljam, kako liže tla , mogoče te bo presenetu in bo kar začel spat na tleh Lep vikend vsem
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 27.3.2010 17:23:29
|
|
|
|
tulpek
|
Lilipu, to je faza v razvoju, da prijemajo nogice in vlečejo dol nogavičke. Eni bolj, drugi manj. S tem si tudi krepijo ledveni del (ali nekaj takega, pišem iz spomina) in je fajn, da ja čim več to delajo. Naš je preveč len za kakšno konkretno akcijo, no včasih jih vseeno potegne dol. Kakšne konkretne obutve (a la Teva) dokler ne hodijo tako ne potrebujejo. Naš ima (v stanovanju) samo ene zokenčke in ima pod njimi vedno tople noge, tak da mu kaj več ne dajem gor. Včasih je pa brez njih (če jih potegne dol), če so noge tople se sploh se sekiram.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 27.3.2010 20:20:44
|
|
|
|
baby blue
|
Čer Kakšno zatišje je tu gor Jst sem pa ravnokar zvedla da je moja sestrična ki ima skoraj eno leto staro punčko spet noseča... Lana je bila pa danes na vozičkanju z mojimi starši midva sva pa generalno stanovanje pospravila... Zdej je pa že pripravljena za spanje ampak še nič ne kaže da bo kaj kmalu v posteljo padla Lana si nogavičk še ne vleče dol si jih pa zbrca ko je na trebuhu in z nogami brca sem ter tja... Ima pa v stanovanju samo ene nogavičke gor in potem če ima tople nogice ji kar pustim da je bosa... Naj malo zadihajo... Čeveljčkov pa itak še nimam namena kupovat... Ima samo ene copatke za ven...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsihSe spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?