vila MaLiNa -> RE: Septembrčki 2009* 2.del (11.2.2010 21:03:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mož* IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana Ojla! Saj sploh ne vem, če še vas lahko tukaj kaj vprašam[sm=zmeden.gif] ? KAJ DATI [sm=duda.gif] PROTI SLABOKRVNOSTI? Smo imeli včeraj laboratorij in je ravno na meji s slabokrvnostjo, pa je dobila sirup železo za vsak slučaj. Pa baje so full zobki zanič potem po tem sirupu[sm=zmeden.gif] ??? A je kateri kaj poznano???? Nove mere: 6740g in 66,5cm [image]http://www4.slikomat.com/10/0211/ffq-Nokia-_thumb.jpg[/image] Sicer ne vem, kateri sirup je dobila, ampak Ferrum Lek prav gotovo ne barva zobne sklenine. Samo tabelete ferrum lek pa zapirajo. Sama sem jih jemala po CR zaradi slabokrvnosti, pa sva obe bile zaprti zaradi tega in se je Sara zaradi tega tudi jokala. Tako, da mene te preparati ne prepričajo. Pa še dvignila se mi ni raven železa, tako da sem si potem pomagala s hrano. Ravno zadnjič je bilo govora o nekaterih žitih - kvinoja, amarant... In mislim, da ravno amarant vsebuje veliko železa in nič glutena. Tako, da lahko to začneš uporabljati. Potem so tu še razni otroški sokovi - iz črnega sadja, ki naj bi imeli nekaj železa, potem sta tu še brokoli in grah, suhe marelice, suhe slive in rozine. Celo melasa - trnsni sladkor vsebuje veliko železa. Pa potem seveda žrebiček... Tako, da sem sama že kar začela z uvajanjem hrane... sicer gre počasi, ampak upam, da bova kmalu zamenjali dopoldanski obrok za GH.
|
|
|
|