puppa -> RE: Prekmurke - pomoč prosim (12.1.2010 10:14:17)
|
Mizantrop, na memoriale pa res ne bi hodila[sm=jezicek.gif] Raho in Mojamura, hvala za pomoč, ampak tudi to nit to. IZVIRNO SPOROČILO: mikina To je bilo se mi zdi 6.1.oz. v soboto . Začelo pa se je v Budincih (SLO) in se je šlo v Andovce (H). Kulturno umetniško društvo Budinci je v sodelovanju s porabskim Kulturno turističnim društvom Andovci danes pripravilo Pohod trej kralof na pouti po dolaj pa bregaj. Kljub slabemu vremenu se je pohoda udeležilo okoli 200 pohodnikov iz Prekmurja in Porabja, pa tudi iz Ljubljane. Udeleženci so se na 12,4 kilometra dolg pohod odpravili pri Vaško gasilskem domu v Budincih, od koder jih je pot vodila do meje z Madžarsko in porabskih Andovec. Tam so domačini, člani Kulturno turističnega društva Andovci ob Malem Triglavi pripravili predstavo Živega Betlehema. Udeleženci so se nato podali skozi porabski gozd do nekdanje karavle v Budincih, nato pa pot nadaljevali ob mejnih kamnih, kjer je pred dobrimi 20. leti še bila tako imenovana Železna zavesa. Pohod trej kralof na pouti po dolaj pa bregaj so zaključili v vaško gasilskem domu v Budincih ob domačem bograču in ponovoletnem druženju. To sem našla na eni strani, če je to to. Mikina, lavju! Evo, to je to. Sem vedela da se ime kraja začne na B. Super. Hvalaaaaaaa![sm=bravo.gif]
|
|
|
|