benika -> sirovi štruklji (27.6.2005 17:03:43)
|
Najlažje je, če greš v trgovino, kupiš zmrznjene in jih doma skuhaš:)-:)-:)-:)-:)-:)- Ne no, mal heca mora bit.... Takole gre: Testo: 13 dag mehke moke 0,5-0,7 dl mlačne vode sol 1 dag olja 5 dag masla ali margarine 1 jajce Moko preseješ, nardiš jamico in vanjo zliješ olje, vodo, jajce in sol. Premešaš, pregneteš in gneteš med 10 in 15 min. Testo oblikuješ v hlebček, ga daš na pomokano površino, pomažež z oljem in pustiš 0 min. Pokrij ga s kako posodo, da se na vrhu ne strdi. Po pol ure hlebček pomokaš, nekoliko zazvaljaš in premažeš z oljem ali margarino. Nato ga razvlečeš na tenko. Nadev: 5 dag margarine ali masla 2 jajca 5 dag sladkorja (oz. po okusu) 0,5 zavitka vanili sladkorja 0,5 kg skute 3 dag rozin (po želji) 0,5 dl kisle smetane maslo in drobtine za zabelo Maščobo razmešaš, dodaš rumenjake, polovico sladkorja, in vanili sladkor. Rahlo umešaš in dodaš pretlačeno skuto, rozine, smetano in trd sneg iz beljakov, med katerega vtepeš preostalo polovico sladkorja. Testo premažež z nadevom (ampak ob robovih pusti malo prostora, da nadev ne zleze ven). Zviješ in štrukelj zaviješ v prtiček ali pa alu folijo. Povežeš z vrvico (pri foliji to ni potrebno) in kuhaš v slanem kropu cca. 40 min. Kuhan štrukelj odviješ, narežež in potreseš s prepraženimi drobtinami. Še nasvet: preden štrukelj zaviješ v prtiček, da malo pomokaj, če pa zavijaš v alu folijo, jo pa premaži z oljem. V nasprotnem primeru se štrukelj prime in se trga. Pa dober tek!!!
|
|
|
|