sirovi štruklji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


*NaDy* -> sirovi štruklji (27.6.2005 16:45:44)

Ima katera mogoče recept kako se naredijo kuhani sirovi štruklji.Že v naprej hvala.:)




Anonimen -> sirovi štruklji (27.6.2005 16:48:44)

Tule poglej, če ti je všeč: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sir&id=2055




benika -> sirovi štruklji (27.6.2005 17:03:43)

Najlažje je, če greš v trgovino, kupiš zmrznjene in jih doma skuhaš:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Ne no, mal heca mora bit....

Takole gre:

Testo:
13 dag mehke moke
0,5-0,7 dl mlačne vode
sol
1 dag olja
5 dag masla ali margarine
1 jajce

Moko preseješ, nardiš jamico in vanjo zliješ olje, vodo, jajce in sol. Premešaš, pregneteš in gneteš med 10 in 15 min. Testo oblikuješ v hlebček, ga daš na pomokano površino, pomažež z oljem in pustiš 0 min. Pokrij ga s kako posodo, da se na vrhu ne strdi.

Po pol ure hlebček pomokaš, nekoliko zazvaljaš in premažeš z oljem ali margarino. Nato ga razvlečeš na tenko.

Nadev:
5 dag margarine ali masla
2 jajca
5 dag sladkorja (oz. po okusu)
0,5 zavitka vanili sladkorja
0,5 kg skute
3 dag rozin (po želji)
0,5 dl kisle smetane
maslo in drobtine za zabelo

Maščobo razmešaš, dodaš rumenjake, polovico sladkorja, in vanili sladkor. Rahlo umešaš in dodaš pretlačeno skuto, rozine, smetano in trd sneg iz beljakov, med katerega vtepeš preostalo polovico sladkorja.

Testo premažež z nadevom (ampak ob robovih pusti malo prostora, da nadev ne zleze ven). Zviješ in štrukelj zaviješ v prtiček ali pa alu folijo. Povežeš z vrvico (pri foliji to ni potrebno) in kuhaš v slanem kropu cca. 40 min.

Kuhan štrukelj odviješ, narežež in potreseš s prepraženimi drobtinami.

Še nasvet: preden štrukelj zaviješ v prtiček, da malo pomokaj, če pa zavijaš v alu folijo, jo pa premaži z oljem. V nasprotnem primeru se štrukelj prime in se trga.

Pa dober tek!!!




Gina -> sirovi štruklji (27.6.2005 17:15:03)

Imaš več variant
Najprej taki bolj pravi:

Narediš vlečeno testo (kot za štrudl) - če ne veš kako napišui, pa še to dopišem, lahko ga pa kupiš v trgovini, pa ga daš bolj na debelo. Nanj namažeš
- skuto
- 2 jajci
- malo sladkorja
- kislo smetano
- lahko dodaš malo gresa -cca 100g, pa pustiš da stoji nekaj časa, da se napne - ampak ni nujno da to dodaš
- drobtine
- rozine

Vse skupaj zaviješ in kuhaš 20 minut do pol ure v slanem kropu



:kuza::kuza::kuza::kuza:
Potem imaš še drugo, hitro varianto, ki je meni zelooo okusna, pa jo imamo dostikrat za večerjo:

2 jajci
pol kile skute
rozine
7 zvrhanih žlic moke
5 žlic sladkorja
sol

Vse skupaj zmešaš, zaviješ v kuhinjsko krpo in kuhaš dobrih 20 minut do pol ure.
Postrežeš z drobtinami. Njami




eva1 -> sirovi štruklji (27.6.2005 17:33:20)

Men so najbolj dobri kupljeni, pa še dela ni nič:)-:)-:)-




Stran: [1]