Delo spremljevalca ali kaj podobnega (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami

Sporočilo

Anonimen -> Delo spremljevalca ali kaj podobnega (11.1.2010 19:53:52)

Že nekaj časa sem brez službe.Doma imam otroka , ki ima posebne potrebe(Hodi v vrtec).Mislim, da sem z njim nabrala a ogromno izkušenj. Vedno bolj se zanimam za delo v tej smeri.Torej delo spremljevalke otroka s pp.Ali mogoče katera ve, ali imajo te razne ustanove sonček, polž,.. kakšne ne tako izoražene ljudi-namreč sama imam 5. stopnjo, pa nevem ali jim naj napišem prošnjo ali ne.

anajmad -> RE: Delo spremljevalca ali kaj podobnega (11.1.2010 20:03:49)

Mislim,da si lahko kot negovalka. najbolje je,da vprašaš na CSD.

anajmad -> RE: Delo spremljevalca ali kaj podobnega (11.1.2010 20:06:35)

Sorry sem na hitro prebrala vprašanje. Najbolje,da se obrneš na te ustanove in združenja,pa ti bodo povedali,kakšno izobrazbo moraš imeti. sam po mojem moraš imeti medicinsko izobrazbo,ne vem?

bumerang -> RE: Delo spremljevalca ali kaj podobnega (11.1.2010 20:14:08)

V šolstvu dajejo vedno razpis ven za 5. stopnjo, več ministrstvo namreč ne plača, profili pa so različni, itak o vsem skupaj odloča ravnatelj. Pravzaprav izobrazba sploh ni pomembna. Velikokrat na taka delovna mesta jemljejo tudi osebe, ki jih pošlje Zavod za zaposlovanje (javna dela).
Kako je pa v centrih pa ne vem.

katjandraž -> RE: Delo spremljevalca ali kaj podobnega (11.1.2010 22:22:42)

ja, v šolah jemljejo s 5. stopnjo, prideš v 18. plačni razred.

Taula -> RE: Delo spremljevalca ali kaj podobnega (13.1.2010 21:02:41)

Kot so rekle, rabiš 5 stopnjo. Na naši šoli imamo dva spremljevalca, ravnateljica vedno zaposli pri nas moškega na to delovno mesto.

Anonimen -> RE: Delo spremljevalca ali kaj podobnega (16.1.2010 20:25:19)

IZVIRNO SPOROČILO: katjandraž

ja, v šolah jemljejo s 5. stopnjo, prideš v 18. plačni razred.

enako je v vrtcih. pri nas je v navadi, da te seznanijo z vsemi posebnostmi otroka in te predhodno ali pa tekom dela pošljejo še na dodatna vprašanja.
za CP pri nas tudi zaposlujejo predvsem moške, za ostale spremljevalce pa spol ni posebej določen kriterij
za društva pa je najbolje da stopiš v kontakt z njimi, kot so ti svetovale predhodnice

Stran: [1]