|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaščita pred udarci in padci
27.6.2005 15:42:39   
Natas@
Kako ste zaščitile svoje otroke, ko so se začeli plazit, dvigovat,... Naš se je to že začel, vendar mu včasih zmanjka kakšna roka in noga pa pade na nos ali na glavo. Do sedaj se je res "ornk" udaril v ograjo na posteljici, drugače pa je vdno priletel na blazino. Ampak ker postaja hiter in pokreten ni več samo na blazini, jaz pa tudi ne morem bit zraven njega kar naprej in ga postavljat nazaj na blazino. Aja, stajice nimamo kam postavit.
Pa še eno vprašanje, a se recimo navadijo, da ne smejo kar past kamor pade, ker to boli ali zmeraj padejo kakor padejo.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zaščita pred udarci in padci
27.6.2005 15:51:33   
dory
Jest sem na zacetku,ko se je zacel dvigovat pa plazit pa tko,najprej znizala postelco,drugac pa sem ga mela skoz na oceh..bala sem se kakih robov od mize ali omar...pa na stopnisca smo dali ograje...niti ni blo kaksne krize...kriza je zdej,ko ze samostojno hodi..v bistvu nas tamal nima dobrega ravnotezja in si ga poskusa priborit s hitrostjo...to pa ga stane velikih padcev...ravno vceraj je dirkal po postli in bil mejken prehiter zame,ko se je odlocil za skok na glavo...zadnji trenutek sem ga ujela,pa se je se vseeno fajn zabil v omaro...ja take mamo...nasega torej nic ne izuci,pa vedno prileti na glavo :zmeden::(

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zaščita pred udarci in padci
27.6.2005 16:18:52   
BONI*
Obstajajo ene prav semšne ˝čelade˝ za na glavo, de se otrok ne more udarit, če pade ali se kam zaleti. Se mi zdi, da sem jih videla v katalogu od BC.
Ampak men so tko :)-, da ne vem, če bi Lukatu to kdaj na glavo dala. Baje je tako celo že moj bratranec imel pred 30 leti. No,bomo videli, ko bo čas za to. v sili še hudič muhe je:)-

lp, Boni

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zaščita pred udarci in padci
27.6.2005 17:58:53   
nejcko

S temi padci je pa pač tako, da se jim žal ne da izogniti, je pa povsem od otroka samega odvisno, ali se bo pri padcih poškodoval ali ne.
Moj sin, recimo, je bil že od malega naspidiran do konca in do zdaj, ko ima 3,5 let, še ni bil resno poškodovan (trkam). Ima pač blazno razvito motoriko, tako da nismo imeli nobenih problemov glede padcev. Vedno se je ujel na roke, pa če je padel tako ali drugače.
Hčerka pa je njegovo pravo nasprotje - vedno pade direkt na glavo ali na nos. Ampak žal se bo morala sama naučiti, kako se ubraniti poškodbam. Verjetno bo tudi kdaj huje poškodovana, ampak če otrok nikoli ne dobi priložnosti naučiti se paziti nase, tudi nikoli ne bo znal tega. Seveda pa je potrebno pri takih "štorastih" otrocih še posebej paziti na to, da ni v bližini kakšnih nevarnejših kosov pohištva.

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zaščita pred udarci in padci
27.6.2005 21:16:22   
Pikabu
Naša je na začetku parkrat padla in se udarila, največkrat v glavo in na nos, zdaj se je pa navadila in se zna lepo ujeti na rokice, tudi iz stoječega se zna lepo usesti. Je bilo tako, da sva bila včasih oba zraven, pa nisva mogla preprečiti padca, največkrat je bilo to, ko se je začela plaziti in je padla direktno naprej v nos.

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zaščita pred udarci in padci
28.6.2005 7:32:48   
saratanja
!Hola!

Tudi pri nas smo že specialisti za buške. Vsak dan pridela kakšen nov rožiček ali dva. Pa ga imamo ves čas na očeh. Ampak tako kot so že zgoraj napisale, včasih enostavno ne moreš bit zadosti hiter, da preprečiš padce.

Naš je na sploh divjak. Je imel navado kar vreči se iz naročja ali pa iz postelje. Enostavno je imel tako zaupanje, da se mu nikoli nič ne more zgoditi, nobenega strahu....Smo potem ubrali drugo taktiko in preuredili stanovanje, prestavili pohištvo kolikor se je dalo, da je čim manj ostrih robov. Nabavili smo velik debel tepih (čeprav so meni bljak, ker se mi jih ne da čistit) in je dobil mali kolikor toliko veliko varno igralno površino, kjer se je začel učiti plaziti in hoditi....tu smo ga, pustili, da se je učil, da če divjaš tudi padeš in da to tudi boli. Ni pa bilo nevarno,da bi si naredil kaj hudega. Napredek se je videl zelo hitro. Najprej je začel bolj previdno odganjat se. Pri padcih zaustavljati glavico tik pred dotikom s tlemi. Kasneje pri hoji pa se je naučil tik pred padcem težišče telesa malo spremeniti in ni več padal na nosek ampak prav profesionalno na rito:bravo:

Zdaj pa imamo že druge probleme...mali v samem bodiju teče zunaj po asfaltu....in vedno bolj odriva roko s katero ga držiš. Ga preveč ovira pri raziskovanju in tekanju....o mene pa tako groza, kakšni bojo to padci na golo kožo. Ampak tako je odrščanje.

Držim pesti za čim manj padcev in poškodb za naše pikice. :sloncek:
Pozdravček

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?