crvicek -> RE: okrevanje po CR (12.1.2010 12:28:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 polho, sigurno si brez energije in moči zaradi pomanjkanja železa. Jaz sem imela ob odpustu iz P hemoglobina 76. V P so mi strogo zabičali, da 3 tedne ne smem nikamor sama brez spremstva. Niti na krajši sprehod. Ker bi se mi lahko nenadoma zvrtelo in bi skup padla. Raven železa zelo počasi narašča. Jaz sem hodila vsak mesec k svoji zdravnici na meritve in šele po 3 mesecih je bilo ok. Jaz še nisem rodila, me pa CR čaka po vsej verjetnosti v februarju. Sem pa pred 8 leti imela hudo slabokrvnost (hmg 70) tako da sem bila hospitalizirana in so me podolg in počez pregledali od kje to izvira....no in ker so bili vsi izvidi ok, je moj zdravnik rekel da je verjetno dedno, saj ima tudi teta in sestrična iste težave. Tako se skoz pazim, da si dodajam železo v vseh oblikah, še posebno zdaj v nosečnosti in moram potrkat ma zaenkrat sem še v mejah normale pri dveh pikicah ki jih nosim, se pa tudi jaz ravno tega bojim ko opisujete ve, da bi bila po operaciji slabokrvna. A ste imele že prej v nosečnosti nižji hmg? Moje počutje pred 8 leti pa je bilo identično opisu od Polho. Kot cunja sem bila in takoj zadihana, kar je posledica premalo kisika v krvi. Že po par korakih sem bila utrujena. Sem pa potem vse živo literaturo prebrala in si pripravljala hrano ki vsebuje ogromno železa. Punce so že omenile folno kislino, konjsko meso pa obvezno poleg kozarec limonade ali pomarančnega soka, saj čene je absorbcija železa minimalna. Pa 100% pravi kakav ima tudi full železa (primerljivo z enim zrezkom), tako da vsako jutro popij en močen kakav. V lekarnah pa sem si kupila še ta naravni sirup iz rdeče pese, ki mi je najbolj pomagal: http://www.endovital.com/modules.php?name=Vsebina&pa=showpage&pid=350 In res nekje v 5-6 mesecih sem prišla na hmg 125, kar je nekje meja za ženske, tako da je res kar dolga rehabilitacija. So mi pa vsake tri tedne jemali kri. Na uačetku se je dvigoval zelo počasi, ker mi tablete niso odgovarjale in je bila absorbcija minimalna, potem pa sem dobila en drugi sirup v kombinaciji s folno in se je začelo premikati na bolje. Tudi jaz ti svetujem da si sama pomagaš z dodatki prehrane in vitamini-sirupi in obvezno pojdi do zdravnika, da ti vsake tolko pogleda kri, ker je zelo važno da se ti hmg viša! Res lahko veliko sama narediš in ta sirup Endovital res zelo pomaga, tako da ti ga toplo priporočam in boš občutila izboljšanje kar hitro hitro. Srečno!
|
|
|
|