Vijoličarka
|
No, jaz ne bom trdila, da se če se 'imata noro rada', prevara ne bi mogla zgoditi. Življenje zna biti čudno in zamotano in jaz se rada držim reka 'never say never'. Čeprav si, po pravici povedano, hudičevo težko predstavljam, da bi jaz ali moj mož varala. Znanstvena fantastika. O tem ne razmišljam in ta most bomo prečkali, če kdaj sploh pridemo do njega. Bolj se mi zdi zanimivo, da se 'imata noro rada', pa ne znata najti skupnega jezika in načina, kako to prebroditi. In praviš, da nisi bila ti tista, ki je varala. Vendar si očitno ti tista, ki je bolj zainteresirana, da se 'to prebrodi', saj iščeš pomoč. Kot sem že rekla, če izhajam iz sebe in če bi me mene moj mož prevaral, bi nekako pričakovala od njega, da bo on poiskal pomoč, on dal pobudo in bil on bolj zainteresiran, da se zadeva reši, ne pa da jaz sprašujem okoli, kako se bova spravila spet nazaj skupaj. Na meni bi bilo samo, da premislim, ali si želim reševati ali ne in ali mu želim slediti po poti v spravo, ki pa jo mora on voditi. Seveda bi bil odgovor odvisen od 1000 okoliščin. Torej, če nisi ti varala, ni na tebi, da vzameš nase glavni napor, da prideta nazaj skupaj. Na njemu je. Ti mu lahko samo slediš ali pa ne. OK, mene so pač vzgajali, da ima ženska nek ponos in da moški ni lastnina. Morda se motim, ampak imam občutek, da si v tem odnosu bolj ti tista, ki ima 'noro rada', on pa ni niti pol toliko zainteresiran. Morda je celo eden izmed tistih genijalcev, ki najprej prevara partnerko, nato prevali vso krivdo za to nanjo in od nje zahteva, da se spremeni, da nekaj stori, če hoče, da ostanega skupaj. Mogoče si ti bolj posestniške narave, v njega si se zapičila, njega hočeš, vse ostalo pa ni važno. Prevara je precej splošen pojm. Premalo podatkov si dala, da bi ti lahko kdo tukaj kaj pomagal.